Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 640)

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Ano,tento film je dle mého názoru blbost,ale blbost,která pobaví a není moc trapná.Muzikály obecně moc nemusím,takže jsem nečekala,že mě to tak zaujme.Obsazení sympatické,takže není důvod nedát tři hvězdičky.ABBA se docela dobře poslouchá. ()

Zanian odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád písničky od skupiny ABBA, můžu M. Streep, nemám rád A. Seyfried (ale zvykl jsem si na ni), hlavní problém je, že každá písnička je znásilněna nadvakrát - naroubovaná do nesmyslného děje (smilstvo, protože tu zrůdnou konstrukci vymysleli zakládající členové kapely) a navíc to vydávají z hrdel absolutně neschopní ,,zpěváci´´ a prostě M. Streep umí hrát, ale mečí jak koza a násilné vokály upravené v PC se nedaří, navíc ač nádherná dáma, šedesátnici nežeru že jí je pětačtyřicet... Připomínám, mám rád Streepovou i ABBu, ale tohle je hnus, očistec a pozérský svinstvo. ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Pročítám si hodnocení - Vy jim ale dáváte kapky. Jedná se o odlehčenou komedii, žádné umění. Kdo má rád ABBU, tak film ocení. Rozhodně bych ocenil Meryl Streep, stejně jako její Rachel a Jennifer. Umíte si představit jinou formu s písněmi ABBA? Mě se jako pohodová oddychovka se vzpomínkou na ABBU líbila. ()

andrejka4596 

všechny recenze uživatele

dvě hvězdy za písničky abby, protože jinak nechápu, nerozumím proč se tolik skvělých herců dalo do party s naprostými filmovými neumětely ()

kiki1 

všechny recenze uživatele

Letní film s legendárními písněni od ABBY a úžasnou Meryl Streepovou v hlavní roli. Poměrně velký kýč, přesto pobaví a oko potěší krásnou přírodou. ()

Aimeel 

všechny recenze uživatele

Hvězdní herci a suprová ABBA, pro mě naprostá bomba :) Parádní letní komedie, dívám se na ni pořád. Ok, pro někoho může být tenhle film hotové peklo, ale pro mě to je fakt hustej odvaz. Stellana Skarsgarda sem si úplně zamilovala, což taky platí o celým filmu. Žádná ostuda tenhle film fakt teda není. 2ka by taky nebyla špatnej nápad. ()

sihuri odpad!

všechny recenze uživatele

Streepová ukradla krtkovi kalhotky v kterých následně poskakuje, aby tomu zřejmě dodala ten punc mimořádnosti.... ()

annifrith 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem i naživo v Praze. Podle mne je téma hodně podobné životu jedné z dvojic skupiny Abba. Škoda, že to tehdy neudělali stejně. Ale oni už měli rozjetou kariéru. Nevím, jestli se někdy najde tak dobrá skladatelská dvojice jako Ulveaus a Andersson. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu o ničem,ale.... Chytlavé písničky v více či méně zdařilém podání a slunečné prostředí - z toho zkrátka sálá pohoda a relax.. ()

Naive 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep obdivuji, v Mamma Mia je ale trapná, nejen ona, ale i její herečtí partneři. Tento muzikál je neskutečná trapárna. Jedna * za Abbu. ()

-marti- 

všechny recenze uživatele

ABBU miluju, Meryl Streepová je výborná, herci vybraní do rolí otců jsou také mí oblíbení, takže jim s láskou odpustím i ten zpěv ve stylu karaoke, Amanda Seyfried je krásná a její hlas mi učaroval, scénář je předvídatelný, jako většina pohádek a romantických komedií, ale je pohodový, svižný a vtipný a písničky ABBY v něm sedí jako pověstná p... na hrnci. Takže ačkoli se nemusí líbit všem, pro mě je Mamma Mia! jeden z nejoblíbenějších filmů. ()

Johny_Blaze 

všechny recenze uživatele

Pomalu si tak uvědomuju že obě hvězdy, které jsem tomuhle filmu dal jsou vlastně jen za obsazení. Děj je velice prostoduchý, ztvárnění písní stejně tak a jejich zasazení do děje místy působí až uměle. Prostě si scénáristé řekli: "Tady bude tahle písnička ve které se zpívá o doutníku tak mu ho ještě před tím vrazíme do ruky". Nejdřív jsem si říkal proč to mladý ucho má v ruce doutník a po dvou minutách mi to došlo když padlo to slovo v textu. No těch 109minut jsem mohl strávit bohulibější činností napříhlad bubnovat prsty do stolu. ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl kdysi v jeden sychravý podzimní páteční večer. Z myšlenky puštění zrovna tohoto filmu jsem příliš nadšen nebyl, s ohledem na hodnocení a komentáře zdejších uživatelů a v očekávání nebetyčné kraviny. Nicméně vědom si toho, že jsem předtím vypil čtyři velké Hoegardeeny, a že to bylo s titulkama, jsem očekával, že u toho brzy usnu, takže mi to vlastně bylo jedno. A nakonec jsem dostal film, u kterého jsem se velmi dobře pobavil. Film jsem poté ještě viděl třikrát za střízliva, pravda, ze čtyř hvězdiček jsem musel sestoupit na tři, ale přesto je to furt něco, na co se klidně rád podívám znovu. Ano, nepodívám se na to zrovna když budu chtít filozofovat o životě, ale jako letní film s lahví lehkého růžového vína v ruce a ženou po boku je to více než snesitelné. Film si na nic nehraje, ani na to, že by to měl být nějaký světový first-class muzikál, tak proč mu vyčítat, že není? Jedna hvězdička za to, že z filmu úplně čiší, že si všichni to natáčení stoprocentně užili, což tomu dělá docela dobrou atmosféru. Druhá hvězdička za obdivuhodné a smysluplné naroubování scénáře na texty písniček ABBY. Třetí hvězdička za The Winner Takes It All. Edit (září 2015): tak teď jsem to viděl dvakrát v krátké době za sebou a stále platí výše řečené. Ideální kulisa, pokud u toho potřebujete něco dělat (na počítači, uklízet, žehlit apod.). Jako hlavní program na sváteční večer to ale opravdu není. Tři hvězdičky nicméně zůstávají. ()

Pangur 

všechny recenze uživatele

Existuje jen málo filmů, ze kterých by bylo na první pohled patrné, že si hraní v nich herci nadmíru užívají - toto je bezesporu jeden z nich. Romantické komedie nijak zvlášť nevyhledávám, ale musím ocenit, že herecké i pěvecké výkony jsou překvapivě koukatelné i poslouchatelné. Je to vlastně takový odpočinkový prázdninový film podbarvený notoricky známými skladbami, plný hollywoodských hvězd a posazený do překrásné řecké ostrovní krajiny. Není to dílo nijak zvlášť umělecky přínosné, ale pochybuji, že by to bylo primárním záměrem. Kromě vždy excelentní Meryl mě upřímně pobavily i dvě energické "babky" - Christine Baranski a "paní Weasleyová" alias Julie Walters. ()

vorl1ce 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film, ke kterému se ráda vracím. Krásné místo na natáčení a Meryl opět výborná. Pár vtipných scén a skvělý výběr hudby. ()

goldvise 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dílem ze sentimentu a lásky ke skupině ABBA. A také z přesvědčení, že se film povedl. Výborný casting. A také dobrý příběh původního muzikálu :-) ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama