Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 640)

danatr 

všechny recenze uživatele

Naprosté zklamání. Tyhle písničky miluju a to je také jediný důvod, proč nedám ještě horší hodnocení. Ani bych snad nevyčítala hloupoučký scénář, to je u muzikálů poměrně normální a navíc napasovat děj na již hotové písničky je samozřejmě těžší. Co však bylo naprosto příšerné, byly pěvecké výkony části herců a přehrávání snad všech zúčastněných, včetně slaboduchého pubertálního poskakování a ječení Meryl Streepové a jejích kámošek. ()

AndreiRanger 

všechny recenze uživatele

Je to prostě v první řadě ABBA, v druhé řadě herci, pak dlouho nic, krásný ostrůvek, opět dloooouuuho nic, příběh. Ale prostě ABBA je ABBA a v podání nejlepších z nejlepších to alespoň u mě na 5* stačí. Nepouštím si ten film kvůli ději, ale kvůli mixu muziky a hereckým výkonům, který se sladil ve velmi pohodlnou uměleckou tvorbu. Protě muzikál na filmovém plátně. ()

jumptheshark odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl rád ABBU, ale po tomhle filmu jsem ji začal doslova nenávidět. Muset sledovat tuhletu rozlítanou taškařici v autobuse plném důchodců bylo peklo. Normálně máš možnost volby, jestli se budeš dívat nebo ne, ale před tímhle nebylo kam utéct. Ještě teď mám v živé paměti děsivou vizi naší průvodkyně, která seděla na předním sedadle s otevřenou pusou, a zálibně tenhleten ducha prostý příběh prožívala. Příště s sebou preventivně beru klapky na oči a špunty do uší... ()

Herrydos 

všechny recenze uživatele

Skvělá muzikálová komedie se skvělou hudbou. Dobrým obsazením. Co se musí ocenit je pěvecký výkon hlavních protagonistů. Ovšem s jednou výjimkou a tou je Brosnan ten zpíval hrozně u něho oceňuju jen tu snahu. Takže na závěr to zrekapituluju: Pěkná hudba dobré herecké výkony hodnotím 4* tu poslední zahnal Brosnanův zpěv :-D ()

Kaidan 

všechny recenze uživatele

sice to nebylo úplně špatné, ale na mě až příliš písniček, některé dobré některé nic moc. Abbu jsem nikdy moc neposlouchal ale jde vidět, že některé písně jsou dost známe páč jsem je poznal (už sem je slyšel, ani nevím kde :D ) prostě tyhle písně jsou v dnešní době už legendy, jinak příběhově film o ničem :) ještě nakonec bych pochválil výkon Pierce Brosnana, to je fakt borec !! :D ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná muzikálová komedie,hudební doprovod v pohodě,herecké výkony taky docela v pohodě takže se na to nechalo koukat. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Volovina postrádající jakýkoliv smysluplný děj. Ale samozřejmě na filmy tohoto typu se nekouká kvůli ději. Ač se považuji za pravověrného rockera tak ABBA má a bude mít v mým srdci vždycky místo takže asi i příště budu ochoten se na tuhle bezduchou hloupost podívat ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Muzikálové pojetí geniálních skladeb ABBY na mě nefunguje ani trošičku. Jasně, ty písničky jsou tak skvělé, že deset minut po začátku si člověk začně zpívat spolu s televizí (tedy jak kdo, v mém případě jsou to spíše nepodařené skřeky na motivy původních melodií:), ale celkový slepenec proložený pitomoučkým příběhem o holce, co se chce vdávat a žije na rozjásaném řeckém ostrůvku, mě vede spíš k tomu, abych si pustil některou z ABBÍCH desek s originálním (a stomilionkrát lepším) zpěvem a ne k tomu, abych se k Mamma Mia někdy vracel. Pár dnů si už pouštím jednu pecku ABBY za druhou, je mi dobře a mám dobrou náladu, takže bylo shlédnutí filmu vlastně velmi pozitivní. Jen s tím hodnocením to asi nebudu moc přehánět. ()

katysramkova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je Filmový ekvivalent Slepičí polévky pro duši. Miluju ABBA, a tahle skvěle sestavená mozaika jejich písní do podoby muzikálu se neuvěřitelně povedla. Pokaždé, když jde repríza, neubráním se koukat. Zejména obdivuju výkon Meryl Streepové a jejích kámošek, a zasněně povzdychnu nad netradiční rolí pro 007. Poprvé mi sice trošku vadilo, že písně nazpívali přímo herci, ale teď už bych to ani jinak nechtěla. Tenhle muzikál je tak nabitý pozitivní energií, že vždycky zaručeně spláchne z člověka jeho splýny. A opět připomene, že člověk je tak starý, jak se cítí. ()

ArievaLeFly 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha vynikajicich filmu s Meryl Streepovou. Nestarnouci hity skupiny ABBA, obsazeni (az na Pierce Brosnana, ktereho bych tam nevidela jako vyhru), silne emocionalni pribeh a silne pouto mezi matkou a dcerou. To vse dodalo na zazitku a zaradilo film mezi me oblibence. Vrele doporucuji vsem. ()

melica 

všechny recenze uživatele

Když si člověk přísně zakáže přemýšlet nad logikou děje a tvrdými prostředky se donutí k dodržení zákazu, tak se na to moc pěkně kouká a hlavně poslouchá (Brosnan jako zpěvák mě dost pčekvapil). V letním kině paráda. ()

kratajirka odpad!

všechny recenze uživatele

Takoví filmoví velikáni jako Colin Firth či Pierce Brosnan či Meryl Streep se upsali takové filmové špíně. Boha jeho. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu to rozebírat, je to o o ničem. Ale o to tu vůbec nejde. Je to kouzelné, příjemné, veselé a hravé! A hudba mi navíc zadrnkala na strunu nostalgie. Malinko to pokazil jen zpěv Pierce Brosnana ;-) ()

damian 

všechny recenze uživatele

Proč jsem dal 5 hvězdiček? Protože ABBA a především proto, že Herci tenhle skvělý muzikál uzpívali tak, že by se za to nemusel stydět žádný profesionální zpěvák. A kdo muzikál hodnotí jako nepovedený film je kokot. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jedno z největších překvapení - opravdu jsem neočekávala, že budu nějak zasažena příběhem splácaným z písniček od Abby. Aby bylo jasno, Abba je věčná, beru to - některé jejich písničky můžu, na jiné jsem vyloženě alergická - ale v tomto muzikálu prostě všechno funguje. Klobouk dolů před zpěvem herců - když poprvé zapěl Pierce Brosnan, padla mi brada a rozklepala se kolena. Shrnula bych to jako klasický muzikál, kde hlavní je provedení, dojem a působení na diváka, avšak pozor - zde je i nějaký ten příběh. Prostě pohodová podívaná, ač se z toho sama ještě nemůžu vzpamatovat. ()

Brmona 

všechny recenze uživatele

Napriek viacerým negatívnym hodnoteniam, čo som tu čítala... toto je fakt geniálna oddychovka, ktorú vždy odspievam od začiatku do konca a teším sa, kedy si ju znova pozriem :) Úžasné prostredie, skvelá hudba, vynikajúce herecké obsadenie (hrá tam Meryl, tak to nemôže byť iné ako skvelé)... Tá radosť, pohoda a skvelá nálada, ktorú mi tento film vždy vyvolá je na nezaplatenie :)) ()

barsy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě prostě neskutečně baví, pokaždé, když ho mám tu možnost shlédnout. Pokaždé mě nutí si zpívat ty chytlavé songy od ABBY ( i když při cestování autobusem jsem moc úspěchu nesklidila) a usmívat se na celé kolo. ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama