Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ve vytříbeném hereckém souboji Meryl Streep a Philipa Seymoura Hoffmana se překvapivě neztrácí ani Amy Adams, která tak dokazuje, že její herecký rozsah zdaleka nekončí u pomatených princezen. Pochybám by sice prospělo zkrácení některých scén, ale jako drama s přesahem jsou daleko kompaktnější, než zbytek letošních "oscarových vábiček", a v závěru se jim opravdu podaří přinést silnou pointu, která Vám z hlavy jen tak nepůjde. 8/10 P.S. Kázání o pomluvách bych tesal. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím. Od příběhu vyznamenaného Pulitzerem bych čekal trochu víc než jen ohranou církevní písničku s podivně poslepovanými motivačními políčky, které drží pohromadě primárně všichni vynikající herci. Dialogy jsou poměrně slušné a titulní poselství působí v silně nedořečeném a interpretačně otevřeném rámci docela intenzivně, ale to jsou jen povrchní fígle dobrého spisovatele, který ale neumí pracovat s filmovým prostorem a vedením pozornosti. Tohle mělo být mnohem silnější a méně vyumělkované. 60% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $33,446,470Tržby Celosvetovo $50,907,234Tržby za predaj DVD v USA $12,814,373 //počet predaných kusov 716,419║ Absolútne sklamanie, ani nie tak z výkonov hlavných predstaviteľov(Streep, Seymour Hoffman), ktorý fakt nemali dohromady čo hrať ako z úplne prázdneho filmu, kde sa rieši len jedna klebeta, takže neskutočne neefektný film, ktorý fakt nič nedá, nič neponúkne. /35%/ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep som už videla v najrozporuplnejších úlohách a ničím ma nemôže prekvapiť. Tak ako bodovala v Mamma Mia svojou nespútanou povahou, v Doubt je stelesnením ráznej, nepríjemnej a predsudkami zahrnutej mníšky, ktorá maximálne zničí nevinný život. Film si udržiava pomalé nerušené tempo a hoci je námet pomerne ,,odpozeraný", nemal šancu ma nudiť. Okrem toho, Meryl je najlepšia z najlepších. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Americký dramatik írskeho pôvodu John Patrick Shanley, si pre filmovú verziu Pochýb sám napísal scenár a ujal sa aj réžie. Do hlavných úloh sa mu podarilo získať výkvet amerického herectva - Amy Adams a Philipa Seymoura Hoffmana. Vydarene im sekunduje Meryl Streep. Dráma, odohrávajúca sa v newyorskom Bronxe na jeseň 1964, sa dotýka závažných tém. Jednak zneužívanie maloletých chlapcov kňazmi, ktorých mnohé prípady sa po rokoch dostali na verejnosť, ale predovšetkým ľudskou toleranciou. Práve jej nedostatok vedie riaditeľku k presvedčeniu, že bolo spáchané niečo nepravého, aj keď o tom nemá ani najmenší dôkaz. Film získal rad ocenení, päť oscarových nominácií, za herecké výkony v hlavnej úlohe, napríklad aj pre Amy Adams. Komorná psychologická dráma Pochyby natočil dramatik, scenárista a režisér John Patrick Shanley podľa vlastnej rovnomennej hry. Ako filmár Shanley využil možnosť obohatiť dramatický text o rozšírenú vizuálnu stránku, pričom sa cielene zameral na postihnutie atmosféry nevľúdnej jesene roku 1964, aj života v malej komunite. Rozprávanie sa sústreďuje na postoje troch postáv. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Viola Davis, která byla nominována na Oscara za roli paní Millerové, se objevuje pouze ve dvou scénách. Prvním je přibližně 7 minut trvající dialog s postavou Meryl Streep, sestrou Aloysius. Ve druhé se objeví pouze asi na 10 sekund a nepromluví. (jezurka42)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama