Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

novoten 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, herci výteční, ale celek všechno zabíjí. K čemu mi je úžasná, v lidi věřící Amy Adams nebo charismatický Hoffman, když by se celá premisa jejich konání vešla do deseti minut? Místo toho sleduji hodinu a půl herecké exhibice protahované až do nejabsurdnějšího maxima. Přitom by stačilo občas střihnout navíc, někde něco jen naznačit, ale ne - rutinní režie dotáhne film až do závěru, který celému příběhu vlastně definitivně podráží nohy. Právě kvůli tomu, že je celý dramatický oblouk menší divácká zrada, musím jít v hodnocení až takhle nízko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni drama, ktery se prvni polovinu tvari jako spis takovy komedio drama, nebo to na me aspon tak pusobilo, o jedny cirkevni skole, sympaticky ucitelce a farari a nesympaticky reditelce, ktera kazdyho kontroluje. Jenze to je jen v prvni polovine, druha nabidne seriozni drama na vazny tema, ktery je fakt fantasticky vygradovany a ktery je vlastne cely o jedny da se rict pomluve a pochybach. Ruku v ruce s tim de konec, kterej sice trochu naznaci, ale taky necha na pochybach. No a tim, ze se dej odehrava v cirkevni skole, tak mu to pridava na zajimavosti, navic je skvele natocenej. A to sem se jeste nezminil o hercich. Amy Adams tu sice spis funguje jako mila a lehce naivni sestra, ale roli zvladla, ale pak tu jsou Hoffman a Streep, ktery se k hlavnimu slovu dostanou az v druhy polovine filmu, ale fakt to stoji za to. Hoffman je sice extra vyzranej, ale roli sympatickyho kneze zvladnul paradne a ke konci skvele pritvrdi. No a Streepova celymu filmu kraluje, zvladla to presne tak, jak bylo potreba, takze, i kdyz je jeji postava spis nesympaticka, udrzela to tak, ze ji zaroven clovek musi aspon trochu chapat. Proste paradne napsany drama se skvelym obsazenim za slabsich 5*. ()

Reklama

Ernia 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho očekávané drama, v hlavní roli s Meryl Streep, která nám po filmu Mamma Mia! Připomněla s jakou grácií zvládne zahrát i postavy zcela odlišné, v tomto případě sestru Aloysius, která ale mě osobně přišla nehorázná semetrika až to není možný. Jejími spoluhráči byla mladá Amy Adams, od které jsem žádný zázrak neočekávala a překvapila a Philip Seymour Hoffman, který taky výborně ztvárnil postavu otce Flynna, kterého sestra Aloysius podezírá ze zneužívání mladého studenta černé pleti. Výborné dlouhé scény s perfktními dialogy zaujmou hned, herci v nich doslova excelují, ale stejně mi film přinesl jedno zklamání, za které si ale nejspíš můžu sama a to je konec. Konec, o kterém všichni říkali, že v nás zanechá „pochyby“. Ve mně ne. Asi jsem měla nějaké tušení, že sestra Aloysius řekne to, co řekla a žádné překvapení to pro mě nebylo, takže mi ani v hlavě tak nevrtá, jeslti teda měla pravdu nebo ne. Z toho pro mě plyne ponaučení, že o některých filmech je lepší vědět míň než víc než ho vidíte. *** edit. tak jsem film viděla víckrát + jednou s komentářem režiséra a po dlouhých úvahách jsem ke svému závěru nakonec došla. Popravdě mi pak teda přece jenom v hlavě dost vrtalo, zda byl farář vinný anebo ne. Zvyšuju hodnocení na 5* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po pekle zvanom Mamma Mia! som potreboval presne takýto liek. Meryl Streep je tu FANTASTICKÁ, ale ani typovo presne obsadený zvyšok nezostáva v jej tieni (Amy Adams je ako myška-mníška prekvapivo presvedčivá a Hoffmana som snáď ešte nevidel v úlohe, ktorá by mu viac sedela fyzicky i výrazom - on JE farár). Film ide proti očakávaniam. Čakáte vyhrotené oscarové tlačenie na pílu, no výborne napísaný scenár zostáva pekne pri zemi a vyhýba sa akémukoľvek démonizovaniu či vynášaniu jednoznačných súdov. Pripadalo mi to osviežujúco nehollywoodske. Navyše... momentálne nemôžem nemilovať film, v ktorom Meryl nespieva a neskáče po posteli. ;-) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pochyby jsou snímkem, který jakoby se neustále pohyboval na váhách. Pochybnosti Meryl Streepové na jedné straně a přirozená obrana Philipa Seymoura Hoffmana na té druhé přičemž Amy Adams se stává vrtkavým jazýčkem neschopným pevného rozhodnutí ke které straně se přiklonit. John Patrick Shanley převádí divadelní hru minimalistickým způsobem do filmové řeči a Pochybám tak nelze upřít jejich divadelní původ, neboť i přes umístění hlavního čtyřlístku do uvěřitelnějších kulis nedaří se mu pevně odbourat onen ráz. Ačkoliv v tomto případě to není na škodu, poněvadž to jediné o co tu opravdu jde je dialog a není se čemu divit, že všichni hlavní aktéři byli nominovaní na Oscara. Příjemné překvapení u něhož mně nemusí tížit svědomí z mého hodnocení. Bez pochyb 8/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Postava sestry James byla inspirována skutečnou učitelkou ve školce Johna Patricka Shanleyho, sestrou Margaret James. (HellFire)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama