Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Recenze (995)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velká převeliká škoda té "pražské" části, protože v okamžiku, kdy se děj přesune na Moravu, začne ohromná pohoda, která způsobí to, že budete mít nepřekonatelnou chuť vydat se obdivovat krásy Moravy a ochutnávat výborné víno do nejednoho sklípku. Nádherná kamera a nenucený příběh vytváří film, který prostě perfektně vystihuje slovo "pohoda". ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Notně zředěný Dobrý ročník, který devalvuje hlavně pitomoučké postavičky Postráneckého, Lipského nebo Skopečka. Náladu to má příjemnou, člověk chytne slinu a začne se třepat na léto, na postel i na kocovinu, ale opravdová poezie (ne jen ta umělohmotná, reklamní) Bobulím schází. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem to nedokoukal, nebylo na co se koukat. Napodruhé jsem jen nevěřícně zíral. "Nevinně o víně"? Spíš "zbytečně o hovně". To opravdu tolika divákům stačí tak málo? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dva velké klady - na debut je to velmi dobře natočeno a i přes prostředí vesnice se buranský humor prostě nevyskytuje. Vše je plynulé, nenásilné, vtipné, slunečné a šťavnaté. Navíc chraplák Terezy Voříškové by se dal poslouchat do aleluja. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod musím poděkovat Tomáši Bařinovi za povedený herecký obsazení. Je radost nevidět po 150x Holubovou, Trojana, Geislerovou a další. Nic proti nim, ale snad má český film víc herců, než jen kamarádíčky několika režisérů. Ovšem tohle je ještě Ok, protože tihle lidé alespoň umí svou práci. Průser nastává, když se nám ve filmu začínají objevovat lidi, vyznávající heslo žádná práce, samá party - modelky, fotomodelky, zpěvačky, zpěváci a hlavně celebrity z realityshow a další "bulvarstars", když k tomu připočtu že skuteční herci za hovno prachy, ukazují každý den v divadlech své herecké mistrovství, že mladý talentovaný student z FAMU či DAMU musí koukat jak hlavním kritériem obsazování do filmu je ukazování kalhotek v Blesku či vyprávění historek v "zábavném" pořadu TV NOVA, PRIMA i ČT, tak zdvihám na Český film svůj prostředníček . Naštěstí to v žádném případě neplatí na všechny filmy a na všechny režiséry či producenty. Loni jsem tragickou událost, jakým daňový přiznání beze sporu je, vylepšil skvělým filmem PUSINKY /úspěšně ignorovaný na Českých lvech /a je to skoro neuvěřitelný, ale i letos obrovskou bolest a žal z návštěvy pokladny finančního úřadu zmírnil český film. Bobule mě totiž dopřáli úžasnou pohodu, vynikající zábavu, neokoukané herecké tváře, chuť na burčák, myšlenku na foto výlet na Jižní Moravu a megatouhu po Terezce Voříškové. Pohled na zadeček Terezky Voříškové, byl takový předčasný ježíšek pro moje oči. Konečně dobrá česká herečka, co svou krásou zfoukla své zahraniční kolegyně jako svíčky. Pražské publikum včetně mě se v kině nejvíce bavilo při narážkách na Pražáky, byly vtipné a trefné. Příjemně pobaven dávám Bobulím označení kvalitního českého výrobku - Czech Made, nalévám si jihomoravské víno a jdu vyhledávat fotky Terezky Voříškové na Google.cz. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spousta hezkých obrázků, fajn hudba, krásná Terezka, protivný Hádek, Postránecký jako jediný s nadhledem, ale dějově prázdné jak ‚sedmička‘ po tancovačce. Podobně jako rané vinné rychlokvašky i tohle pobaví leda tak neznalého Pražáka… že to dělá z Moraváků debily mňa fakt dožralo, kurva! 2 a ½. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spíše jen lehce úsměvná pohodovka, kterou nelze brát vážně ani ze 20%, tedy pokud člověk není totální vinařský zabedněnec a ignorant. Na Terezu je příjemné pokoukání, ale oba hlavní mužští hrdinové mi tam moc nesedli. Celkově vzato jde o ryzí průměr, který vám zůstane v hlavě asi stejně dlouho, jako průměrné víno... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí filmu v kině zavládlo hrobové ticho...tak hrobové, že i já jsem pocítil dopad posledních kousků popcornu na samotnou plochu kinosálu, který svojí velikostí předčil jakýkoliv jiný sál, ve kterém jsem kdy v kině seděl. Tak velký sál na tak VELKÝ film, řekl bych, bohatě stačil. Bobule jsou fantastická komedie, tedy pro mě rozhodně ano, už to není žádný rádoby Hřebejkův humor, který za poslední dobu, jediný dokazoval, že naše země stále má smysl pro humor, ale konečně se můžu radovat z opět klasického českého nevtíravého zábavného filmu, který mě pobaví klidně na popadesáté shlédnutí a je tak příjemný, že opravdu každá scéna mě příjemně potěší a zahřeje u srdíčka. Tak dlouho se mi to u českého filmu opravdu dlouho nestalo. Jeden z mála filmů, na který jsem se těšil, a dostal jsem to co jsem chtěl. Bobule jsou filmem, který si rozhodně zaslouží některé ocenění. Minimálně za skvělý nápad, který je dokonce skutečnou událostí, fantastickým příjemným humorem, parádním zpracováním, nebo když už ne ničím jiným, tak samotnými herci. Nemůžu si pomoci, ale já tak rád vidím jiné tváře než stále dokola Trojan, Geislerová, Donutil a další. Netvrdím, že jsou to špatní herci, jen jsou tak často obsazováni, že v jejich rolích nevidím rozdíly. Zde je to všecko tak hezké a příjemné, že samotné pití vína musí být pro Moraváka takovou chloubou jako jeho krajina samotná, jež mě hodn překvapila už tím, že je tak nádherná. Přiznám se, nečekal jsem, že řada obrázků z tohoto filmu mě natolik překvapí svojí nádherou, opravdu ne. A to je minimum toho, co mě v tomto filmu překvapilo. Jen můžu dodat, že byla čest na tento film jít do kina a podpořit tím českou kinematografii, která mě tímto filmem potěšila. Opravdu příjemně potěšila. --- Opilý řidič, veselý vrah ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 5miliónovTržby Celosvetovo $2,369,238║ Prídu mi na jedno kopyto tieto České filmy, dohromady nedokážu nič ponúknuť, dej je chatrný, zaujímavých momentiek minimum, snaha o umeleckú stránka prevažne vyznie do prázdna, herecké obsadenie nevýrazné až na sympatickú Terezu Voríškovú ale tu to ostáva pri len pri tých sympatiách, o hereckej stránke radšej pomlčať. A zábavných momentiek na komédiu úplné málo na to aby to dostalo označenie komédia. Pre mňa len ďalší zbytočný film. /25%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tomáš Bařina, Rudolf Merkner .. Jedna je pro tebe, aby jsi byla povolnější a dvě pro mě, abych měl kuráž. ___ Bařina si po Bokovce a především Dobrém ročníku (ať si o vzniku scénáře říká co chce, nevěřím, že ty filmy viděl až po dopsání své verze) uvědomil, že krásné vinohrady a vynikající víno mají nejen v Provence a s pomocí dobrodružství podvodníčka Lukáše Kohouta upředl svéráznou českou resp. moravskou variaci, která přejímá a do místních reálií převádí spoustu skvělých momentů, bohužel doplňuje ji i spoustou laciných, proreklamních momentek. Jenže, jak mám odolat, když je mi obsah tak blízký? Většinu lokací (Mušovská jezera, Znojmo, Bulhary, hrad Děvín, ..) ve filmu znám z přímého kontaktu a ve vinném sklípku se cítím jako doma, takže jsem se v několika momentech smál více než část nezasvěceného publika a celkově si hřejivost snímku plně vychutnával! ___ Načasování premiéry je dle mě trochu nešťastné - jelikož nyní je doba, kdy končí minulý vinařský rok tím, že se víno ze sudů lahvuje a zároveň, s příchodem jara, začíná rok další, stříháním a vázáním vinic. Dle mého by se více hodil termín konce léta, obdobný jako je zasazení příběhu, do doby sklizně, sluncem zalitých svahů s možností jít si koupit tolik vyzdvihovaný burčák.. ___ Kdo chce nadávat, ať si zkusí prakticky vyložit úvodní citaci, po dvou lahvích kvalitního jihomoravského vína prostě podlehne :-)) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bařina nezklamal. Bobule jsou přesně tím, co nám slibuje v traileru. Letní romancí, která nepostrádá vtip, sympatické obsazení ani krásné vizuály a pobavila mě jako už dlouho nic z české produkce (v tom dobrém slova smyslu). "Český Dobrý ročník" míchá nádherné záběry z moravských vinic i (opravdu) vtipné scénky z potloukání se dvou pražáků po Moravě v tom správném poměru a já jsem rád, že tu je konečně debutant, který trefil do černého. Silných 8/10 P.S. Tereza Voříšková je v Bobulích nejen proklatě sexy, ale i dobře hraje, což je jako splněný sen :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Letní komedie. Dosti nadhodnocená. Ty karikatury bodrých Moravanů, podlých a snobských Pražáků či pravých vinařů jsou docela laciné... Ale jinak to plyne asi tak, jak to v ,,letní" nenáročné komedii plynout má... Bohužel se prý chystá i pokračování... Podobné filmy: Svatba na bitevním poli ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ovíněně o ničem. Uvolněnou atmosféru tomu nelze upírat. "Je to totiž tam", jenže až v závěrečné půlhodině. Přibližně od doby kdy se z děje vykvartíruje Lukáš Langmajer. Do té doby je to taková "hrc frc" slátanina, která neví kam míří a ani jakým způsobem tam jde. Ještě, že se tak děje vlastně docela příjemně. Obsazení je sympaticky neokoukané, hudba skvělá (většina nejlepších momentů je spojena právě s atmosférickými pasážemi založených pouze na hudbě), ale kamera to celé posílá do hnoje. To už není ani kýčovitě pěkné, to je čistá esence vlezlého kýče nejtěžšího kalibru. Navíc bez technického zázemí a vše točené z jedné vody na čisto. Přepálené omalovánky na "čisté" Moravě versus zašedlé tóny prohnilé Prahy. Kolik času tvůrcům zabralo vymyslet tak neuvěřitelně inovativní koncept? Ale proč se nad tím rozčilovat. Stačí zmínit, že kamera s úspěchem takřka zabíjí i vizuální přednosti Terezky Voříškové. Což by jeden řekl, že snad ani nejde. Přesto všechno jsou Bobule dobrým filmem. A to hlavně právě díky Voříškové, červené kačeně a Hádkovi. Bařina v tom zase tak moc nejede, ale dalšímu jeho snímku bych se nebránil. Pokud bude s jiným kameramanem. Ovšem vínko bych si po projekci přeci jen dal, ne že ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Ale chlapci, k burčáku se nečuchá, ten se pije!“ …. První cca polovina je divná. K zasmání má být snad jen dělání idiotů z policistů. Budiž. L.Langmajer frackovskou mluvou připomíná bráchu a moc mi nesedl. Postupně však Bobule zrají (jako víno). Policajti už se mi nezdají tak trapní a polepšení K.Hádka mi nepřipadá kýčovité. Snad na to má vliv T.Voříšková, snad fakt, že se pije víno. Ostatně hlavní (mladí) představitelé představují takový svěží vánek do českého filmu. Napsat, že je to komedie si netroufám a pravý Výběr z bobulí chutná jistě lépe, ovšem na jazyku mi nezůstává žádná pachuť. A třeba se Pražáci naučí koštovat víno :-). ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pozor - lehké SPOILERY. Existují filmy, ve kterých hlavní hrdina je kretén, ale láska jej napraví. Pak také filmy, ve kterých hlavní hrdinka chodí s kreténem, který není hlavním hrdinou, ten se nenapraví a proto ostrouhá. Kombinace těchto přístupů nejsou vzácností. A že jde často o díla, která svůj konec necudně odhalí již v první čtvrthodině, nemusím snad zdůrazňovat. Ale co na tom, že hlavní hrdina prodělá změnu, hluboce psychologicky propracovanou, kterou lze ve vnitřním monologu popsat jako: "Byl jsem kretén, zmrd a podvodník, ale golfový míček z mládí a sex s krásnou slečnou mě přivedly na správnou cestu a od teď budu zákonadbalý, poctivý, moudrý, prostý, čestný a hrdý občan a milenec." Vždyť tento film mi slibuje ukázat krásy moravského vína a řve: "Já tě budu strašně bavit, řičet smíchy budeš. Dám cokoliv, abych tě rozesmál." Občas sice rozesměje, ale povětšinou člověk nevěřícně kroutí hlavou, jakých že to nepodob umí humor nabýt. Méně snesitelná je ovšem reklama na vínečko (to mám víno rád a velmi). Od levnohumorného "archivního burčáku" přenáší se přes kreténské líčení populárního obrazu Pražáka jako vinného barbara (znám moraváky tisíckrát barbarštější), vychvalování moravského vína nad argentinské (což v červeném víně v nějakém významějším měřítku - je, pravda, pár moravských výjimek - prostě není hrdost, ale buranská, smradlavá sebechvála, jelikož naše podnebí prostě něco nedovoluje), rurální kýčovité idylky (ač moravské vinice umí být i zcela nekýčovité), vybuchující burčák (o kterém režisér nejdříve trapně dialogem prozradí, že vybuchne, pak nedočkavě volá záběrem: "Pozor, teď už přijde," a tudíž, když to pak opravdu přijde, efekt je nula) ke spoustě dalších drobných s vínem spojených, více či méně uměle naroubovaným momentkám. Podbízí se dívčími vnadami. A zůstává po něm kocovina. P.S.: Navíc určitě způsobuje nedorozumění v mém životě, neb čas od času vypiji s dívkou 3 lahve a jen výjimečně si myslím v duchu: "Jedna je aby byla povolnější a dvě pro mě na kuráž." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nečekaný výlet tam, kde mi bylo divácky dobře. Bařina mi poslal vstříc tolik optimismu, že jsem z něj čerpal pěkných pár týdnů. Bavil jsem se, obdivoval jsem, snil jsem a snad třikrát jsem byl naměkko tak, že jsem nevěřil vlastním smyslům. Víno celoživotně nemusím, ale tady jsem ho snad poprvé měl chuť otevřít. Svého času příslib naděje nejen pro léto, ale i pro českou komedii. Je proto škoda, že toho z takhle trefného soudku vidíme tak málo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Lepší je si to posrat podle svího, než podle toho, co ti poradí vostatní.“ Ak sa vám film dotkne srdca, ťažko budete riešiť priemerné herecké výkony/scenár. Budete chápať, čo sa komu nepáči, ale na druhej strane – ten, komu sa to nepáči, vo vás nenájde pozorného poslucháča. BOBULE sú vykrádačka Ridleyho DOBRÉHO ROČNÍKA. Väčšina snímok, ktoré vykrádajú iné snímky, to nedokáže zvládnuť na úrovni. Stále sú to proste zlodeji. BOBULE to ale dokázali. Vtipné scény (dychová skúška, baran, Kolik hlav má tohle hejno?), krásna výprava, poetická atmosféra a hravé dialógy („Ahoj! Kam ´deš?“ – „Nikam. Proč?“ – „Jen tak. Nechceš jet s náma?“), to sú ich hlavné plusy. Ale tak jasné, Scott je Scott. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#43 Tož nebylo to špatné no. Jako letní a především oddychová záležitost to funguje perfektně. Sympatičtí, neokoukaní herci, několik celkem vtipných (ale přesto nerušivých) momentů a celkem originální příběh o "nápravě" jednoho pražského podvodníčka. Na české poměry, je to velmi slušný film, který českého diváka může jenom potěšit. Lepší čtyři hvězdy a teď dilema zda se pustit do druhého dílu, či si radši nekazit dojem. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to zas byla datlovina. Dělat debily z Moraváků, dělat debily z policajtů, dělat debily z Pražáků (potažmo obyvatel západní části republiky). Jak originální! Jak školácké. Jak uboze trapné! Jak očividně dnešnímu telenovelami a Tele Tele zdegenerovanému publiku dostačující. Postavy jsou duševní mrzáci a nespraví to ani hloupé dialogy, ani nahá kůže nebo jedny nevyvinutý prsa velikosti V - voříšky (ona je to vůbec poslední dobou móda vynášet ženský těla plochý málem jak deska). Slovíčko "tož" a "kurva" taky nářečí nedělaj. Ehm, a pít bílý víno po ránu, to je tak recept na dávidlo (ve vší úctě k vínu). Někdo může říct, že protože jsem z Moravy, tak bych se mohl cítit dotčen. Že protože dělám u policie, tak taky. Že když prarodiče pocházejí z Prahy, tak taky. Ne, kdepak. Já se jen cítím dotčen jako divák, který očekával aspoň průměrný zážitek. Já totiž na tohle dělení Čech/Pražák/Moravan nehraju. I když znám pár takových blbů, ale to je spíš otázkou snahy o odlišení se a image. Ale pravda mé hodnocení je zabarvené možná i tím, že ze všech těch zmíněných skupin obyvatel dělali takový kriply, a není to jen proto, že Bobule jsou nudným hloupým filmem vystavěným na prvoplánovém křečovitém humoru a zbytečných dialozích bez děje. A ještě jedna drobnost. Líbila se vám krajina jižní Moravy? Tak to jeďte vlakem z Brna do jižních Čech. Garantuju vám, že budete jako štěně uchcávat blahem po vlakovým kupé (já málem jo). Co se týká beng, nejen že jejich jednání bylo hloupé. Navíc se ještě chovali dost arogantně. Přiznejme si to, ta špetka arogance tam skoro vždycky musí být, policie je ostatně represivní složka. Ale tolik už dnes přece jenom ne. A drobný nelogický detail nakonec, podporučíka jsem šlapat na ulici opravdu ještě neviděl. ()

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama