Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při dobývání jednoho z měst na severu Afriky Solomon Kane jen tak tak unikne ďáblovu vyslanci, který si přišel pro jeho duši. Důvodem je Solomonova hamižnost a vraždy, které kvůli ní spáchal. Solomon pochopí, že je zle, a rozhodne se pro pokání. Stane se mnichem a vstoupí do kláštera. Z toho je však mnichy vykázán s tím, aby se vrátil domů, na hrad svého otce a bratra. Solomon se sice nechtě, ale přesto vydává na cestu. Na cestě je přepaden lupiči, kterým se ale odmítne bránit. Oni ho nejenom okradou, ale také vážně zraní. Od jisté smrti ho zachrání puritánská rodina Crowthornových, která právě tudy putuje do přístavu, aby odplula do Nového světa, kde si chce hledat lepší život. Solomon si v bezvědomí vzpomíná, jak byl otcem vyhnán z jeho hradu, když se odmítl stát mnichem. Později shodou nešťastných náhod Solomon shodil z útesu svého násilnického bratra Marcuse, který se měl stát jako prvorozený majitelem hradu po jejich otci. Solomon se uzdravuje a snaží se Crowthornovým pomoci projet nebezpečným krajem. Anglii totiž právě sužují nájezdy vojáků a příšer čaroděje Malachyáše. Solomon s rodinou putuje krajinou a pomalu se uzdravuje. Vůz Crowthornových je náhle přepaden Malachyášovými vojáky, které vede tajemný muž. Útočníci zavraždí otce a syna Crowthornovy a dívku Meredith unesou. Solomon slíbí umírajícímu otci Crowthornovi, že dívku osvobodí. Starý Crowthorn zato slíbí Solomonovi spásu jeho duše. Solomon se vydává po stopách únosců. Ve starém kostele je místním zrádným knězem předhozen příšerám, kterým se Solomon ubrání. Od umírajícího Malachyášova vojáka se dozví, že Meredith je údajně mrtvá. Solomon ztratí smysl žít, a začne pít. Opilého ho v jedné krčmě chytí Malachyášovi vojáci a pokusí se ho ukřižovat. Ve chvíli, kdy Solomon visí na kříži, jede okolo vůz s otroky. V něm je i Meredith. Ta Solomona na kříži uvidí a začne křičet. On se z posledních sil z kříže osvobodí a spadne na zem pod něj. Poté ho zachrání několik místních mužů, kteří vedou odboj proti Malachyášovi. Když se Solomon uzdraví, vypraví se na hrad svého otce, kde právě teď sídlí zlý čaroděj Malachyáš. Solomon s muži do hradu pronikne a v podzemí hradu objeví svého starého otce v okovech... (TV Prima)

(více)

Recenze (940)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po téměř dvouhodinové intenzivní masturbaci chvíli zasněně hledím do stropu, lačně potahuji z cigarety a poté lepkavou rukou shrnu důvody, proč tímto odporným filmem tak pohrdám: 1. Nehraje tam PATYZÓN! Ani na malou chviličku! 2. Pan Kane nemá jedinou Bradavici a násadu od smetáku na famfbál asi tak v 10. minutě přerazí o hlavu nějakého posraného démona. 3. Ano, slyšite dobře, DÉMONA, nikoliv EMO vlkodlaka, blonďatého HomoMalfoye či toho, Jehož jméno mám úplně v prdeli! 4. Pan Kane za celou dobu ani jednou romanticky navzplane! A to ani k Vašutovi!! 5. Nemůže tudíž s "rozpolceným výrazem" tklivým monologem objasnit Belle s Hermionou osudové překážky jejich vztahu a proč by měly ony vysát jeho a ne naopak. 6. Pan Purefoy odmítl rozhovor pro Brávíčko na téma "Po čem kluci touží". 6. Čtyřicetiletý špinavý mastňák s nedokonale výrysovaným ABDOMINEM a bez kouzelné hůlky nevypadá dost kůl na stěně pokojíku čtrnáctileté fanynky! 7. Pan Howard nebyl padesátiletá grafomanka, libující si v extrémně dlouhých a tlustých .... pokračováních. 8. Ani jednou zde nezazní Vašutovo legendární a nesmrtelné: "Kurvapiča, kurvapiča...". 9. Film nerežíruje vyhlášený Shitmaker, pan Columbus. 10. Snad kdyby tam Hannah Montana za Soumraku Pottratila Harryho, ale jinak tohle hit NIKDY NEBUDE!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spojiť Van Helsingov áčkový rozpočet so Solomonovou odvahou podrezávať malých chlapcov, a máme radosť. Každopádne dostatočne zábavná, hoci všetko si odniekiaľ požičiavajúca fraška. Purefoy OK. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro svoji drsnost a špinavost ten film moje sympatie má, ale kvalitativně se jedná maximálně o průměr. Solomon Kane obsahuje snad všechna žánrová klišé, což by nutně nevadilo ... narozdíl od některých jiných diváků si však nemyslím, že by s nimi pracoval dobře, což už vadí - u velkého množství scén mi bylo naprosto jasné, jak se budou vyvíjet, již v čase, kdy by mi to teoreticky být jasné nemělo. (Pro vyhnutí se spoilerům to vysvětlím na příkladu, který nemá s tímto filmem nic společného. Pointu spočívající v tom, že děj filmu se hlavnímu hrdinovi pouze zdá, považujme za klišé. Pokud mě po dobu sledování filmu nenapadne, že pointa bude právě takováto, tak závěrečné použití klišé nevadí. Když mi to však bude jasné po deseti minutách, je zle. U Solomona Kanea je bohužel předem jasné téměř vše). Navíc se to mnohdy tváří moc vážně na to, abych to bral vážně já. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všeobecne budú kritiky horšie, ale… toto je splnený sen fanúšikov heroic fantasy. Atmosférická pecka, ktorá nepotrebuje digitálne armády a pompézne dekorácie, pretože si vystačí s blatom, neustálym lejakom, čliapancami krvi, démonmi v temnote a skvele napísanou hlavnou postavou. Skrátka, je to nasiaknuté Howardom až do špiku poslednej preseknutej kosti. Príbeh je, ako inak, schematický. Hrdina koná zlo, hrdina sa dá na pokánie, okolnosti ho opäť prinútia chopiť sa zbrane (výborná scéna so sekaním hlavy natrikrát), hrdina má slabú chvíľku, hrdina sa pozviecha, zahluší zlého mága, veľkú digitálnu obludu a oslobodí dievča, koniec, hurá za ďalšími dobrodružstvami. Lenže práve z tej archetypálnej priamočiarosti film čerpá svoju žánrovú silu a v niektorých scénach dokáže byť až prekvapivo pôsobivý (už spomínaný hrdinský nástup po úvodnej kláštornej polhodinke, scéna na kríži). A ten Purefoy, ten Purefoy! V jeho podaní bezvýhradne uveríte vývoju postavy, navyše je v sekaniciach ultimátny bad-ass, ktorý by potrápil i generála Maxima a kráľa Leonida. Chcem výpravnejšiu dvojku s výraznejším zloduchom, hneď! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Poctivá středověká řezba bez zbytečných triků (až na působivý závěr), která vsadila na déšť, bláto a krev, a výsledkem je nekompromisní nášup, jemuž vadí snad je lehká dějová odhadnutelnost. Protentokrát to ale až tak nevadí, jelikož hlavní trumf Bassettova filmu tkví v Jamesi Purefoyovi. Že je to charismatický bastard ví každý, kdo kdy koukal na Řím, a i zde nezůstává své pověsti nic dlužen. Je radost sledovat hrdinu, který i při pronášení patetických frází nepůsobí směšně, ale naopak rozechvívá divákovu signální soustavu příjemným mrazením. O chvílích, kdy vezme do ruky meč (a ještě lépe, dva), ani nemluvit. Palec nahoru. PS: Distribuci tradičně nechápu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Překvapivě hodně drsné fantasy úspěšně rozbíjí hned několik příběhových očekávání a klišé, ale ve finále zařadí zcela nesmyslně zpátečku. Nízký rozpočet z toho smrdí na hony daleko... musím však uznat, že je to fakt slušný béčko. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já dám čtyři hvězdy, ale je vidět, že se to plno lidem nelíbilo. Proč? Prej na tom není nic originálního. To bych ale zase tak úplně netvrdil. Solomon Kane má možná hodně jednoduchý příběh, zato ale přináší velkou porci akce, nejsyrovější atmosféry a faktu, že po dlouhé době se u nás točil film a Barrandovský komplex, který jindy zeje prázdnotou, opět měl co nabídnout. Solomon Kane je totiž opravdu povedený film. On si na nic nehraje, on prostě je velkou akční jízdou, kde důležité jsou kulisy, které se tedy povedly nádherně a také samotný herec. James Purefoy možná na první pohled vypadá jako nesympatický sráč, ale postupem času si na něj člověk zvykne a začne mu fandit. Některé scény dokonce vypiplal k dokonalosti. Jen je škoda, že film samotný tu opět, jako většina dobrých filmů, byl zkritizován tím, že příběhově nemá, co nabídnout. To možná nemá, na druhou stranu má všechno ostatní, od atmosféry počínaje po suprové kulisy konče. Že se najde člověk, kterej hledá fantasy a la Pán Prstenů, to už je druhá věc. Ono celkově fantasy po filmovém zpracování Tolkienova světa tady dostává s hodnocením řádně na prdel. Já se toho nebál, naopak jsem se těšil, a ačkoliv to ze začátku vypadalo dost nudně hlavně neuvěřitelně tmavě a temně, vyklubalo se z toho pro mě originální putování očistcem, které mě bavilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby Celosvetovo $19,089,581║ V podstate ide o samoúčelnú vec, kde už úvod napovie že to nebude mať poriadnu pôdu pod nohami, či už sa jedná o príbeh, triky, vizuál, nehovoriac postavy a pôjde len o predvádzanie sa hlavného neohrozeného hrdinu, ktorý likviduje zloduchov po desiatkach a bez lepšieho opodstatnenia jeho postavy si ani k nemu ako divák nemáme šancu vytvoriť nejakú cestu. Jedinou výhodou je že to nejak zvlášť pre chabý obsah a priamočiarosť nenudí. /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Poor man's Hugh Jackman seká všechno na kusy, hláškuje jak Constantine a prochází světem tak ponurým, že nezbude než zavzpomínat na starého dobrého Conana. Ten sice Howardově předloze moc věrný není, ale Solomon Kane k němu odkáže... oba filmy prezentují hrdinu stavěného z masa, kostí a žiletek, který se musí pořádně ohánět ve světě, kde dobro definitivně odcouvalo a pomatené ženy a čarodějnice se tu grilují rychleji než burgry v Mekáči. České reálie, šedočerné kamerové filtry a zjizvený Marek Vašut ve své asi největší zápaďácké roli fungují stejně spolehlivě jako chrčák Jamese Purefoye. Bůh se na něj vykašlal, peklo po něm pase jako nadržený pitbull a to samo o sobě je dostatečný hybatel všeho kolem. Trochu se to zadrhne až v samotném závěru, navzdory vychytaným digitálním monstrům a kulisám, protože zauzlení dějových linií nelze jen tak přetnout mečem. Michael J. Bassett z toho přesto vybruslil se ctí a nejen fandové kalené ocele budou slintat po dalším dílu, seriálu, komiksu... knize... na celuloidový přídavek si vzhledem k tržbám musíme nechat zajít chuť. O to víc si těch sto minut v krásně hnusném středověku užijte! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická "špinavá fantasy", která dojíždí na mizernou choreografii soubojů (ty jsou v celcích odporně neohrabané a mechanické) a především na nedostatek nadsázky, který nechyběl třeba Solomonovu bráškovi Barbaru Conanovi. Kane je vpodstatě variací zkazky o zkroceném divochovi, byť tu namísto erotického jiskření povlává bílé prostěradlo katolické cudnosti a trochu nejapných evokací boží spravedlnosti. Purefoy si naštěstí pokleslost vyloženě vychutnává a obličej Maxe Von Sydow znamená zážitek sám o sobě. S připočtením kvalitní výpravy do českých luhů a hájů, solidní hudby a ucházejících efektů je Solomon Kane vítanou alternativou zuřící fantasy demenci pro neodrostlé děti. Namísto chlupatých tvorečků-šikulků se tu rozlézá hnilobný puch a po schodech sem tam sjede nějaká ta hlava. Maso, krev a "hrdá brakovost", to moderní fantasy chybí. Solomon ale mohl a měl být ještě o chlup obratnější. [65%] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná výprava do (českého deštivého) středověku s trochou magie, víry a hledání vlastního osudu. Prakticky po celou dobu jsem si nemohl na nic stěžovat, velký nástup byl vystřídán vynikající atmosférou, kterou dokázala hlavní postava, obsazená mladší a levnější verzí Hugha Jackaman, s klidem utáhnout nejen svým kloboukem, ale také stylem zabíjení českého komparzu. Hlavní dějová linie je vcelku jednoduchá, průhledná, ale nevadí, protože se divák má na co dívat, přestože už vše jako by odněkud znal... (je tam cítit středověký Constantine, Van Helsing a další). Potěší také hudba, kterou si užil Klaus Badelt a skvěle se hodí k celému filmu (včetně závěrečných, na "levnost" filmu velmi vymazlených titulků). Dost mě překvapilo, že některé scény mají opravdu skvělý náboj a hodně mě pohltily... což se často nepodaří ani výrazně dražším filmům. Takže celkově upřímná spokojenost a pocit, že i za relativně málo peněz se stále dá natočit velmi mnoho muziky, která si najde své fanoušky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Že Solomon nedosáhne Conanových kvalit se dalo očekávat, ale nenadál bych se toho, že zůstane i hluboko ve stínu ruského Vlkodava. Nebýt působivé sychravé atmosféry, tak by to nestačilo ani na solidní tuctový průměr. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Husťák s mečem běhá po fantasy Anglii a bojuje se zlem. Je to dost depresivně natočený, furt tam prší a všichni se broděj bahnem. A vždycky, když už jsou šermířský souboje s lidma trochu monotónní, tak se tam objeví nějaká příšera a to mě na tom bavilo. Hlavní hrdina je navíc dobrej a rozchodí třeba i ukřižování. James Purefoy se do toho fakt hodí a ty nasraný ksichty a slovní obraty z 16. století jsem mu věřil. A díky té staré době tu člověk sežvejká tu "náboženskou" linii příběhu mnohem snáz, než třeba u Constantinea. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V prastarých časech byl svět ponořen do temnoty a chaosu. Byly to dny čarodějnictví a černé magie, časy, kdy se nikdo nestavěl proti zlu..... Tak tohle JE MASO! Super úvodní 10ti minutovka, ve které je vše co nebylo v Harry Potterovi. Středověk v té nejdrsnější podobě, doplněn čarodějnicemi, duchy a ďáblem. BŮH SPASÍ PRAVOVĚRNÉ!!! Žádná stupidita jako třeba Van Helsing. J.Purefoy je dokonalý hrdina na neklidné cestě k vykoupení a Salomon Kane film, který přestože občas zavání kýčem, ukojil moji touhu (alespoň na čas) po historickém filmu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Protože v kině dlouho takováto historická řežba nebyla. 2.) Zjistím, jestli ďábel odpouští dluhy. 3.) Všichni tvrdí, že je Kane drsnější než Rambo. 4.) Chci mít tělo drsňáka (a nechci brát steroidy). PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak film nie zlý, ale ani svetoborný. Fantasy žáner s podarenými vizuálnymi efektami spojené z hororovou atmosférou majú vždy zaujímaví námet, ako upútať pozornosť. Veľa príšer, nepriateľov a zvratov ale z film to nerobí pastvu pre oči. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klause Badelta jede naplno a české reálie se snaživě tváří jako temný středověk, ale víc pochvaly ze mě tenhle bijec nedostane. Solomon Kane totiž místo ambiciózní fantasy vypráví lacinou báchorku. V knižní podobě mohla fungovat, ale rozpohybovaná až překvapuje svou otravnou průhledností. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ma to potencial, nejspis slusne literarni pozadi (necetl jsem) a kdyby se udelala treba petihodinova miniserie, nestezoval bych si. Herci sice prehravaji a vypada to lacine, ale komu to vadi? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jeho telo som uzdravila.“ – „A aká je jeho budúcnosť?“ – „Povedie vás do krvi a temnoty.“ Vôbec to nebolo také dobré, ako sa ma tu niektorí snažia presvedčiť. Nie je to BARBAR CONAN, ale našťastie to nie je ani KULL DOBYVATEĽ (či ČERVENÁ SONJA). Bassett je talentovaný hororový režisér (MŔTVA HLIADKA, PUSTINA), SOLOMON KANE bohužiaľ nie je horor, ale pochmúrna fantasy s hŕstkou hororových scén, nápadov a postavičiek. Snímke jednoznačne ubližuje neoriginálny scenár (naozaj niekoho v tomto oceáne klišé niečo prekvapí?), priemerný Purefoy v hlavnej úlohe (najlepší je v úvode, kedy má bradu, ktorá z neho robí lepšieho herca, po oholení to ide dole vodou) a vtieravý pocit, že to mohlo byť lepšie. Len čo sa atmosféra troška prehĺbi, len čo herci nebodaj začnú podávať niečo ako „herecký výkon“, len čo sa akčné scény zafarbia krvou a bolesťou nešťastných obetí, tak len čo sa niečo z toho začne diať, je to urýchlene utnuté a prichádza nuda. ()

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Conan a bulharská kletba?

Conan a bulharská kletba?

12.05.2009

Když jste hollywoodský tvůrce a chcete něco natočit „za hrst dolarů“, jedete do Bulharska nebo Rumunska. Běžně tam točí Seagal či Van Damme (ten to v JCVD popsal jako to nejhorší, co vůbec může… (více)

Reklama

Reklama