Reklama

Reklama

Poslední blázen

(festivalový název)
  • Francie Le Dernier des fous (více)

Obsahy(1)

Drama jedenáctiletého Martina vychází z knihy kanadského autora Timothyho Findleye, který své zamyšlení nad nelehkostí dětství situoval do prostředí vyšších středních vrstev v Kanadě 60. let. Ve filmu se ocitáme na venkovské usedlosti v současné Francii – i tam už zhoubně doléhá rozklad všech tradičních hodnot. Léto, začátek prázdnin, kulisa krásné přírody, jenže malý Martin je odsouzen k tomu, aby z pozice samotáře sledoval zlověstné projevy a ještě zlověstnější důsledky deformovaných vztahů uvnitř rodiny. Režisér zásadně dodržuje perspektivu dítěte, jež řadě souvislostí nerozumí, a tak v něm napjaté situace, jakým je neustále vystavován, vyvolávají o to větší úzkost. Tou, již už nemůže unést, je hrozba prodeje rodinného domu, ztráta posledního opěrného bodu. Čin, ke kterému se Martin odhodlá, je osvobozující a zároveň sebezničující. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Tíživý film o chorobných lidech a vztazích s tragickým vyústěním....Recenze na Electric sheep magazine + Gay celluloid + Magiadoreal (IMDb)....(30%) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Francouzský venkov. Rodina. Matka se už zbláznila, starší syn je cholerik, mladší přesný opak. Zdá se, že normální je tady jen otec, jeho matka a služka. Film se místy dost táhne, děj to víceméně nemá, jde spíš o psychologickou studii. Hezká je akorát tak ta příroda. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama