Reklama

Reklama

Poslední blázen

(festivalový název)
  • Francie Le Dernier des fous (více)

Obsahy(1)

Drama jedenáctiletého Martina vychází z knihy kanadského autora Timothyho Findleye, který své zamyšlení nad nelehkostí dětství situoval do prostředí vyšších středních vrstev v Kanadě 60. let. Ve filmu se ocitáme na venkovské usedlosti v současné Francii – i tam už zhoubně doléhá rozklad všech tradičních hodnot. Léto, začátek prázdnin, kulisa krásné přírody, jenže malý Martin je odsouzen k tomu, aby z pozice samotáře sledoval zlověstné projevy a ještě zlověstnější důsledky deformovaných vztahů uvnitř rodiny. Režisér zásadně dodržuje perspektivu dítěte, jež řadě souvislostí nerozumí, a tak v něm napjaté situace, jakým je neustále vystavován, vyvolávají o to větší úzkost. Tou, již už nemůže unést, je hrozba prodeje rodinného domu, ztráta posledního opěrného bodu. Čin, ke kterému se Martin odhodlá, je osvobozující a zároveň sebezničující. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Francouzský venkov. Rodina. Matka se už zbláznila, starší syn je cholerik, mladší přesný opak. Zdá se, že normální je tady jen otec, jeho matka a služka. Film se místy dost táhne, děj to víceméně nemá, jde spíš o psychologickou studii. Hezká je akorát tak ta příroda. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tíživý film o chorobných lidech a vztazích s tragickým vyústěním....Recenze na Electric sheep magazine + Gay celluloid + Magiadoreal (IMDb)....(30%) ()

Reklama

Reklama