Kenny OrtegaScénář:
Peter BarsocchiniKamera:
Daniel AranyóHudba:
David LawrenceHrají:
Zac Efron, Vanessa Hudgens, Corbin Bleu, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Miley Cyrus, Monique Coleman, Olesja Rulin, K. Danor Gerald, Chris Warren Jr. (více)Obsahy(2)
Troy, Gabriella, Chad a ostatní spolužáci po skončení střední školy hledají na léto brigádu. Troy dostane nabídku pracovat v hotelovém komplexu s golfovým klubem s názvem Lava Springs. Práci přijme jen s podmínkou, že zaměstnají také jeho spolužáky, tedy i Gabriellu. Troy ale netuší, že majitelem klubu je otec sourozenců Evansových a práci pro něj zařídila Sharpay. Když se Sharpay dozví o ostatních spolužácích, donutí správce Fultona, aby se jich zbavil. Troy s Gabriellou plánují, že půjdou večer do klubu Lava Springs na soutěž talentů, protože se jí mohou zúčastnit i zaměstnanci. Sharpay, aby získala Troye, nasadí novou taktiku. S pomocí otce začne Troye od ostatních izolovat. Na spolužáky a Gabriellu přestává mít čas. Sharpay oznámí bratrovi, že na soutěži bude zpívat s Troyem, čímž ho de facto vyšachuje ze soutěže. Bratr se dokáže rychle začlenit mezi spolužáky, kteří poznávají, že není tak špatný, jak si o něm dosud mysleli. Společně začnou nacvičovat taneční vystoupení a on je učí vše, co zná, jen aby v soutěži uspěli. (TV Nova)
(více)Recenze (225)
Vlastně lepší než první díl (i přes místní hodnocení). Příběhově je to tak na stejné úrovni, ovšem mnohem vypilovanější jsou písničky i čísla a celkově tomu pomáhá větší využití Ashley Tisdale jako Sharpay. 50% ()
Asi půjdu proti většinovému mínění, ale dávám tomu slušnější hodnocení. Jistě, zápletka je ubohá, nicméně od prvního dílu se to liší o chlup lepšími hereckými výkony a propracovanějšími hudebními čísly. Takže jako kulisa k vaření/žehlení/pletení či jakékoli jiné činnosti, u které nemusíte dávat příliš pozor, ideální. ()
Po druhé projekci a akceptování letních pravidel a lehké recyklace zápletky to je i napodruhé pohoda. A to i když se až moc často řeší takové zásadní věci jako to, že se z Troye stává protiva, který místo té hodné dává přednost té zlé. Obzvlášť v letních měsících jde ale ze zdejšího prozpěvování až překvapivě pozitivní nálada. A You Are The Music In Me je perla. ()
Oproti jedničce se tu víceméně rezignovalo na nějaký příběh, což mi vůbec nevadí. Krásně optimisticky vyumělkovaný letní film s pěknými chytlavými písničkami. Postavy se od minula vůbec nezměnily, Sharpay je opět za mrchu a Gabriella za hodnou holčičku,a by se nakonec všichni dali dohromady a měli se rádi. Proč ne, takovýhle slizký kýč mi čas od času neublíží. Viděno několikrát a vždy jsem se dobře bavil. /viděno na DVD: 60% a 3*/ ()
Jo, jednička byla sladká, asi tak jako 10 000 tabulek čokolády. Byla tak sladká, až se nám z toho zuby kazily a někteří to nevydrželi a nelíbilo se jim to. Mně se jednička líbila. Odpočinkový film, jak má být. To samé dvojka. I když, možná, že se mi druhý díl líbil o něco málo více. Z prostředí střední školy (které je mi velmi blízké) jsem se přesunuli do doby, kdy jsou prázdniny (nejlepší období studenta a toto období mám rád) a navíc si hlavní hrdinové sháněli brigádu. Našli ji v luxuxním a příjemném sportovním klubu. Scénář je skoro stejný jako u jedničky. Místo muzikálu jde o (ne)důležitou soutěž ve zpěvu. Opět se dočkáme rozpadu hlavní dvojce a týmu Tygrů. A jak jinak, tak se taé dočkáme happy endu. Opět je zvláštností, jak se mi líbilo ty písničky. Například song „ I Don't Dance „ , který je tak trochu řízlý RnB, je vážně dobrý. Hlavní dvojce, je neuvěřitelně sladká, ale hodí se k sobě. Zac Efron a krásně roztomilá Vanessa Anne Hudgens navíc předvádějí i dobré výkony. Na ostatních hercích je vidět, že si natačení užívají a já sám bych si ho také asi užíval v tak příjemném prostředí. Asi jsem divný, ale těším se na třetí díl! ()
Photo © Walt Disney Pictures

- Každá píseň použitá ve filmu byla aspoň pětkrát upravována. (Cheeker)
- Několikrát se nestihlo natáčení přes den, proto si tvůrci museli vypomáhat osvětlením. Například scena k "You Are The Music In Me" se natáčela v noci. (figi6)
- Po své televizní premiéře se film stal nejsledovanějším pořadem v dějinách kabelových televizí. (Siriuss)