Reklama

Reklama

Recenze (9)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nečekané, celkem příjemné překvapení. Zatímco legendární prequel – TURKISH STAR WARS byl zábavou opravdu pro otrlé masochisty, vizuálně odpudivý, vykrádající možné i nemožné, Star Wars počínaje a Indianou Jonese konče, včetně bezostyšného nastříhání záběrů z Lucasovy ságy a Williamsovy hudby, tenhle nový sequel je snad z jiného vesmíru, jakoby zakladatel Tureckého státu Ataturk řezal své poddané, zde konkrétně turecké filmaře, i po smrti, se slovy „Vy kreténi, takovouhle ostudu mi dělat nebudete!“ Turci se opravdu poučili a vzali to z jiného soudku. Zatímco prequel hrál na smrtelně vážnou notu, tohle je čistokrevné komedie, která se nebere vůbec vážně. Sice je humor místy podbízivý, ale – světe div se – někdy i opravdu vtipný, turečtí tvůrci si nejednou dělají srandu sami ze sebe, takovým příjemným, sebeshazovačným způsobem, stejně jako si utahují i z některých sci-fi klasik. Samozřejmě, humor zde zobrazený většinou není bůhvíjak sofistikovaný, ale to jsem ani nečekal. Scenář má cosi, co aspoň trochu připomíná příběh, díky ne úplně low-budgetové výpravě a časté změně lokací film nepřipomíná levnou brněnskou TV inscenaci a Mehmet Ali Erbil je docela zábavný týpek. Čekal jsem totální srágoru a dostal neškodnou kravinku, jejíž zdejší nízké hodnocení přičítám zaslouženému opovržení, kterého se dočkal nechvalně známý předchůdce. Škoda, že většina zdejších hodnotitelů neocení tu sebereflexi tvůrců, kterou já naopak vnímám a vítám. A která tak chybí některým naším filmovým tvůrcům, Troškou počínaje a Magnuskem konče. ___PS:Sledováno s anglickými titulkami (nutnost!).___PPS: Hlavní star prequelu, Cuneyt Arkin, se tu mihne jen na pár sekund. Naštěstí… ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

To jako má bejt nějaký pokračování Dünyayi kurtaran adam? Už podle traileru jde vidět,že je to komedie,ale Arkin se tu sotva drží na nohou. Už podle galerie se dá rozeznat že, to je komedie a naštěstí byla. Myslím,že se Turecko poučilo z Dünyayi kurtaran adam,když se dozvěděli,že lidé se tomu ve světě smějí. Z Turecké kinematografie je to přece jenom něco lepšího,přesto tomu nemůžu dát jinak než jednu hvězdu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Dünyayi Kurtaran Adam" je taková úchylnost, že se na ni moc nedá koukat, ale je to tak pitomé a tak vykradačské, že se na to kouknete jen z toho důvodu. "Dünyayi Kurtaran Adam'in Oglu" je už trochu vážněji míněno, tedy ve smyslu, že už se nevykrádají "Star Wars", ale na druhou stranu je to pořád pitomé, až to bolí. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Jen za ty tři minuty na konci:) Jinak pro běžného uživatele a člověka neznalého turecké kinematografie jasný odpad. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Červený Turkaslík. S nádechem skotačivé telenovely, v rámech čistě pseodu scifi, je kompletní 110 minutová verze jednoduše popravou (chcete li otravou) pro duši. Chyběl tam už jen Simír a Šehrezáda. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Doslova protrpěných 100 minut. Na film jsem se chtěl podívat kvůli tomu, že se jedná o sci-fi z vesmíru a z budoucnosti a navíc komedii. Bohužel jsem byl hodně zklamaný už v první půlhodince. Kvůli trapnosti, která se zde objevuje na každém kroku jsem nebyl schopen zkouknout film v jednom kuse a musel dělat přestávky. Několik momentů mě zde doslova nas***o, například když kapitán používá mikrofon a volá do vesmírného prostoru a čeká, že ho někdo uslyší. Příběh jsem pochopil i přesto, že volně navazuje na starší prequel, který jsem neviděl. Někdo zde v komentářích psal, že se jedná o typický turecký humor, který mají Turci rádi. Bohužel, já jsem tureckých komedií zase moc neviděl a pokud tohle byl standartní turecký humor, jistě už ani neuvidím. Navíc jsem film sledoval v originále s anglickými titulky. Jsou jazyky, u kterých mi nevadí je poslouchat, ale turečtina mi prostě neustále kroutila ušima a nebylo to příjemné. Sečteno a podtrženo, nejlepší na celém filmu bylo poměrně dobře zpracované orionské skyline. Jinak jsem opravdu trpěl jako zvíře a kvůli tomuhle filmu budu mít už asi navždy strach znovu kouknout na něco tureckého. ()

Reklama

Reklama