Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 198)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to takovej milej film, ale ze bych z toho byl nak hotovej, tak to v zadnym pripade. Problem je, ze i kdyz se film snazi tvarit desne originalne, tak na nem nic originalniho nevidim. Co se tyce hercu, tak Michael Cera je takovej malej pochcanek, kterej ma problem ze sebe vytlacit i to minimum dialogu, co ma. Garner taky nic moc, moc dobre nehraje a ani nak zvlast hezky nevypada. To Jason Bateman byl aspon sympatak. No a Simmons neni spatnej, jenze uz sem tak nak zvyklej ze Spider-mana, ze neskutecne prudi, takze mi tady nesed. A pak tu mame Ellen Page, ktera je fakt perfektni, akorat obcas sem jeji chovani moc nechapal a tudiz byla misty protivna. Celkove, i kdyz to je prijemne a dobre natocenej film s peknou hudbou a super Ellen, pochybuju, ze si za par dnu vubec vzpomenu, co se tam vsechno delo, navic, kdyz se toho moc nedelo a obcasnej vtipek to nezachrani. No tak po druhym skouknuti jsem se precejen bavil o poznani vic a hvezdicku pridavam. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

V Juno jásám jen nad Juno. Obyčejný malý milý film, který je hypeován v podstatě jen kvůli neodolatelné Ellen Page, jejíž charisma se tu opětovně zpeněžuje. Má to své momenty a roztomilý celkový feeling, oscarovou nominaci za scénář ale považuju za nepěkný omyl, jemuž nezabránily ani násilně nastrčené voice-overy nebo občas dost škobrtavé popkulturní narážky. Juno okolo mě jen profrčela, aniž by zanechala cokoliv, na co budu s láskou vzpomínat i za týden ... za měsíc... Asi je na mě příliš přítulná. Ta inteligentní nezávislá optika mi připadala až příliš jemná, důrazem na milé detaily a pohodu až příliš hladivá a užvatlaným soundtrackem až příliš vlezlá. Ale možná je to tím, že je mi tenhle typ poetiky cizí. Možná je to tím, že mám radši film loserský nežli chcípacký. Možná tím, že si vždycky radši vyberu Zbouchnutou než Juno (a ano, vím, že je to srovnávání hrušek s jablky). Každopádně úspěch Juno ukazuje, že dnešním hitům schází realita a jemná člověčina. A když tu díru někdo zalepí něčím víceméně banálním, co hladí po srsti, poletují pozlacené sošky... ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ nedělejte tu chybu jako já a nedívejte se na to s dabingem. Ale k filmu; docela dost přeceněná "komedie",v hlavní roli sice celkem válela sympatická Ellen Page (větší šedou myšku už z ní udělat nemohli), celkově tomu vévodil takový pohodový, ač místy hodně slabý a jednoduchý humor, ale bylo to tak upřímně podané, že to docela příjemně utíkalo.Navíc se nekonaly žádné sentimentální řečičky a konec, což je ohromné plus, ale i tak nemůžu dát víc než tři hvězdičky. Zkrátka oddychovka na jedno shlédnutí, nic víc, nic míň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,5miliónaTržby USA $143,495,265Tržby Celosvetovo $231,450,102Tržby za predaj DVD v USA $58,087,559 //počet predaných kusov 3,441,584║ Jason Reitman to vie za kamerou o tom niet pochýb, možno mi tam len chýbala nejaká uletenejšia scénka, lebo celé sa to nesie prevažne v komornejšej nálade. /60%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedie nominovaná na Oskara. Co to je sakra? Juno ! Tak zní ten paradox, který svým námětem možná dokáže chytnout, a že určitě dokáže. Jenže nedávno jsem měl tu čest vidět také komedii s podobným námětem...Zbouchnutá...a musím tvrdit, že u ní jsem se dokázal bavit lépe. I přesto, že Juno je spíše drama než komedie a když komedie tak inteligentní, nemůžu si zvyknout na hlavní herečku, která svým až chraplavým hlasem vypadá na dost nepříjemnou herečku, krom toho i svým chováním, takže to okamžitě snižuje samotnou kvalitu celého filmu. Celé se to pak odehrává hopem tak neskutečným, že to končí vesměs normálně, takže nominace na Oskara je podle mě dost nepochopitelná. Sice to není žádná legrace, žít život takový jaký nám ho osud napíše, ale řekl bych, že může být napsaný daleko zajímavěji a originálněji než u Juno. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Přestože se ve filmu poměrně často telefonuje, nikdo nepoužívá mobil. (Cheeker)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama