Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 198)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Parádní mix inteligentní komedie a drama. Ellen Page zahrála božsky a určitě o ni ještě v budoucnosti hodně uslyšíme. Jason Reitman také patří k nejtalentovanějším režisérům, už svým předchozím dílem Děkujeme, že kouříte, ukázal, že se máme na co těšit. Není to špatný film, ale nechápu jak Americký gangster nemohl být nominová na nejlepší film a režii, když bylo nominováno tohle (tím nechci snižovat kvalitu snímku, ale dílo od Ridleyho Scotta se mi líbilo mnohem více).... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Diablo Cody .. Co znamená být sexuálně aktivní? ___ Ta známá Bettie Page. Ou, pardon, Ellen Page !! :-) Teď už tuto kouzelnou mladou herečku těžko někdo přehlédne! Již v její výrazné prvotině Hard Candy jsem obdivoval její výkon, který výrazně držel uvěřitelnost zápletky v přijatelných rovinách. Ellen je prostě jiná. ___ Příjemná, skvěle napsaná, nezávisle vzhlížející jednohubka se zajímavým, leč vlastně obvyklým životním tématem - těhotenství. Pravda, jen ten věk matky zarazí.. Je příjemné, jak Jason Reitman zvládl vtipně a odlehčeně tohle téma podat, chvílemi jsem neměl daleko jak ke smíchu, tak i dojetí. Zpracování je hřejivé, barvité, zatraceně pohodové a i díky hudbě zkrátka příjemné. I přesto že Ellen všechny zastiňuje, tak snad poprvé mi (zvláště) Bateman s Garner upřímně nevadili. J.K. Simmons bohužel nedostal prostor ke svému exhibicionismu a Michael Cera je prostě loser Cera. ___ Další remake ve stylu Departed (nepřiznaná kopie) a Akademie i tamní publikum sedí na zadku (a přitom by stačilo rozšířit si obzory za oceán a to z obou jeho stran..). Ellen Page je boží, ale jinak jsou nominace docela mimo, zvláště v režii to je přímo urážka pozice, kterou měl po právu obsadit Ridley Scott. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začala jsem řešit věci, které jsou daleko za mou zralostí." Existují inzeráty na děti? Jistě, vždyť dítě je čtvrtým nejžádanějším artiklem hned po psech, leguánech a zánovních rotopedech. Juno zkrátka nabízí divákovi důležité informace, ale já už ho mám tak opotřebovaného, že by mi na něm kondom s banánovou příchutí snad ani nedržel. V tom šlo zkrátka poučení mimo mne, ale od Junina otce bych se měl naučit, jak se stavět k průšvihům svých potomků. Ten to dával v takovém klidu, že mi byl velkou inspirací. Nicméně důležité je to, že na svět se předčasně klube dítě, nešťastníků, kteří disponují línou spermií, je vždycky dost a mně nečinilo nejmenší obtíže se při tom bavit.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně živý film u kterého budete trnout i roztávat... Ellen Page v hlavní roli báječná, soundtrack správně atmosférický a nad vším Jason Reitman, který už jednou dokázal, že umí nevážně vyprávět o vážných věcech. Juno má indie duši, ale nestřílí vám do hlavy hřebíky, ze kterých bolí hlava ještě týden. Moralit málo, hlášek hodně, Juno je hořká komedie (tentokrát se výjimečně nejedná o protimluv), která vám bodne. (90%) ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Byl bych moc rád, kdybych se uměl vyjadřovat stejně jako uživatelka Nathalie, která opět svoji libozvučnou češtinou popisuje veškeré moje vnitřní culení nad punkovými divno-pozerskými filmy jako je právě Juno, jako je 500 days of summer, perks of being a wallflower apod. Je to kalkul? Je to vtíravé? Možná, ale rád bych vás upozornil, že dobrá fungující komedie se musí umět napsat a musí se umět natočit. Tyhle věci se moc spočítat nedaj. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Přestože se ve filmu poměrně často telefonuje, nikdo nepoužívá mobil. (Cheeker)
  • Juno byla římská bohyně porodu a manželství. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama