Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský velvyslanec sir Mark Brydon musí řešit vážnou situaci. Občan Spojeného království odpálil v letadle poblíž Washingtonu bombu. Většina obětí jsou američtí občané, zbytek převážně britští. Amerika je v šoku, který je záhy vystřídán honbou na britské muslimy v Americe. Sir Mark je skvělý diplomat a tak se mu podaří situaci uklidnit. Ovšem jen do té doby než jsou zadrženi Britové pašující nebezpečné chemikálie. Dalším problémem je i veterán a falklandský hrdina v cele smrti. O bývalém kolegovi a zároveň černé ovci britské diplomacie ani nemluvě. Sir Mark si uvědomuje, že se zapletá do sítě intrik, kterou kdosi mistrovsky řídí. Je možné, že je to někdo ze západního křídla Bílého domu? Konspirační thriller je charakterizován jako napínavá kombinace "24" a West Wing. Jason Isaacs v hlavní (a především kladné!) roli britského velvyslance miniseriálu BBC. (vla_kor)

(více)

Recenze (6)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem osobně nadšená, že jsem tenhle miniseriál objevila, protože se mně už dlouho nestalo, že bych byla přilepená na židli a hltala každý díl, kde ve třetím to celé tak vygradovalo, že jsem to musela dodívat až do poslední klapky. Musím říct, že zpočátku se mně dost kouřilo z hlavy, než jsem se trochu zorientovala v politických kruzích a zvykla si na kmitající kameru. To vše pominulo už v druhém díle a pak už jsem jen vnímala jednotlivé postavy a vývoj událostí. Jason Isaac je nejen štramák, ale navíc roli Marka zahrál skutečně bravurně, takže s oceněním naprosto souhlasím. Ostatní herci nebyli o moc pozadu, tudíž výsledný dojem je skutečně bezvadný. Vypíchnu jen namátkou Gardnerovu žádost o odvolání trestu smrti, Nicholase, coby přítele Marka a nebo Jane, která mimo jiné, tomu všemu chtěla přijít na kloub. A Lynne byla jak Železná lady, prostě skvělá. Těch pár černých teček neberu v potaz, bylo to napínavé, akční, místy dokonce i dojemné a já dávám BBC opět palec nahoru. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Napínavé, velmi dobře i věrohodně napsané a slušně zahrané. Místy je malinko směšné jak se v tomto seriálu Angličané pasují do role nositelů spravedlnosti...ale jde o anglický seriál - těžko by to mohlo být naopak. A nutno dodat, že i přesto působí 100x objetivněji a věrohodněji než podobné konspirační thrillery z americké produkce. Tleskám BBC za velmi dobrý seriál. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

65. Zlatý Glóbus za rok 2007 - nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Jason Isaacs ()

klida 

všechny recenze uživatele

dynamické závěrečné dva díly nezachrání předcházející nudu, jakkoli je Eva Birthistle překrásná ()

Sadi 

všechny recenze uživatele

(spoiler) Velmi povedena miniserie, ktera divaky nenecha vydechnout. Konec bych si neprala jiny, chybi tomu snad jen druha serie. Interakce mezi Lynne a Markem jsem si uzivala nejvice, (zaporny) charakter Lynne skvele kontrastoval s Markovym, akorat me mrzelo, ze Lukea popravili tak brzo, jeho postava vnasela provazanym liniim polovicni napeti v cele serii. Jedine minus jde pro soundtrack a kameru, proto to neni plnych sto procent. Herectvi ale uzasne, Jasonovi takove role proste sedi. ()

Reklama

Reklama