Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Elce pelce, do pekelce, chvilku horko, pak zas mráz. Život dělá kotrmelce, až si jednou zláme vaz. Krásné scenérie jižní Moravy, Bolkův silný přízvuk, roztomilý úsměv Zlatky Adamovské a hudba od Čechomoru sedící tomuto snímku jako hrnec na prdeli. Síla v obsazení, vtipný a pro mne celkem i netradičně pojatý příběh. To všechno je perfektní, ale co naplat, když to dohromady nefunguje, jednotlivé články se po čase poztrácí a po zhlédnutí filmu zůstane jenom ztuhlý úsměv na rtech a hluboká rýha na čele? Dušan Klein měl na place ty nejlepší herce české filmové a divadelní scény. Škoda, že duše jejich filmových protějšků zůstaly vesměs prázdné a jejich osudy lidsky nenaplněné. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Pohleďte na panoptikum naší (české) vesnice – skokan (přezdívka) skáče, mrchožrout (Pecha) sbírá lebky…. Ten dělá takovej ksicht a ta zase takovej, Polívka cedí hlášky – tedy rádoby… a vrcholným okamžikem k popukání má být vesnická rvačka… Bezduchá kravina, místy trapná ale hlavně NEVTIPNÁ!!!! Film pro všechny, kterým na Žuráni nejdou hodiny! (a kterým se zdál vtipný můj komentář :-) ) ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5... Po dlhočiznom čase som si pozrel nejaký film v TV a dlhý čas túto potrebu mať nebudem:) ... Pár krát som sa zasmial, pár krát som nechápavo krútil hlavou, Bolka mám rád a blá blá... Nemám šajnu o čom ten film chcel a mal byť a po skončení som si povedal "no fajn" a šiel spať. Film na jedno pozretie, ktorý neurazí a hlavne nezanechá stopu, lebo je prázdny ako bublina. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Neskutečná hovadina, kde ani dobří herci nedokázali nic ukázat. V jednom rozhovoru režisér říkal, jak se u natáčení všichni bavili a bylo to skvělé. Tak to byli asi jediní, kdo se u toho bavil, protože pro mě jako pro diváka to bylo utrpení. Nezasmál jsem se ani jednou a to je u komedie sakra málo. Nejvíce jsem kroutil hlavou u scény VELIKÉ slávy, kde se na náměstí městečka "tísnilo" asi 30 komparzistů a záběry byly točeny zblízka, aby nebylo trapné, že je jich tam tak málo. Roman Vojtek je bezkonkurenčně nejhorší farář, jaký kdy v českém filmu byl. Zlatý Troška a Slunce, seno... ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle viděl Napoleon, tak se musel obracet v hrobě:-) I přes to, že českým filmům moc neholduji, na Bolka jsem se podíval. No a doufám, že nic podobného zase dlouho neuvidím. Nevím čím to, ale zdálo se mi, jako by z filmu sála atmosféra Troškova Kameňáku. Trapné dialogy a ještě trapnější rádoby směšné situace. Ale jedna věc je fakt zajímavá. A to ta, že na Žuráni nejdou hodiny...:-)???% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Letecké záběry vznikaly ve dnech 28. a 29. září 2007 v Rané u Loun. (hippyman)
  • Když se natáčela scéna filmového odhalení kašny, tak muselo být na náměstí ve Šlapanicích dvěsta komparsistů. Z toho někteří v krojích. Krom nich bylo přítomno i kolem 80 herců a členů štábu. (DaViD´82)
  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)

Reklama

Reklama