Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne a ještě jednou NE! Komedie? Tak to asi těžko. Nepřišlo mi vtipné nic a bohužel ani mnou oblíbené tváře jako je Bolek Polívka(poslední dobou mě začíná opravdu štvát), Miroslav Šimůnek, Jitka Čvančarová, Marek Vašut a Jan Budař mě také nějak nepotěšili - a ještě více mě naštvalo, že při nedostatku peněz pravděpodobně nejlepším nápadem tvůrců bylo obsadit modelky. Jít na takovýhle odporně vesnický a nevtipně vyhlížející film do kina tak se opravdu rozčílím. Za celých těch 96 minut se nestalo absolutně nic co by stálo za zapamatování. Nemyslete si, že jsem striktně měšťácký typ co nesnáší vesnické filmy(třeba miluji Bobule, všechny díly Slunce, Seno i když jsou některé horší než ty druhé...), ale vadí mi, když si Češi zvyknou ve vesnických filmech ze sebe dělat tupce a to je snad horší než kdybych sledovala dokument od české televize o dechovce. Takže tyhle filmy jdou mimo mě a jelikož jsem ještě neviděla Babovřesky z kterých jsou zase všichni nefilmoví inteligenti paf troufám si stejně tvrdit, že tenhle holý nesmysl je předchůdce nápadu natočit Babovřesky. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Popravdě? Tenhle film podle mě shodilo pár prvních hodnotitelů a ostatním bylo trapné dát vysoké hodnocení, aby nevyčnívali z davu. Mě se komedie líbila. Jo, dobře, není to zrovna nějaký filmový skvost, ale na dnešní poměry to rozhodně není špatné. Bez sprostých slov a trapných postelových scén se dnešní filmy neobejdou. Tenhle to dokázal a tím si získal mou přízeň. Navíc Bolek Polívka, můj český oblíbenec. Vás možná zklamal, ale mě ne. Mám sto chutí dát 4*, ale mým čtyřkovým filmům se nevyrovná, takže lepší 3. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není to zas TAK špatný, jak se zde uvádí. Co mě ale doslova vytočilo byla účast některých neherců. Říkám to už po několikáté ale Čvančarová (ačkoliv se na ni pěkně kouká), není prostě herečka!! Takový dřevo jsem už dlouho neviděl. To i ta Doležalová je větší herečka než ona (a je taky více hezká než Čvančarová :-) Takže, pokud nečekáte bůh ví co, tak slušně zabijete 100 minut. Pokud se ale chcete hodně zasmát, tak si to radši nepouštějte. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5... Po dlhočiznom čase som si pozrel nejaký film v TV a dlhý čas túto potrebu mať nebudem:) ... Pár krát som sa zasmial, pár krát som nechápavo krútil hlavou, Bolka mám rád a blá blá... Nemám šajnu o čom ten film chcel a mal byť a po skončení som si povedal "no fajn" a šiel spať. Film na jedno pozretie, ktorý neurazí a hlavne nezanechá stopu, lebo je prázdny ako bublina. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Slátanina, nuda, o ničem, mohla bych pokračovat. Na film jsem se dívala jen proto, že byl v televizi. Do kina by mě na to nedostal nikdo. Ano, jen se mi potvrzuje, že současný český hraný film je až na výjimky dost bídný. Svatba v trailerech apod. nevypadala nejhůře, takže jsem si do včerejška myslela, že to zas tak hrozné nebude, ale film předčil má očekávání, bylo to hrozné. Nesmírná nuda, jako by se nic nedělo. Postavičky sice měly nějaký potenciál, ale nic nebylo dotaženo do konce, příběh o ničem. Lokace sice pěkné, ale k čemu to je, když dívání je nuda? Žádné okořenění vtipem nebo čímkoliv. No, aspoň jsem si u toho dočetla časopis. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)
  • První klapka padla v pátek 27. července 2007, 17:00 hodin, poslední (č. 1647) klapla ve Starovicích opět v pátek 25. srpna 2007, rovněž v 17:00. (hippyman)
  • Letecké záběry vznikaly ve dnech 28. a 29. září 2007 v Rané u Loun. (hippyman)

Reklama

Reklama