Reklama

Reklama

Největší Čech


Tomáš Garrigue Masaryk (E01)

(epizoda)
  • Česko T. G. Masaryk

Obsahy(1)

Charismatický vypravěč PhDr. Zdeněk Mahler představuje životní osudy našeho prvního prezidenta od jeho narození až po pohřeb, který byl celonárodní manifestací. Režisérka Olga Sommerová dává také důraz na Masarykovy lidské stránky, zejména ve vztahu k manželce Charlottě. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Skvělý vzdělávací dokument České televize. Pedagog Zdeněk Mahler zemřel v březnu 2018. Každý sochař by měla být alespoň trochu erotická s jedinou vyjímkou tatíčka Masaryka. ()

ivonius 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že to zavedl president Masaryk, roztahovat se po královských palácích a jezdit vlakem a kočárem na návštěvy svých poddaných, a udělal to vlastně proto, že zdější obyvatelstvo je natolik monarchisticky založeno, že aby obstál,tak se musel začít chovat jako...panovník.Aby mu to zbaštili. ()

Ivy_9 

všechny recenze uživatele

Neskutečný a neuvěřitelný muž. Je až neuvěřitelné, že v relativně nedávné době byl tento muž živý. Stále si víc a víc myslím, že by dějepis měl být vyučován i za pomocí těchto videí. Takto jej valná většina lidí má v paměti jako prezidenta a nevnímá jeho kompletní osobnost. ()

Reklama

Reklama