Reklama

Reklama

Hotel Chevalier

  • Francie Hôtel Chevalier
Krátkometrážní / Drama / Romantický
USA / Francie, 2007, 13 min

Obsahy(1)

Do hotelu za mužem přichází jeho přítelkyně, od které utekl. Setkávají se oba v okamžiku, kdy již začínají oba toužit po tom druhém. Barevně naladěná romantická komedie představuje první část filmu Darjeeling Limited. (Schobul)

Recenze (130)

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Darjeeling Limited" jsem neviděla, tak nemůžu soudit na kolik to spolu souvisí či nikoliv.. Portmanka bez oblečení je asi jediná pointa tohoto podivného krátkometrážního filmu s příjemnou atmosférou a výbornou muzikou :-) Viděla jsem více krátkometrážních filmů (i kratších), které toho uměli odvyprávět více a zajímavěji.. Vcelku bez děje, ale rozhodně vzbudí zájem diváka, každopádně podnítí zvědavost nad minulostí a budoucností dvojice :-D ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Banální historka, přesto velice působivě natočená. Podle mě by měl Anderson točit pouze "kraťasy", protože pouze na krátké ploše se dokáže cele vyjádřit a nenudit. Jeho dlouhometrážní filmy jsou nevyrovnané. Anderson má "krátký" talent. Malé mistrovské dílo. PS: co se týče oné odhalenosti NP, je naprosto nevkusné a malicherné to jen zmiňovat, natož to pokládat za "to hlavní". ()

Reklama

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Tento krátký předfilm Darjeelingu Limited mě zaujal více než samotný film. Záhadná minulost, jistá přítomnost a neznámá budoucnost dvou lidí v hotelovém pokoji na 13 minut bohatě vystačí. Osobně bych uvítal, kdyby Anderson natočil povídkový film složený z podobných minipříběhů, něco ve stylu Jarmusche a jeho Kafe a cigára. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Hmm.... takhle nějak si představuji tu zrádnou, neovladatelnou bezmocnost nad tím když po někom toužím a zároveň se toho pocitu děsím a hlavně nejsem schopen jednat podle toho co mi říká ten poslední zbytek rozumu, ta posedlost při které se vznáším a jsem drcen dopadem současně. Láska, ta proradná lichvářka s úrokem tak vysokým, že od začátku je jasné, že mě zruinuje, ale já si stejně půjčím, bez soudnosti se upíšu a pak v slzách, po každé s bolestnou vzpomínkou, zpětně splácím a když je dluh srovnán, začnu se ohlížet po jiné zničující investici. Ne, nevěřím v návratnost, nevěřím v trvalý zisk a doufám, že přestanu i prahnout po té chvilkové užitkovosti.... ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Jediným cílem tohohle štěku bylo zřejmě nechat Natalii svléknout se. A to se navíc příliš nezdařilo. Možná to na její poměry byl skutečný odvaz, ale jinak nic moc vidět není, takže ve výsledku i když toho má na sobě v jiných filmech víc, aspoň se lépe ukáže. Možná jako jedna epizoda většího filmu může mít filmeček nějaký význam, ale jako samostatný "film" je to 13 minut o ničem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama