Reklama

Reklama

Masivní motory

(seriál)
  • Velká Británie Massive Engines
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 30 min

Obsahy(1)

Chris Barrie nám přináší tento zábavný a zajímavý seriál plný informací, které jsme dosud nevěděli. Je rozdělen na několik kapitol, kde uvidíme vývoj mnoha masivních strojů od počátku existence až po současnost. Jmenujme závodní auta, motorky, velké exkavátory, velké tahače, helikoptéry a v neposlední řadě i tanky. Výtah z minulosti je podán zábavnou formou a velkou část zabírají jednoduché ukázky, jakým způsobem fungují tyto motory. Strávíme čas v muzejích a uvidíme stroje v práci. Většina natáčení se odehrává v Británii. (RadimFišer)

(více)

Recenze (6)

gogos 

všechny recenze uživatele

Naprosta dokonalost... Jsou zatim 3 serie (Masivni stroje, motory a rychlost)... kombinace vedy a techniky a zabavy.... A mezi nami...Barrie je hustej typek.... ten umi ridit snad vsechno... doufam ze serie budou pribyvat... ()

askina 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý seriál. Z Barrieho vyzařuje radost z toho, co dělá a navíc je evidentní, že technice rozumí a ví o čem mluví. Žádný naučený komentář. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Orientačně za 4*, JC je celkem kus šoumena, což mě elegantně přivádí ke druhé straně mince, a sice že je to zároveň dosti konzumní věcička... ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Konzumní chuťovka správného chlapa. Věděli jste jak vznikli vrtulníky a kdo první je uvedl v pohyb. A co takhle tanky, nákladní kamiony, nebo dokonce největščí stroje na světě - exkavátory? A co bylo pro mě nejvíce šokující a překvapivé byla těžba tunelu obrovským krtkem. Seriál, který rozšíří vaše obzory o světě a o našich miláčních strojích. Podklad k historiím formule. Doporučuji všem. Bohužel ve stylu ostatních seriálů na BBC mě tento přijde přůměrný a nezáživný. Asi radši nechávám demolovat velkobaráky. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s Chrisem Barriem, na kterém je vidět nadšení pro věc. Ale přiznejme si, každý chlap by na jeho místě zářil jako malé dítě. Jde o populárně naučný seriál, kde se divák zábavnou formou dozví spoustu zajímavých věcí nejen o konkrétních motorech ale i o historii jejich vývoje. Perfektní jsou i zjednodušené funkční modely, které Barrie předvádí. ---== 90% ==--- ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument pod vedením Chrise Barrieho (Red Dwarf, Brittas Empire). Barrie je vtipálek tělem i duší a podle toho to taky vypadá. Seriózní výklad vědeckých faktů se mísí s Barrieho povahou komika. Jako modelový příklad rakety např. používá dvě jablka napíchlá na šípu apod. Abych to shrnul: Dokument je Populárně-vědecký, zábavný a pro Barrieho fanoušky určitě zajímavý. 4* přesně!! ()

Reklama

Reklama