Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když během plavby z Evropy do New Yorku přeskočí mezi francouzskou hvězdou, miláčkem žen Michelem Marnetem (Charles Boyer) a americkou zpěvačkou Terry McKay (Irene Dunne) jiskra lásky, oba se tomu nejprve snaží bránit. Vždyť jsou oba čerstvě zasnoubení. Dohodnou se proto, že svůj vztah podrobí zkoušce šestiměsíčního odloučení, aby se pak sešli ve stodruhém patře Empire State Building a rozhodli se, jestli se vezmou nebo definitivně rozejdou. Prvního července, tedy přesně za půl roku, Terry pospíchá na schůzku a při vystupování z taxíku se zapomene rozhlédnout… (dopitak)

(více)

Recenze (13)

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Ale ano ..moc pěkné ,-) Perfektní špičkování a sranda dialogy během plavby, nejvíc se mi asi líbilo, jak si z paluby navzájem ukazovali partnery .. pak to trošku vázlo ale konec super ...navíc se mi k sobě Dunne a Boyer maximálně hodili ..ona je v mojí topce, takže no comment a on má v očích takovou zvláštní melancholii a zvláštní hlas ... Cary Grant byl samozřejmě taky dobrý v pozdějším remaku ale ..toto mi prostě nějak víc sedlo .. Za mě čtyři hvězdičky a ještě to možná i přehodnotím ,-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Videl som rymejk Love Affair z roku 1994, a musim napisat, ze 1994 film  bola extremna planoba. Tuto sa vyslovene potvrdzuje, ze starinka je podstatne lkepsia nez vovodobe srajdy /veru i Avengers seria/ su len plne  CGI bordelu a spravnakov v slipoch s hajzlovym poklopom v ruke, ktory brani svetovy mier a po x krat uz zachranuje ludstvo. Oddychovka jak ma byt  84 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Srovnání verze 1939 a 1994 (pro zkrácení budou roky užívány zástupně za filmy)_._._._ Neporovnávejme drobné odchylnosti v příběhu, protože přes stejný námět mezi oběma filmy (resp. všemi třemi) uplynulo mnoho let, a tak místo paluby lodi se nově lze také setkávat na palubách letadel, ohlašování vdavků lze vysílat rozhlasem, ale nově i v televizi… Srovnejme však herecké obsazení: Warren Beatty vs. Charles Boyer; Annette Bening vs. Irene Dunne; a do třetice Katharine Hepburn vs. Maria Ouspenskaya. Je možná s podivem, ale 1994 je mnohem odměřenější. Beatty je spíš trochu upejpavý, rozhodně mu dost chybí do Boyerovy suverenity a šviháctví (šviháctví myšleno pejorativně). Bening a Dunne jsou si asi nejvíce podobné, obě dost mírné, trochu záhadné. To Hepburn kolem sebe vytváří atmosféru, které Terry postupně podlehne, a stařičkou tetu si oblíbí. Čím okouzlila Michelova babička Ouspeskaya Dunne, mi není jasné. V 1994 je cítit potlačovaná touha obou stárnoucích lidí (člověk čeká, kdy se na sebe vrhnou, ale oni nemůžou), v 1939 by však byla „konzumace“ jejich vztahu (oba páry mají mezi sebou úplně jiné věkové rozdíly, Beattymu bylo 57 a Bening 36; Boyerovi ale jen 40 a Dunne 41) menším překvapením. Povšimněme si dvou zdánlivých detailů. Empire State Building je v 1939 nazývána nejvyšší budou světa, scénárista Warren se potom proto dopustil malého šprýmu, když v 1994 zaznělo, že „Empire S. B. už sice NENÍ nejvyšší budou světa…“. Také samotné horní patro (pokud bylo místo autentické) nebo jak si jej tvůrci představovali, se trochu změnilo. Scéna, kdy se muž nedočká, a jede nakonec výtahem dolů, je mnohem vtipnější v 1939 – „Jedete dolů?“_“Ne!“_“Ne.“_“Ano.“__Druhou drobností je pak zobrazení dětí, které přijdou navštívit hlavní hrdinku, již upoutanou na vozík. V 1994 je to tlupa amerických pitomečků se santovskými čepicemi žvatlající koledu-vodrhovačku, v 1939 tři sympatická děvčátka v sirotčinci, která mimochodem moc krásně zpívají ne zrovna jednoduchou píseň. A při samotné předvánoční návštěvě pak celý sbor, který si rozhodně potupně nebrouká „Jingle Bells“,protože nic jiného ani neumí. A nesmím zapomenout zmínit ani Boyerův francouzský přízvuk, vždyť herec se ve Francii narodil (a v devětasedmdesáti spáchal dva dny po smrti své manželky sebevraždu).___Celkové hodnocení 4:3 ve hvězdách pro 1994. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Love Affair se dočkal dvou remaků. Všechny filmy jsem viděl v pořadí od nejmladšího po nejstarší a originál se mi jeví kupodivu jako nejslabší. Možná proto, že jsem příběh znal do poslední repliky :) ()

r007 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděla původní Love Affair, který sloužil jako předloha k dalším. Nevím, jestli mohu dostatečně srovnávat, když jsem je viděla v opačném pořadí, a původní film přece jen zestárl , sem tam mi vynechal zvuk a obraz taky nebyl 100%. Nicméně hodnotím celkový dojem a tak film posouvám o hvězdičku méně než An affair to remember s Cary Grantem. Charles Boyer je sice zajímavý a má velmi sympatický hlas s francouzským přízvukem, ale Cary je prostě lepší. Pozdější verze má taky víc vtipných momentů a víc to mezi ústřední dvojicí jiskří. Ale možná je to tak, že v roce 1939 si nemohli ve filmu dovolit to, co o 20 let později.(např. Cary objímající Deborah pod kabátem ). Film stojí určitě za shlédnutí kvůli výkonu Irene. Myslím, že všechny ostatní herečky v této roli ji jen napodobovaly... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama