Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emotivní svědectví o závažném pochybení soudního systému v rasově zabarveném případu znásilnění a vraždy, kdy na základě pochybných svědectví a nedotaženého vyšetřování byl odsouzen 19letý mladík na doživotí. Dokument je složen částečně z dobových dokumentů, časosběrných záběrů monitorujících 20 let hnutí za jeho osvobození a očistu a vzpomínek účastníků. V celém dokumentu však nevystupuje nikdo, kdo by skutečně jakkoliv vážněji zastupoval druhou stranu (žalobce), a tak snímek nemá možnost přinést polemiku či jakkoliv jinak se dostat za "pouhé" svědectví o učiněném bezpráví. (fraktal)

(více)

Recenze (1)

fraktal 

všechny recenze uživatele

Emotivní svědectví o závažném pochybení soudního systému v rasově zabarveném případu znásilnění a vraždy kdy na základě pochybných svědectví a nedotaženého vyšetřování byl odsouzen 19-letý mladík na doživotí. Dokument je složen částečně z dobových dokumentů, časosběrných záběrů monitorujících 20 let hnutí za jeho osvobození a očistu a vzpomínek účastníků. V celém dokumentu avšak nevystupuje nikdo, kdo by skutečně jakkoliv vážněji zastupoval druhou stranu (žalobce) a tak snímek nemá možnost přinést polemiku či jakkoliv jinak se dostat za "pouhé" svědectví o učiněném bezpráví. IMHO mohlo by být o třetinu kratší pro lepší stravitelnost/dynamiku. ()

Zajímavosti (4)

  • Rok po natočení dokumentu Hunt vysoudil 1,65 milionu amerických dolarů od města Winston-Salem. (fraktal)
  • Darryl Hunt od počátku trval na své nevině, i když mu prosekutoři opakovaně nabízeli dohodu a propuštění. V prvním procesu byla nabídnuta dohoda v případě, pokud bude svědčit proti někomu jinému, což byl původní motiv k jeho zatčení. V dalším případě bylo předmětem dohody propuštění, pokus by se ovšem přiznal. Darryl toto odmítl, a tak byl nucen strávit ve vězení dalších 15 let, dokud se nepřiznal pravý pachatel. (fraktal)
  • Materiál k tomuto dokumentu byl natáčen a sbírán od roku 1993 přes 10 let. (fraktal)

Reklama

Reklama