Reklama

Reklama

Tělo jako zbraň

(pořad)
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Reality-TV / Sportovní
USA, 2007, 16x60 min

Jason Chambers a Bill Duff. Profesionální bojovník a bývalý hráč amerického fotbalu, který se pustil do wrestlingu. Pozoruhodná dvojice křižuje svět, aby na vlastní kůži okusila, jak moc bojová umění bolí. Společně hledají jejich počátky i současnou tvář a po hlavě se vrhají do náročného tréninku. Dobrovolně testují své schopnosti, aby nakonec jeden z nich vyzval na souboj skutečného mistra... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdo si to sám nezkusí, netuší, co bojové sporty jsou zač. Některé vypadají nudně, některé neuvěřitelně agresivní, ale přitom každý má svůj smysl. Vyzkoušela jsem si na vlastní kůži box, mma, krav magu a aktivně se zlepšuju v kickboxu (který je z části provázen koleny a lokty z muay thai) a není to žádná procházka růžovým sadem :o) A díky těmto pánům už neodsuzuju ostatní sporty. Kdo by řekl, že Judo je ve finále vlastně neuvěřitelně zajímavé? Správně přenesené těžiště a využití útoku nepřítele vede k lehčímu přehození na záda (popsáno mými slovy :D) K tomu se člověk dozví něco z historie, sílách úderů atd. Hlavní aktéři mi jsou k tomu vysoce sympatičtí a jejich zjišťování na vlastní kůži je obdivuhodné. Člověk se baví a ještě vzdělává a já si chci zkusit víc a víc druhů bojových sportů a umění! Prostě fascinující :o) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická, ale přitom bolestivá pouť po světě za mistry bojových umění. Dva typičtí amíci odhalují nejen základní techniky, ale i kulturu a historii, která za vybranými bojovými uměními stojí. Tuto provázanost velice oceňuji, je vidět, že i všeobecně známé pojmy jako karate a judo jsou spíše ctnostný sport, než prostředek, jak někoho zvalit na ulici. Ovšem i od toho zde máme pár "řemesel", Human Weapon zkrátka pokryje vše... Samozřejmě není čas na to, aby se zacházelo do kdovíjaké hloubky, taktéž může časem unavovat koncept "abychom se naučili další úder, musíme nacestovat dalších tisíc kilometrů", jenže právě tohle cestování pomáhá ucelit divákovi představu o dané kultuře a původu bojového umění. 8/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý pořad, kde dvojice borců zkoumá na vlastní kůži, zač je toho loket, koleno, pěst a někdy i plochá noha. Nesourodá dvojice tak procestuje celý svět a odkryje nám základy nejznámnějších bojových sportů nebo umění, chete-li. Za zvlášť povedený díl považuji ten o Krav maga a to nejen proto, že je to můj oblíbený bojový styl. Škoda Billa Duffa. Má příliš dobrácký výraz ňoumy, aby byl pro typ takového pořadu patřičně drsný. Každopádně ale doporučuji. Je to dokument, který ze svého disku jen tak nesmažete. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo má slabost pro bojová umění a bojové sporty všech druhů z různých koutů světa, si díky tomuto pořadu přijde na své. Je výborně pojatý, přináší řadu přínosných informací, ukazuje techniky a specifika toho kterého stylu. Divák má možnost nahlédnout, jak probíhá výcvik, jak se konkrétní bojové umění vyvíjelo, kde vzniklo a uvidí, jak vypadá v praxi. Dvojice, která pořadem provádí, mi byla sympatická a v kombinaci s vkusně zvolenou hudbou a dobře zvládnutou technickou stránkou pak nemám problém dát plné hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto okouzlující dokument o dvou velkých sympaťácích, kteří se rozhodli proniknout do tajů 15 bojových umění. Prakticky každý díl má totožné schéma. Frajeři vyzkouší místní tělocvičny a proniknou do bojového umění na úrovni sportu. Poté návštíví poněkud odlehlejší místo, kde poznají tradice a pravou podstatu bojového umění. Často jim to starý mistr okoření nějakou legendou spojenou se vznikem umění. Během celého putování je čeká různě náročný trénink a na konci změří síly jeden z hlavních hrdinů s kolísavě kvalitním soupeřem, tudíž je naprosto nemožné srovnávat obtížnosti jednotlivých umění. Moc pěkný kontrast v obtížnosti soupeřů je vidět například při srovnání japonského Juda a ruského Samba. Zatímco v Judu bylo měření sil zcela zbytečné, protože po prvních vteřinách byl vítěz patrný, tak ruského frajera bych po týdnu tréninku porazil snad i já. Navíc i celkový přístup ze strany soupeřů je velmi rozdílný. Dva hlavní hrdinové jsou zcela odlišní. Jason vsází na techniku a Bill na tvrdou sílu. Technika se během tak krátké doby vypilovat k dokonalosti nedá, takže kupodivu sklízí více úspěchů právě hromotluk Bill, který ovládá několik univerzálních bojových prvků, které stále střídá. Pokles kvality jsem během sledování nezaznamenal. Vidím to na hezké 4*. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Představí se nám následující bojová umění: Muay Thai, Karate, Eskrima, Savate, Judo, Pankration, Krav Maga, Marine Corp Martial Arts, Mixed Martial Arts, Kung Fu, Sambo, Pradal Serey, Silat, Ninjutsu a Taekwondo + jeden speciální díl. Není to jen o soubojích samotných a dokázání, že na to Jason a Bill mají. Značná část stopáže se také věnuje seznámení, historii, kultuře a různým školám daného bojového umění, které s sebou nesou odlišné styly boje. Nemyslím si, že je závěrečný souboj vždy na 100% (to by to naše dvojka nejspíše dost slušně schytala), ale rozhodně se to nebere na lehkou váhu. Stejně jako se mi líbí filmy s tématikou bojových umění, tak se mi líbilo i toto. Některé druhy bojových umění jsem dokonce ani neznal. Originální, naučné, zábavné. Edit: S přibližujícím koncem série začínají díly býti stereotypní, snižuji na 4*. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

K vytvoření přehledu o bojových uměních ideální. Pochopíte jejich základní myšlenku, prohlédnete si jejich charakteristické techniky, zjistíte odkud pocházejí a možná se i něco přiučíte. Je třeba to ale brát trochu s rezervou. Protože v každém díle se naši dva hrdinové dostanou do přísně střežené výcvikové základny, případně někam, kam nikdo jiný mimo nativní bojovníky nikdy nevkročil, vždy se bojuje proti jednomu z nejlepších v daném bojovém umění, atd. Já tomu po chvíli přestal absolutně věřit a bral to jako nutnou součást marketingu. Také je otravné neustálé opakování děje, případně všudypřítomné vsuvky, co uvidíme za chviličku. Vycpávkový 14.díl jsem pak po shlédnutí už dříve v různých dílech viděných 10min fastforwardoval. // Nejoblíbenější díl: Silat - Bill Duff tam dostává pěkně po čuni // Hodnocení: 65% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

zajímavý dokument, zkoumající rozličná bojová umění včetně historie, původu, různých odvětví atd. Ve většině dílů mě štval plešoun Bill Duff, je to pravá americká guma a jeho věta "a pak promluvily moje instinkty a dal jsem zakázaný úder" je opravdu pro smích, zvlášť když se to stalo skoro pokaždé když bojoval. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

seriál je předně určen pro lidi, kteří se zajímají o Boj a Martian arts, myslím se že je to dost poučný seriál, ze kterého se toho dá hodně naučit. Určitě to není nezajímavé, a mydlím si, že by se na to mohl dívat skoro každý. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Seriál není jen o bojování, ale vždy předvede celé bojové umění, něco z historie a zeměpisu. Oba borci si projdou tréninkem a na konci jeden z nich bojoje proti šampiónovi nebo je někdo otestuje ( jako třeba v díle Krav Maga ). Díly skvěle plynou a dobře se na to kouká. Doporučuji ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument procházející historii a současnost bojových umění po jednotlivých odvětvích. Současně ukazuje několik stylů, úderů a chvatů, které se dva hlavní průvodci pořadem učí, aby se je nakonec pokusili použít v souboji proti mistrovi v daném stylu. Vše je podáno zábavnou a srozumitelnou formou a myslím si, že dokument musí zaujmout i lidi, kteří se jinak o bojová umění nezajímají. ()

York 

všechny recenze uživatele

Zatim jsem videl jen prvni dil, coz je na hodnoceni docela malo, ale zase muzu srovnavat s Fight Quest, coz je to same a navic ze stejneho roku (docela zajimava "shoda"). Takze po shlednuti celeho Fight Quest a prvniho dilu Human Weapon musim konstatovat, ze Fight Quest je mnohem lepsi. Cely je takovy vic osobni, zazitky ze souboju a z vyuky jsou primo od hlavnich akteru, Jimmiho a Douga, a taky se tam vic trenuje, zatimco v Human Weapon se hlavne keca a cestuje z mista na misto. No a taky mam pocit, ze Jimmi a Doug jsou mnohem sympatictejsi a kdyz dostavaji do tela, tak clovek s nima souciti. Jedina vec, co se me vice libila na Human Weapon bylo to, ze treba zrovna v tom prvnim dile (o Muay Thai) ukazovali animace uderu, takze se clovek mohl podivat cim se kam mlati, to je ale stejne docela malo... Tudiz podle feelingu jasne vitezi Fight Quest. DODATEK: Takze po shlednuti cele serie se dojem trochu opravil, sice se tam hodne jezdi sem a tam, a keca, ale preci jen se tam oba hlavni akteri nauci alespon zakladni techniky z tech jednotlivych stylu. Taky mam pocit, ze i kdyz i v Fight Questu rikali, ze se utkaji s nejvetsimi mistry, tak toto platilo spis pro Human Weapon, tam fakt dostavali do tela (viz. treba posledni dil o Taekwondu). Jinak uplne nejvic nejlepsi byl ten cinan na cinske zdi co umel wing tsun :-) . ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad ve kterém se člověk podívá do ruzných částí země a podívá se na různá bojová umění a jejich základy jako je Jiu-jitsu,kickbox,karete,judo,eskrima,kung fu,smíšená bojová umění a další! Výborná podívaná ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Paráda. Ten nápad je originální. Navíc zpracování včetně počítačových animací umožňují nejen nadšencům jako já obrousit polozapomenuté techniky a přidat k tomu spoustu nového. Vlastně kromě mariňáckého slzného pole bych s nimi hned měnil. V posledních dílech se možná omrzí Jasonovo přílišné sebevědomí a Billovo, omlouvám se, ňoumovství, snad jakoby si více než přítomnost v dojech užívali velkolepou výpravu a cvičit chodili jen z povinnosti. ()

Reklama

Reklama