Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Recenze (301)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Scenárista Spojence Russell Gewirtz si nejspíš řekl, že když jednou fungoval mustr s „vyprávěním směrem k divákovi“, není důvod, proč to nezopakovat. Jenže zatímco hra s falešným vězením měla šmrnc neokoukaného a Gewirtz měl na konci schované eso v rukávu, v Righteous Kill je ta klička jasná od první minuty (a byla vlastně jasná už z traileru). Můžeme to brát tak, že 1) buď měl Gewirtz v tomhle případě slabou chvilku, nebo 2) je Jon Avnet packal, který na rozdíl Spika Leeho neumí vystavět film tak, aby dokázal odvést pozornost od skutečného záměru. Pravda bude někde na pomezí. Nicméně faktem zůstává, že za tohle by měl Avneta někdo zastřelit. Ten člověk patří na video k Seagalovi a ne do první ligy k hereckým legendám, díky kterým patří Heat a Godfather 2 mezi nejlépe hodnocené filmy všech dob. Righteous Kill je ještě mnohem horší, než jsem se obával, neboť zde nefungují ani takové základní propriety, jako střih a hudba (Al Pacino navíc nikdy nevypadal tak staře a utahaně). Odřené dvě hvězdičky pro krimi, která není důstojnou tečkou, ale bolestným ohlédnutím…Více zde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si tenhle biják v TV nechal profoknout až jsem si konečně sehnal DVD a zasunul. To celý jen proto, že dívat se na dabovanýho Al Pacina a De Nira považuju za divácké sebeokrádání, protože speciálně jejich herecký projev je mimo jiné založen i na tonu jejich hlasu, puazách mezi slovy atd, atd, proto jsem třeba Heat nikdy neviděl dáblej. Bohužel biják Oprávněné vraždy se ani nepřibližuje majstryštyku slyšící na jméno Heat. Tohle postrádalo především dynamiku a o napětí nemůže bát taky ani řeč, když nám film něco tak okatě podsouvá, je jasný, že vše bude trišku jinak a pak už záleží na dalších variantách a vyprávěčských schopnostech a tady obojí mělo tachometr hodně dole. Jediný co skutečně zůstává jsou výkony Ala a Roberta, tyhle dvě herecký legendy sledovat, to ja prostě zážitek sám o sobě a i kdyby hráli třeba ve večerníčku Káťa a Škubánek, pořád by to byl zážitek. Nebýt těchto dvou bohů herectví, po filmu by nemňoukla ani kočka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dexter se svědomím a setkání starých pardálů po letech mohli vydat na další významný zápis do filmové historie, ale Gewirtzův scénář bez jediného zvratu a pevnější logiky završila neskutečně rutinérská Avnetova režie. Ten chlap chvilku vypráví v klasickém francouzském stylu, po chvíli jde do kamerových zrychlovaček a celek zaštiťuje vykrádáním Mannova opusu. Levná béčková kriminálka, která by měla dostat doživotí natvrdo v nejzapadlejší poličce videopůjčovny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou přesně tak akorát, ale to hodnocení co tady vidím, si tento film podle mě určitě nezaslouží. (58 %) Al Pacino a Robert De Niro je dobrá dvojka, ale to co potápí tento film je docela zdlouhavý, unavující a děravý scénář, který si dává opravdu načas a docela dost si s divákem hraje, což určitě není na škodu, ale jen když se to umí ovládat. Nemůžu říct, že by mě film nebavil. Jen je to čistý průměr, ve kterém dvojka Pacino a De Niro zvládá svojí úlohu na jedničku, ale zbytek je břečka. Ten film možná nemá budoucnost, možná proto, že podobných věcí se tu už potkalo dosti, ale i tak rozhodně ta hodina a půl u něj nezamrzí. Jenže, když sleduji filmy, kteří mají padesát procent na krku a je to fakt nuda a hrůza a utrpení na to koukat, tak mě docela mrzí, že právě tento film je na tom podobně, protože co se mu vytknout nedá, docela to všecko svižně odsejpalo, a De Niro div si hubu nezavařil tím jak každou chvíli někoho fuckoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $40,081,410Tržby Celosvetovo $77,408,327Tržby za predaj DVD v USA $16,084,296 //počet predaných kusov 979,302 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva velcí herci v obyčejném filmu. Ani jeden z nich už není "kmotrem" a také jim chybí zdravá motivace. Z těchto důvodů ani nechápu, proč si dvojice Pacino-De Niro pro svou spolupráci vybrali natolik slabý film bez silných postav a scén. Jon Avnet vůbec nepřekvapil a další jeho film patří do obyčejného průměru. Righteous Kill je filmem, na který se pravděpodobně podruhé podívat chtít nebudete, protože k tomu není důvod. I když je závěr postaven na jediném zlomu, nepřijde vám překvapující ani podivný a možná jako já za něj prostě budete rádi (protože znamená konec filmu:). Je to určitě škoda, ale "kmotři" mají ještě pár let na nějaký společný film, který si zaslouží dvě takto slavná jména. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Russell Gewirtz .. Šach mat, pánové. _ Předpokládal jsem o dost větší sračku, ale tuctové kriminální dílo je Righteous Kill v každém případě. Russell Gewirtz opět fabuluje a twistuje rutinní námět a tak je snad každému jasné, že se příběh nebude odvíjet tak průhledně, jak je nám od jeho úvodu předkládáno. Vizuálně má film takový teplý nádech, ale nic zázračného se v technickém směru neodehrává a Jon Avnet ani tentokrát nezvládá nějakou větší režijní přidanou hodnotu. Na druhou stranu mi snímek vcelku příjemně (a hlavně bez nějakých vyloženě nasíracích momentů) utekl, Al Pacino a (zvláště) Robert De Niro svým slavným včerejškům již déle nestačí, přesto je osvěžující na tyto důchodce ve společné akci znovu pohledět. Na tu (procentuální) šedesátku ještě celkově dostatečné. ___ Jen doufám, že až se někdo konečně vynoří se scénářem na tělo pro jiné dvě herecké legendy - Michael Caine & Sean Connery - bude se při vymýšlení vhodné a pokud možno originální zápletky více snažit. 55%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Avnet je břídil a Pacino by měl od něj zdrhnout někam hodně daleko. Gewirtzův scénář stojí za starou belu (vážně tenhle člověk napsal Spojence?), přičemž prvních 30 minut je takovou milou přehlídkou hlášek z traileru, který tu samozřejmě vyznívají dvakrát hůř, a ve zbytku času už se jenom modlíte, aby byl brzo konec, protože zápletka je nezajímavá až hamba a není moc problém vytušit, kudy se bude ubírat. Tohle ani De Niro s Pacinem zachránit nemohli. Vypadá to spíš jako laciná detektivka pro DVD trh, ke který se omylem připletli a díky nim lidi budou říkat "jó, nebylo to špatný, hráli tam De Niro a Pacino a ty já mám rád." Silně doporučuji tenhle film ignorovat a jít si radši znovu pustit božský Heat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konec dokáže pohřbít celej film. Celou dobu dobrá kriminálka s bezchybnými herci a pak musí přijít pointa, která se navíc dala čekat už jen kvůli stylu natočení vražd. Hůl bych nad tím filmem ale nelámal, ztráta času to není. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Áno. Narafičil som to naňho. A urobil by som to znova. Ten hajzel si nič lepšie nezaslúžil. Toto mi spánok určite neruší.“ Jon Avnet a Al Pacino po otrasnom trileri 88 MINÚT zasa spolu a tentoraz do party pribrali aj Roberta De Nira, ktorému to s Pacinom v Mannovej HORÚČAVE tak pristalo. OPRÁVNENÉ VRAŽDY sú bohužiaľ katastrofa. Sám som neveril, že tak dobre obsadený film (okrem oboch pánov ešte Gugino, Dennehy, Taktarov, Leguizamo a Donnie Wahlberg) môže byť taký zlý. A je. Vyzerá ako hnusný, lacný, nevábny a neatraktívny televízny triler. Pokusy o napätie sú miestami až smiešne, dialógy a hlášky sa mi protivili silenosťou, postavy také zlé, že ich nezachránili ani dobrí herci (osobne mi dvojka Wahlberg/Leguizamo pripadala zaujímavejšia, ako dvojka De Niro/Pacino). Vrcholom je scenár, ktorý nedáva zmysel. A povedal by som, že básničky sú trápne, až detinské. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplné pocity mi přichystal pro mne jeden z nejočekávanějších snímku, protože v něm hrají pohromadě moji dva nejoblíbenější herci. I když už nejsou nejmladší, tak jim to pořád klape na jedničku, v nich problém opravdu nevidím. Hlavní problém tkví samozřejmě ve scénáři, který se nepovedl. Počátečních 20 minut je slušných a závěrečný "šok" je překvapující (alespoň pro mě byl), bohužel ta hodina co je mezi tím mě nějak neoslovila a přišla mi nudná. A navíc Jon Avnet už u předchozích 88 minut přesvědčil, že to není zrovna zručný režisér a dost se divím, že se podařio na tenhle scénář nalákat takové dvě legendy. Tři hvězdičky, ale ta třetí je hlavně za Pacina s De Nirem...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Každý zasloužilý polda by měl před odchodem do důchodu zastřelit pár zmetků, aby se světu lépe dýchalo a stát ušetřil nějakou tu kačku na výsluhách. Takový námět mě zaujal a ani provedení mi nepřipadlo zdaleka tak mizerné, jak zdejší komentáře napovídají. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dokonalou ukázkou toho že i když ve filmu hrají doslova mistři hereckého umění tak se špatným scénářem a režií se zkrátka zázraky dělat nedají. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden klátí sexy forenzní vyšetřovatelku a střílí jak Riviéra Kid, druhý jezdí na mašině a ukojuje umělecké choutky - Artrostop letí obloukem do odpadkového koše, neboť N.Y.P.D nikdy neměl ve sboru vitálnější geriatriky.. Dvojice hereckých gigantů se poprvé ve filmu setkává na té správné straně zákona a právě jejich přítomnost je asi ten jediný důvod, proč se dodívat až do konce (i když se DeNiro pořád tváří jak Paul Vitti).. Tragický scénář připomínající puzzle složený bez třetiny kostek a režie hodná televizní inscenace svádí k myšlence, že pokud by někde v potemnělé uličce našli tělo Jona Avneta se 36 bodnými ranami v hrudníku, jednalo by se z pohledu fandů Bobbyho a Ala o bez diskuze oprávněnou vraždu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Otázka na úvod: Víte, co překoná úsměvnost Marka Wahlberga v popelářském ohozu? No přece Robert De Niro v teplákové soupravě. Ne, teď vážně. Righteous Kill je taková srágora, že by měl Avnet položit hlavu na špalek a konečně odtáhnout někam, odkud na nás ty jeho shity nebudou moct dosáhnout. Scénář je od začátku do konce hrůza, hlášky tu vlastně nejsou (obdivuju střihače, který uplácal tak dobré trailery) a hlavně je to děsná nuuuuuuudaaaaaaa, jež musí ve chvílích vaší nepozornosti snad couvat, jinak není možné, aby mi těch 90 minut utíkalo takhle pomalu. P.S.: Carla Gugino nikdy nebyla ošklivější a oplácanější. WTF?! 3/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.1/10] | me: Príliš obyčajné, jednoduché a od začiatku veľmi očividné to, čo má byť hlavnou zápletkou filmu. Slabý scénar zabezpečuje nudné a rozťahané pasáže, čo vzbudzuje pocit nudy a chuť na samotný koniec. Títo dvaja páni si k svojej lige hrania zaslúžili aj rovnocennú (oveľa vyššiu) ligu scenára, čím by sa zabezpečila atmosféra deja a napätosť na akú sme z filmov s týmito dvoma borcami zvzknutý. Ja neverím, že toto mala byť ich vzájomná rozlúčka a verím (dúfam), že tá ešte len príde ... a tak ako sme na filmy s veľkými hercami ich typu zvyknutí. Proste toto nie je film, ktorý by sa mi mal vybaviť pri menách Al Pacino, DeNiro,... toto nie je ich štandard. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná detektivka, v níž jsem všechny trumfy, schované tvůrci do finále, odhadl po půlhodině. Pacino a De Niro odvádějí max. standard, nic většího od nich nečekejte. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již více než deset let uplynulo od setkání Al Pacina a Roberta De Nira tváří v tvář, nad kávou ve fenomenální několika minutové scéně, coby mužů na odvrácených stranách zákona. Tehdy spolu sváděli Nelítostný souboj. Oprávněné vraždy je zase svedly na stejnou stranu, a coby detektivové řeší sériové vraždy. Musím však říct, že celý tento film se ani zdaleka nedokáže přiblížit oné legendární, několik málo chvil trvající scéně z Mannova geniálního snímku. Oprávněné vraždy jsou podivně zmatené, nelogické a rozkouskované, kde jsem po chvíli přestala chápat, o co vlastně jde, kdo je na čí straně, či proč se to děje. Ani dvojka Ala s Robertem už nevyzařuje onu sílu svých postav, jako tenkrát. Snad je to jen podivně servírovaným příběhem a slabými charaktery. Překvapil mě výskyt 50 Centa, který zde byl ve svém "In Da Club." ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Je fajn vedieť, že Bobby a Al stále dokážu kdejakú televíznu rutinu vykopať do pozerateľných vôd, ale čo z toho keď zbytok štábu tragicky nestíha. Avnet mal dostať zlatú malinu a strihač rovno celý košík. 55% ()

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama