Reklama

Reklama

Android: Apokalypsa

(TV film)

V nie príliš vzdialenej budúcnosti sú úbohé zvyšky ľudskej populácie po ničivej ekologickej katastrofe nútené žiť v zamorených púštnych mestách, len veľmi slabo chránenými pred ešte väčšími škodami obrovskými kupolami. Svet ovládajú stroje a osud ľudstva leží, tak trochu paradoxne, v rukách dvoch odvekých nepriateľov - jedného androidov a stroje všeobecne nenávidiaceho trestanca a jedného poškodeného... Androida! Nedobrovoľná spolupráca ľudského kriminálnika Jutea (Scott Bairstow) a defektného androida DeeCeeho (Joseph Lawrence) – defektného preto, lebo na rozdiel od ostatných svojho druhu je schopný cítiť – sa zrodila vlastne len preto, že počas ich transportu do väzenského mesta v obrovskej nehostinnej pustine boli jeden k druhému pripútaný putami. A keď ich kolónu prepadli, podarilo sa im ujsť- napriek tomu, alebo možno práve preto, že boli spútaní. Vzápätí sa im však na päty prilepili nebezpečné lietajúce bojové moduly, a tak nebolo času riešiť vzájomnú antipatiu. A hoci ich šance zachrániť sa sú naozaj dosť mizivé, uvedomujú si, že osud ľudskej rasy závisí len a len od ich prežitia... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Málokdy vznikne povedené sci-fi, které má co se týče, příběhu a zpracování minimálně průměrné kvality. Tento film, ačkoliv televizní, na to možná vypadá, ale mně osobně se vůbec nelíbil a právě jak zpracováním tak příběhem, který je obtočený čtyřikrát z jiných stran a mě nedokázal ničím zaujmout. Sci-Fi Channel se snažil, ale když to porovnám se současnými SERIÁLY typu Battlestar Galactica nebo série Hvězdná brána, nemůže se mi toto ani náhodou líbit. Jako jednu epizodu z nich bych to tak možná i viděl, a souhlasil, ale jako regulérní film? To by efekty musely být lepší jak v oněch seriálech a donutit diváka koukat od začátku do konce. Zamilovat si postavy, oblíbit si děj, prostředí a bůhví co ještě. Takhle je to jen apokalypsa, která v budoucnu bude stát tisíce životů těch, kteří na ní tak dlouho připravovali své plány. --- Zkusím se teď vypnout - Ty to přežiješ, žejo? - Ať se stane cokoliv, ty nepřestávej- Ty přežiješ. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale tohle desetiletí dokáže vyplodit i dobrý filmy. Poslední dobou na ně mám štěstí. AA je jedním z nich. Nebýt trochu šablonovitějšího konce bez nějaké lepší pointy, byl by to jeden z těch filmů, na které se chcete v té chvíli podívat znovu. A to je to jenom obyčejný tv formát pro jakýsi SF Channell kdesi uprostřed USA. Co mi vadí na skoro všech nových filmech? Nulový příběh, umělé zápletky, hloupé pointy a ploché postavy. Čili to nejdůležitější. To, že film má triky za 200 mio dollarů, je vedlejší. I bez triků to bude film, bez výše popsaných čtyř elementů však zůstane jen reklama na Industrial Light and Magic případně jinou "efektní" společnost. AA má přinejmenším velice dobře napsané postavy (ty kladné), zajímavou zápletku (i když přeci jen taky už trochu okoukanou - jasně že to vykrádá Útěk v řetězech) a svižně odsýpající příběh (i když to v něm taky někdy dost skřípe). Potíží je pointa, která, inu není nic moc. Jak vyznával H.P: Lovecraft (a já jeho názor přijal za svůj), pointa musí čtenáře/diváka na konci příběhu rozdrtit. To se tu nestane, spíš to je náhle utnuto. Závěr filmu tak doslova volá po pokračování (a musím říct, že poslední čtvrthodinka mě dost zklamala svou pitomostí) a já si jsem jistej, že ho nakonec dostane. Jestli bude přinejmenším stejně, nebo snad i více kvalitní, to už ukáže čas (ale obávám se, že navýšený rozpočet vloží především do lepších triků a ne do scénáristů kteří by správně měli být těmi nejpřeplácenějšími lidmi filmového světa). ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka! Vždyť tohle by nedokázalo pobavit ani československého diváka v roce 1985 na amatersky nadabované VHS kazetě, kterou by si potají pouštěl v obýváku s celým svým panelákem. Pokud zdenší hodnotící Esa nedokáží poznat, že se jedná o TV sci-fi (té horší varianty) a ještě pochválí efekty, tak toho asi moc neviděli. Rozhodně pak nemají právo obvinit ostatní, že tak debilně zkazili hodnocení tak přelomovému počinu. Chápu TV Novu, že se rozhodla zařadit tento film do vysílání ze soboty na neděli, protože vysílací práva musely stát 5 000,- Kč, ale už by to možná po těch 21 letech, co tady nemámě cenzuru, chtělo koupit filmy, na které se dá dívat a ne u nich trpět, blít a pak jít spát s pocitem, že jste ztratil 90 minut svého života odfláklou a levnou sračkou, kterou někdo natočil za jedno odpoledne. 09.01. 2011 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som mal podivné masochistické divácke obdobie, kedy som sa dobrovolne mučil snímkami kanadského béčkového režiséra Paula Zillera. Deň za dňom som si púšťal tie jeho príšené braky. Zvládol som ich dvanásť a povedal som si, že sa už k Zillerovi nikdy nevrátim. No ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Dnes som zhliadol ďalšiu jeho režisérsku lahôdku. Titul "Android: Apokalypsa" sa chce tváriť ako dramatické sci-fi, ale je to len trapná, nízkorozpočtová, televízna stupidita. Totálna Zillerovina. * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Prostředí 3/10/// +obstojná akce, zajímavý námět -levné kulisy/// Důkaz, že nejsou zapotřebí nákladné triky a drahé kulisy aby člověk uvěřil tomuto světu ve kterém bok po boku s lidmi žijí androidi. Rozhodně se totiž nejedná o žádný céčkový blábol, u kterého by divák trnul a nevěřícně si trhal vlasy. Má to děj, má to spád, průměrného hlavního hrdinu, zajímavého androida, slušnou hudbu. Za celou dobu jsem ani jednou nenadával, až je možná škoda, že to na tvůrci neměli víc peněz, stálo by to za to./// Celkem 40%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skúsiť som to raz chcel. Ako asi vyzerá tv béčkový scifi akčný film. Skúsil som.....Mierne to pripomínalo Cyborga s veľkým JCVD, možno ho mali obsadiť a zvýšil by sa o 100 000 rozpočet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová sci-fi režírovaná neznámým režisérem a s prakticky neznámými herci odehrávající se v naší budoucnosti. Po bratrovražedných válkách žijí lidé v městech pod kupolemi, zatímco venku je poušť a poblázněné důlní stroje, které rády provrtají člověka i androida. Androidi sami však začínají mít problémy - někteří si začínají uvědomovat svoji existenci, jiní se chovají značně agresivně. Sledujeme příběhy několika lidí (syn prezidenta, bývalý dělník u pece) i androidů, kteří hledají příčiny těchto změn. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

A zase je jednou lidstvo na odstřel... Z docela příjemného béčkového filmu se v poslední půlhodině stala neskutečně odbytá sračka, a tak jsem se i ze zamýšlených tří hvězdiček nakonec dostal na jednu jedinou. Zkuste to, co dělá android DeeCee - zkuste se v půlce filmu vypnout. ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Nestálo to za tých 95 minút života o ktoré som pozeraním prišiel. Jednu hviezdu dávam len preto, že som sci-fi fanda. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Android = herec bez mimiky: Liev Schreiber, Liam Hemsworth, Channing Tatum, Robert Pattinson a další. Další = půlka hollywoodskych voskovych panaku z titulnich stranek casopisu People. Proc v tomhle filmu vlastne nehrali? Proc hraji ve filmech, kde by se nejaka mimka hodila? ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Špatné filmy dělím na ty ty vtipně špatné a na ty nudné. Tohle je jednoznačně ta druhá záležitost. K takto neuveřitelně imbecilnímu ději by se hodilo podle mého skromného názoru zcela jíné zpracování. ()

Jayem odpad!

všechny recenze uživatele

Čakal som že to bude sprostosť ale že až taka. Škoda mrhať slovami. Normalne ma to zaskočilo. Neodporučam ani fanušikom sci-fi. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Až budou takhle vypadat TV filmy z naší kotliny, jo to se najednou budeme radovat...Protože když se na to zamyslím v této rovině, bylo to obstojné alespoň na těch 51% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch levných triků na tuto dobu, bylo by hodnocení vyšší. Děj se mi líbil, výkony herců nebyly taky špatné, atmosféra taky ok a idea ne nerealistická. Celkově dost solidní sci-fi béčko, jen škoda těch triků. Dyť je už 21.století, pane Ziller! Probuďte se! ()

Reklama

Reklama