Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nacistických koncentračních táborech druhé světové války nebylo místo na hrdost a pýchu. Počítalo se zde pouze přežití, za jakoukoli cenu. A půvabná židovská dívka za ostnatými dráty přežila jen díky milostnému románku, který si zde prožila s mladým nacistickým doktorem, účastníkem a iniciátorem nelidských pokusů na vězněných lidech. Jenže na podobnou minulost nejde zapomenout. A hlavně se v nejrůznějších podobách neustále vrací. Po konci války se dívka vdala a odstěhovala do New Yorku, kde porodila dva krásné, zdravé syny. A právě oni se o mnoho desetiletí později stávají zrcadlovým odrazem ženou prožitých traumat. Ten starší utlouká svoji životní nezakořeněnost a bezcílnost prací v modelingové agentuře a jen díky přitažlivému kolegovi pomalu začíná chápat, že svět není pouze o pocitu nadřazenosti a nedůvěře ke všemu kolem. Mladší syn je pak zcela závislý na své matce a tento vztah ho stále víc a víc ničí. Možná pro všechny zúčastněné existuje záchrana, ale jen málokdy přichází sama. V tíživém rodinném dramatu o vině, ambicích a touze po vykoupení rozehrávají herecký koncert hvězdní Jacqueline Bissetová, Josh Lucas, Adam Brody a Lucas Haas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

CYP3A4 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíc depresivních filmů, co sem kdy viděl. Jeden z nejnechutnějc bezobalu přímočaře vyprávěnejch příběhů brutálně patalogickýho obrazu sama sebe, co sem kdy viděl. Bohužel jeden z nejpravdivějc vyprávěnejch filmovejch příběhů, co sem kdy viděl. Bylo až nechutný, jak herci role nehráli, ale jak je spíš žili. Hlavní důvod nízkýho hodnocení tohodle filmu vidím v tom, že stručný popisek odkazující na film, vlastně vůbec neodkazuje na klubovou depku. Další problém je, že ve filmech nejsme zvyklý na takhle organicky uvěřitelně reálnej projev herců. Protože většinou v podobnejch případech se hereckej výkon nechá rozkvíst jen v sadistickejch prasárnách. Proto se spoustě lidí zdál celej film ujetej a neuvěřitelně pokřivenej. Kdo chce vidět film o útrapách v koncetračním táboře bude zklamanej. Jde spíš o patologickej příběh rodiny skrz tři generace, v tý druhý ještě posílenej hrůzama holokaustu. Takže spíš psychologickej než nějak extra dějovej film. Ale takovýhle příběhy s takovýma přičinama i důsledkama náš svět nabízí. Ne, že by to byl nejdokonalejší snímek, ale dobrej je dost. Dávám 5 hvězdiček taky hlavně za odvahu příběh takhle vyprávět a abych nabořil stávající čísla. ()

janik.sk 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem tým slabým hodnoteniam. Tento film sa plne vyrovná slávnejšej Hanbe. Jacqueline Bisset ako traumatizovaná matka, ktorá vychovala rovnako traumatizované deti, sa v živote naučila nebrať ohľady na nikoho a na nič. To poznačilo celú jej rodinu. Každý zo synov má vlastné fóbie a napohľad vyrovnaný manžel ničím nezaostáva. ()

Reklama

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se chtěl podívat proto, protože jsem se chtěl odlišit od všech, kteří tento film tady komentují. Zkrátka chtěl jsem ve filmu najít něco, za co bych aspoň jednu hvězdičku mohl udělit. Pokus se nezdařil! Přitom nápad to není špatný. Příběh židovské dívky, která si zachrání život v koncentráku tím, že se zamiluje do mladého nacistického lékaře a po "X" letech jej opět potkává v současnosti. Je tu však ještě druhá rovina a ta je neuvěřitelně zoufalá. Odehrává se v současnosti a pronášejí se tu rádoby hluboké myšlenky, které jsou však jen otravnými bláboly o ničem. Celkově je to strašná slátanina, nemajíc hlavu a patu. Všichni spolukomentátoři mají pravdu - ODPAD!!! ()

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

8,1 z 10 na imdb k dnešnému dňu ???!!! - tých 127 užívateľov muselo vidieť úplne iný film než ja !!! Priblbý nezmysel na vážnu tému, z ktoreho sa na mňa neprenieslo absolútne, ale absolútne nič. Toľko (mo)mentálnej onanie na meter štvorcový som v mainstreamovom filme nevidel ani nepamätám. NEW YORK POST píše: There's something seriously wrong when you assemble actors this good -- and can't believe a single stilted word coming out of their mouths. NECHUTNÝCH PRVÝCH 5 MINÚT ! ()

Majklkm odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je docela průser! Slátanina plná nesmyslů, erotiky a snaha vnést do děje nějaké drama. Film jsem si pustil, protože mně baví filmy na téma 2. světová válka, respektive koncentrační tábory, ale tohle s tím nemělo vůbec nic společného. Nemyslné propojení této doby s dobou současnou, kdy sem nějak nezaregistroval nějakou větší spojitost. Není mým zvykem vypínat filmy v půlce, ale zde se to opravdu nedalo. Jeden z nejhorších filmů, co sem viděl. Pokud se vám dostane tento film do ruky, doporučuji spálit a popel zakopat co nejhlouběji pod zem... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2008 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama