Reklama

Reklama

Milionář z chatrče

  • Velká Británie Slumdog Millionaire (více)
Trailer 1

Džamal Malik pochází ze slumu v Bombaji, ale i tak se náhle ocitá ve finále indické adaptace soutěže „Chcete být milionářem?“ Ve finále bude Džamal hrát o 20 milionů rupií, ale moderátor ho po skončení prvního večera a získání 10 milionů rupií obviní z podvodu, a tak Džamala odváží policie k výslechu. Džamal je mučen a pak vyslýchán. Inspektor s ním prochází záznam pořadu a chce, aby mu Džamal vysvětlil, jak mohl znát všechny odpovědi. Díky tomu se dozvíme životní příběh Džamala. Džamal vyrůstal se svým bratrem Salímem a kamarádkou Latíkou. Vše začíná, když je Džamalovi přibližně 9 let a při nepokojích zahyne jeho matka. On, Salím a Latíka před nepokoji utekli a chvilku žili na ulici, ale pak se jich ujal jeden muž, který se o ně začal starat. Děti pro muže žebraly a ze Salíma se stala mlátička. Jednou v noci ale měli Džamalovi popálit oči, takže mu Salím pomohl utéct. Latíka chtěla utéct také, ale Salím ji schválně opustil. Bratři se jistou dobu živili prodejem a drobnými krádežemi ve vlacích, ale pak se dostávají k Tádž Mahalu, kde rozjedou byznys s kradenými botami a jako falešní průvodci. I když se jim daří dobře, po nějaké době se vrací do Bombaje a vyhledají Latíku, která pracuje stále pro stejného muže jako tanečnice. Džamalův bratr tohoto zločince zastřelí a všichni tři společně prchají. Salím se pak ale přidá k jinému gangsterovi a přivlastní si Latíku. Džamal je vyhnán. Džamal už pak dvojici nikdy neviděl, ale když začal pracovat jako nosič čaje v telefonní společnosti, podařilo se mu zkontaktovat svého bratra, se kterým se pak i sešel. Salím stále pracuje pro stejného muže, ale Latíka je prý navždy pryč. Salím chce, aby se Džamal nastěhoval k němu, čehož Džamal využije, a Salíma sleduje. To ho zavede za Latíkou, která žije se Salímovým šéfem. Džamal se pokusí Latíku osvobodit, ale Salím jí nedovolí utéct. Džamal se rozhodne využít soutěž „Chcete být milionářem?“, aby ho Latíka našla, protože ta na soutěž ráda kouká. Džamal je ve hře úspěšný a policii na svém životním příběhu dokáže, že nepodvádí, on ty odpovědi prostě zná. Jakmile se Latíka dozvídá, že je Džamal v soutěži, za pomoci Salíma uniká ze svého vězení... (TV Prima)

(více)

Recenze (2 025)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co udělá z moderní pohádky o tom, jak se chudý chlapec z indického předměstí stal milionářem, film roku 2008? A) Umění Dannyho Boylea B) Dlouhé hlazení srdíčka až se divák rozpláče C) Skvělý soundtrack a výborné tempo D) Osud ... D je správně. Kdo by nechtěl zažít tuhle pohádku tisíce a jedné otázky, na které vám jen život (a diváci v sále:)) pomůžou najít odpověď? Úchvatné tempo, krásný vizuál, výborná hudba, překvapivě příjemní herci a celé to má hlavu i patu. Kouzelná záležitost. Takovouhle indickou sladkost s anglickou precizností divák nemá často vidět a o to víc je pohlcující. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Simon Beaufoy .. _ D: It is written ___ Když jsem poprvé četl krátkou tiskovou zprávu, že "Danny Boyle natočí Chcete být milionářem" pomyslel jsem si, že se někdo někde pomátl a po excelentním filmařském zážitku Sunshine přijde (Dannyho trochu obvyklá) kvalitativní houpačka a vznikne něco ehm nezajímavého a tak jsem informace a dobu, během níž snímek vznikal, vcelku přehlížel. Jenže díky vskutku parádnímu scénáři (čest knižní prvotině Vikas Swarup - Q and A) vznikla nevšední lahůdka. Ostatně režisér již jednou dokázal, že s dětmi a penězi to umí pojmout zajímavě... _____ Extra silný příběh dvou bratrů na pozadí drsného životního koloběhu v chudinském Bombajském slumu, technicky vytříbeně natočený a tentokrát nohy nepodlamuje ani scénář, byť se pohádkový příběh s pozitivně laděným odérem nemusí každému pozdávat. Ovšem, ono to má po celou dobu spoustu napínavých i dojemných momentů a vůbec celá pestrá dějová stavba s paralelním vyprávěním a dovětky během výslechu / soutěže nemá chybu a to všetně lahodného love-tanečního závěru na nádraží. Vše je krásně barvitě a dynamicky natočené, sestříhané a opatřené tradičně výborným hudebním podkladem (na písni Paper Planes od britské zpěvačky Maya Arulpragasam jsem si ujížděl již dávno a tak rozhodně potěšila), který má tentokrát na svědomí velezkušený Ind Allah Rakkha Rahman. Z herců pak zaujmou především dětští představitelé a samozřejmě "Indická Megan Fox" Freida Pinto, ale celkově nemá casting slabé místo. _____ Slumdog Millionaire je jeden z pozdních pokladů roku 2008 a ač jsem se nechvěl blažeností jako u předcházejícího slunného tripu, musím Indickou zajížďku hodnotit stejně plnohodnotnou známkou. Zaslouží si to. __ 100%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak... Asi mam v poslednej dobe nejaku sentimentalnu a rozdavacnu naladu, ale musim dat dalsi "plny zasah". Koho tento film neocaril, nerozplakal, nechytil za srdiecko, musi byt asi Robocop mixnuty s emociami Stevena Seagala. Cize nijakymi... Nadhera... Bravo Danny. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak Danny Boyle to dokázal! Danny Boyle překonal prokletí, které postihne řadu umělců, ale prolomí jej jen málokdo, a sice natočil svůj druhý ,,Trainspotting". Milionář z chatrče je v mnoha aspektech skutečně dokonalý - předně je natočen podle naprosto strhujícího scénáře, který je vlastně adaptací literární předlohy indického autora Vikase Swarupa, která u nás vyšla pod názvem Kdo chce být miliardářem. Dokonalý průvodce pro cestovní kancelář Poznej Indii jinak než jen jako západní devizový turista. Příběh postavený na velmi sofistikovaném principu - specifika vybraného etnika (v tomto případě multikulturní Indie) jsou naklonována na internacionálně univerzální schéma televizní vědomostní hry a od jemných nuancí (oproti lokální mutaci - v našem případě Chcete být milionářem - zajímalo by mne, zda v podmínkách licence je i moderátorova vizáž á la Vladimír Čech?) se postupuje k stále většímu odchýlení se od divákovy známé herní verze, v čemž právě tkví síla Swarupova a Boylova postupu - většina okolností i celý kontext indické mutace Milionáře je z našeho evropského hlediska bizarní...ve spojení s dějovou rovinou hlavní postavy pak naprosto absurdní! Ještě zajímavější je ovšem Boyleova tvůrčí stránka - Milionář z chatrče je až naprosto dokonalá filmařina! Bravurní střih, pro Boyla příznačně dynamická a expresivní hudba, ty dokonalé akčně laděné scény (honička s policisty, cestování vlakem...), neuvěřitelně autentická mizanscéna, videoklipová estetika (postmoderně laděné zakomponování titulků do obrazu), neuvěřitelná dynamika, vynalézavá kamera, závěrečná taneční (a v podstatě i dějová) aluze a pocta Bollywoodu... Reflektoval jsem to jako správně vyvážené...ten film je o potkávání a prolínání světů, prostě postmoderně globalizační film... :-) Stranou nesmí zůstat ani herecké výkony - to, co předvedli snad všichni herci (zvláště pak dětští), mi doslova vzalo dech... Danny Boyle tedy natočil svůj druhý ,,Trainspotting", v němž nechyběly jeho stěžejní propriety - odklon od západního životního stylu, oslava života a vitality, silná hudební stránka ... a ano, došlo i na prolézání záchoda, stejně jako v původním Trainspottingu (ta scéna byla bizarně poetická, i když podstatně naturalističtější než ta na ,,nešpinavějším záchodku Anglie"...). Jestli je nějaký nejlepší film roku 2008, pak je to tenhle... Podobné filmy: Želvy mohou létat, Město bohů, Takhté siah, Lovec draků, Babel ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Britsko-bollywoodský remake pohádky O chytrém Honzovi. Jmenuje se O chytrém Jamalovi aneb kterak chudák se selský rozumem ke štěstí přišel a je tuze moc pěkná a poučná. A že se v ní ohýbá skutečnost, jak jen může (teda hlavně ty přímé přenosy), pouze za sprostým účelem ždímání citů? Ano, ovšem komu by to v pohádce vadilo, že děcka? PS: Je předloha lepší než film? Ne, není. Protože Swarupovo dílo je něco úplně jiného. Něco černohmorného, cynického a vyzněním přesně opačného Boyleova slaďoučce naivního cukrátka. A to já přeci jen raději než pohádky... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film ze začátku nabídne několik možností, jak přistupovat k příběhu a ke spolehlivosti vyprávění, ale nijak se s nimi vůbec nepohraje a vše je podřízeno efektnosti, bohužel ne efektivnosti. V bodech, možná se o tom rozepíšu v samostatném článku víc... Tak jsem se rozepsal: http://hobituvblog.blogspot.com/2009/03/analyticke-poznamky-k-milionari-z.html _____ A: styl vítězí nad vyprávěním (style wins over the substance). Rychlý střih, na ničem se neulpí pohledem dlouhou dobu, záběry snímané v polocelcích, nápadité úhly kamery, zrychlení, zpomalení, prostřihy, vše hbité a dravé, natočené naprosto s přehledem. Hudba určuje temporytmus a náladu, stříhá se podle ní, nikoliv podle toho, jak si to žádá vyprávění._____ B: Vypráví se ve 3 rovinách, přičemž jedna obsahuje ještě "podvyprávění", které se stane určujícím v závěru. První je účinkování v soutěži "Kdo chce být milionářem?", v rámci kterého sledujeme stoupání na vrchol jednoho outsidera, který má štěstí na otázky. Druhá rovina je vyslýchání na policii, díky níž se dozvídáme, jak onen podvraťácký outsider znal odpovědi. V druhém plánu vidíme záznam soutěže, aby mohl být příběh - vzpomínka do minulosti - spojen s konkrétní otázkou. Třetí a závěrečná je věnována vzpomínkám do dětství, kterými se obhajuje hlavní hrdina před policií, protože odpovědi na otázky poznal během svého nedlouhého života. Tato část také obsahuje podzápletku, kdy sledujeme, jak se z hrdinova bratra stává vrah a násilník, kterému jde jen o peníze, a osudovou lásku hlavního hrdiny, který je až moc pravdomluvný a oddaný, hodný._____ C: Vyprávění je sice motivováno kompozičně, ale vzpomínky začnou být po chvíli mechanické - jako pokládání otázek v soutěži, protože film nezpochybňuje a nenabízí možnosti, nýbrž naplňuje jednu jedinou, tu "osudovou - je to napsáno". Flashforwardy slouží pouze k zvýraznění motivu špinavých peněz a k tomu, aby se flashbacky a flashforwardy mohly v závěru protnout a spojit i 3 roviny vyprávění. Jen v jedné scéně je užit nespolehlivý vypravěč, když vidíme, jak se hlavní hrdina Jamal vrhá na svého bratru a oba padají z velké výšky, načež se vrátíme o chvíli zpět a zjistíme, že to, co jsme právě sledovali, Jamal pouze zvažoval. Z hlediska toho, komu se vypráví, jen dvě scény vybočují z "vyprávím vám svůj životní příběh, abych se ospravedlnil, že jsem nepodváděl", a to v tom případě, kdy se policista zeptá, jestli Jamal někdy viděl Latiku a jak se dostal do soutěže._____ D: Boyle ve své předchozí filmové trojici na základě Garlandových scénářů míchal vysoké s nízkým, což dělá i ve SLUMDOGOVI, ale v PLÁŽI - 28 DNÍ POTÉ - SUNSHINE nikdo po divákovi nepožadoval, aby se jednoduše ztotožnil s hlavním hrdinou a dojímal se. Musím uznat, že zapojení davu funguje a nejedná se díky tomu o kýčovité "dojímání se nad sebou", ale nic než dojetí a slzy štěstí tahle osmi-socarová podívaná nenabízí. Nemluvě o tom, že Boyle k vyobrazování indické chudoby přistupuje jako Jamal, když provádí turisty "Tádžmahálem": redukuje vše do podoby klukovského dobrodružství, i když jde o život. _____ Pokud se Vám hodnocení či komentář nepozdává, máte tyto možnosti: padesát na padesát (50:50), hodnocení ostatních uživatelů či možnost napsat mi do vzkazníku. 70% () (méně) (více)

Fr 

všechny recenze uživatele

Chcete být milionářem? Co k tomu potřebujete? A: Podvádět – B: Mít štěstí – C: Být génius – D: Má tomu tak být …. Prostě jen stačí znát odpovědi. Potom budete ve studiu v klidu. To nejhorší už totiž máte za sebou. Tím byl totiž celý dosavadní život. Perfektní exkurze do exotického světa o kterém zase tolik nevíme. Do světa, kde není moc času na hry a radosti dětství. Příběh, který neupoutá akčními scénami či drahými triky, ale tím, že v sobě skrývá něco výjimečného. A donutí vás zauvažovat, jestli existuje vznešený Bůh či je to ,,jen“osud. Pro mne mnohem větší zážitek než třeba Město bohů. Snad proto, že v sobě skrývá optimismus, či snad kvůli zjištění, že já bych k výhře potřeboval variantu C. Život mně totiž na tuto soutěž moc nepřipravil. A na jaké otázky by jste dokázali odpovědět vy? PŘÍBĚH***** HUMOR* AKCE** NAPĚTÍ **** ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Film mi přišel jako dobře promyšlená práce režiséra a scénaristy, jak získat plno Oscarů a jiných povrchních cen, jako by to dělali jen pro ně. Dev Patel mi byl strašně nesympatický, za celý film má jenom jeden jediný výraz a ještě k tomu hraje strašně prkenně. Nemohu si pomoci, ale prostě to na mě působilo strašně laciným dojmem. Nezlobte se na mě. Normálně bych tomu dal 3 nebo 4 hvězdy, ale na to, jak to bylo minulý rok strašně vychvalované a jednu dobu dokonce v top 200, tak jsem měl vysoké očekávání a dostalo se mi nakonec tohle. A ta taneční scéna na konci se tam vůbec nehodila, byla vyloženě trapná. Jako by se to najednou přehouplo z dramtu do nějaké fádní komedie. Úplně mi to zkazilo, už tak špatný dojem. Film je sice dobře natočený, to jo, o tom žádná, ale prostě to na mě celé působí, jak říkám, moc lacině, vypočítavě, vykonstruovaně a povrchně. Žádné emoce to ve mě nevyvolalo. Zlatý Titanic, ten mě dojal až k slzám, měl skvělou atmosféru a film byl nabitý silnými emocemi až k prasknutí. ::::::::::::::::::::::: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nerada si kladu otázky, na které znám odpověď předem. Nerada zodpovídám otázky, které mi někdo šeptem napovídá. A nerada vybírám z možností, když vím, že ta správná mezi nimi není. Kýčovitý rám indické kastovní balady mi navzdory lásce k Dannymu, barvičkám a pohádkám nesedl, homo sentimentalis nicméně opět vítězí a diváctvo se dojímá nad obrazem sebe samých /MK/. Btw. kdo tvrdil, že kolonialismus je mrtvý koncept? :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack A.R. Rahman: 1. O... Saya - M.I.A. [3:34] ,2. Riots [1:59] ,3. Mausam & Escape [3:53] ,4. Paper Planes - M.I.A. [3:23] ,5. Paper Planes - M.I.A. [5:49] ,6. Ringa Ringa [4:15] ,7. Liquid Dance [2:59] ,8. Latika's Theme [3:09] ,9. Aaj Ki Raat - Sonu Nigam [6:07] ,10. Millionaire [2:44] ,11. Gangsta Blues [3:42] ,12. Dreams On Fire [4:08] ,13. Jai Ho [5:19], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

tento kometář může obsahovat SPOILER!! nečíst před zhlédnutím filmu ;) vytrhněte dějovou linii týkající se soutěže milionář.. a za příběh o chlapci Jamalovi, jeho bratra, osudové lásky a o kruté cestě za spokojeným životem, ohodnotím Vám ten snímek 5hvězdami.. ale po tom co jsem viděla, to prostě nejde.. smíchat všechno to, co má hrát na city, zavraždění matky, žebrání, krádeže, týrání, mlácení, ztracení lásky, vražda, znovuobjevení lásky a opět ztracení lásky, zrada, podvody.. bylo toho moc na stopáž pouhých dvou hodin.. a i když jsem mu přála, aby vyhrál, protože věřím v motto: "Život tě naučí!" tak tahle shoda náhod byla přehnaná.. ano ještě to bych byla schopná odpustit, ale poslední otázkou o třech mušketýrech byl zatlučen hřebíček mé trpělivosti.. nejenže jsem tušila, že to takto dopadne, ale nevěřím, že by zrovna tato odpověď stála částku 20 miliony rupií.. Jamale Jamale, hochu co já mám s tebou dělat.. máš velký potenciál a jako dokument o trpké Indii máš moje 60% hodnocení..ale co ten zbytek?? bohužel nesdílím názor udělených Oskarů.. zasloužíš si je, ale!! Ale názor a hodnocení nějaké bláznivé Viktorky ti může být ukradený ;) P.S. závěrečné titulky byly úžasné.. hned píši kamarádům a jdeme na Kladenské nádraží nacvičovat ten tanec :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaný celuloidový kolotoč života. Zločin, osud, napětí i osobní drama. A hlavně opatrná love story, která je právě tím rozhodujícím ukazatelem, který Milionáře odděluje od jiných životopisných příběhů. Za doprovodu soundtracku přesně na rozhraní dynamického Boyleho stylu a fascinujícího orchestru se zřetelně ukazuje, že divácká obec potřebuje "lidské příběhy". Ještěže tak. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Každé ráno sa modlím, aby som tú odpoveď nepoznal." Je to tak, D'Artagnan naozaj nie je jeden z Troch mušketierov, je až štvrtý a teda sa neráta. Samotný film, o tom, že niekedy sa aj dobrým ľuďom stávaju dobré veci, je troška dlhý, príliš divoký a na indickej kultúre nevidím ani zrnko zaujímavosti, pravdupovediac sa mi hnusí. Ale vďaka hrdinovým pozoruhodným životným skúsenostiam, na ktorých nie je v skutočnosti nič neuveriteľné, budete mať dve hodiny slzy na krajíčku a ak nepôjdu von dovtedy, finálny "priateľ na telefóne" by ich definitívne mohol oslobodiť. Danny Boyle je vynikajúci režisér, ktorý si vie zaistiť slobodu od producentov resp. spolupracuje s takými, ktorí mu dajú voľné ruky, lebo vedia, čo sa začne diať, ak mu ich rozviažu. Napriek tomu snímku vnímam ako prehajdákanú príležitosť, pretože pokojne mohlo ísť o najlepší film (nielen roka), ale nakoniec dosť zaostal za očakávaniami. A za tým, na čo reálne mal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt bych necekal, ze film o Chcete byt milionarem bude takova pecka, Danny Boyle se fakt vytah. Prvni pulka filmu je neskutecna jizda, prolinaj se tri roviny, Jamal v horkym kresle, Jamal na policejni stanici a flashbacky do jeho mladi, kde diky celkem drsnejm zazitkum, ktery skutecne pripominaj Mesto bohu, ziskal potrebny "znalosti" aby zvladl odpovedet. To vse s paradni vizualni strankou, dravym strihem, skvelou hudbou a paradnima hercema, vcetne deti. A pak pride druha polovina, kde uz moc nejsou flashbacky do mladi, zacne to bejt stereotypni, ne tak svizny, lehce unavny a natahovany. A navic zaver je fakt hodne prehnanej a ta otazka je naprosto retardovana. Ostatne mi ani ty ostatni otazky neprisli nejak slozity, samozrejme kdybych byl ind. Jinak moc se mi nezdal ten moderator, takovej nesympatickej debil a Jamal jako uz velkej vetsinu casu vypada jak telatko, navic i kdyz tvurci nechali znelku, studio, proste vse jak ma v milionari bejt, i tak ma ta indicka mutace lehce jiny pravidla a jiny castky, coz me trochu matlo. Kdyby mel film 90 minut, tak dam maximalni hodnoceni, ale ta druha pulka uz bohuzel tak zazivna neni, takze jen dobry 4*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

V tomto komentári sa tak trochu zamyslím nad potrebou existencie rozprávok pre dospelých. Nie, nemyslím adult filmy. Myslím na filmy, o ktorých skrátka viete, že sú nereálne ale napriek tomu sa v nich až po uši vyžívate. A i keď Slumdog zo začiatku na takúto rozprávku vôbec nevyzerá, v poslednej tretine sa do nej nechutne zvrhne, ba dokonca neuveriteľne dynamickú prvú polovicu odstrelí do škatuľky „nič len forma“. Pretože práve prvé dve tretiny sú na filme to najlepšie. Boyle ukazuje neuveriteľné formálne čary, ktoré v spojení s drsným prostredím predmestského slumu niekde na periférii Bombaja tak trochu evokujú Meirellesove Cidade de Deus, avšak bez jeho bezútešnosti a sociálnej kritiky. Slumdog veľmi klame, keď nám v prvom dejstve predkladá akúsi sociálnu sondu v kontraste s obľúbenou televíznou súťažou. Súťaž má vlastne vo filme len funkciu naračnej kostry, ktorá funguje spôsobom čo otázka to príbeh o tom ako Džamal získal odpoveď . Formálne na nej je zaujímavé napríklad to, ako Boyle často používa detaily tvárí rovnako pri výsluchu v base, ako aj pri „výsluchu“ v kresle Milionára. Zobrazovanie odpovedí potom vyzerá ako sonda do každodennej reality slumu a formovania postavy Džamala. Boyle tu predvádza úžasné montáže obrazu a zvuku, strieda emócie trpkosti, smútku v kontraste s detskou radosťou (vôbec zobrazovanie detských lapajstiev Džamala a Salima je na filme to najlepšie), nechá hrdinov zostarnúť pri páde z vlaku (palce totálne hore !) a jednoducho sa s filmom hrá. Akonáhle však príde k tomu, že Boyle vyjde s pravdou von, film je zrazu ako príslovečný kráľ nahý, pretože Slumdog Millionaire sa zvrhne v totálne nereálnu sladkú zamilovanú rozprávku čo je v kontraste so všetkým, čo až do vyslobodenia Latíky vystaval a túto pracne vystavanú hravú horkosladkú atmosféru života detí v slumoch vystrieda naprosto tupučký ohratý romantický príbeh. Nemám nič proti romantike, ak je podávaná originálne a hlavne nenápadne a dôveryhodne (prípadne i surreálne ako napr skvelý thajský Mah Nakorn), avšak ak sa jedna z postáv zmení zo „so what ?!“ na roztúženého zaľúbenca v priebehu desiatich minút tak to jednoducho nepoberiem. A keď si príbeh začne na pomoc volať „osud“ tak to už škrípem zubami. Jednoducho povedané, Slumdog je formálne geniálnym spôsobom vyrozprávaná rozprávková lovestory, ktorá v konečnom dôsledku presne spĺňa šablónku Oscarovského filmu, hoci je jeho forma navonok „indie“ a kvôli tomu si budete cca 80 minút hovoriť že akademikov niekto nafetoval, keď dali osem sošiek niečomu takto geniálnemu. Lenže, ako všetci vieme, je pekné raz za čas vidieť rozprávku o tom ako nie-zas-tak-chytrý chlapec s dobrým srdiečkom získal nielen obrovské bohatstvo, ale i vytúženú lásku krásnej slečny tým, že jej povedal, že budú žiť z lásky. V živote to síce chodí úplne inak ale občas chceme tomuto všetci veriť. Ale povedané slovami Tylera Durdena, jedného dňa sa zobudíme a zistíme že to tak nefunguje a začne nás to pekne srať. Lenže potom si spomenieme na formálne dokonalú prvú polovicu a zabudneme na lovestory, okoreníme silným dojmom z excelentného OST a naparíme 9/10. P.S. Ak chcete život v slumoch, siahnite radšej po fenomenálnom Meste bohov, to sa aspoň na nič nehralo. () (méně) (více)

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Bolestný příběh chudého chlapce z původem z indických slumů, jak k penězům i životní lásce přišel. Děj se odehrává v retrospektivách v rámci drsného policejního vyšetřování jeho možného podvodu při známé televizní hře Chcete být milionářem. Hodně dobrý film vzbuzující spoustu emocí i otázek. Trailer: http://www.csfd.cz/film/234131-milionar-z-chatrce-slumdog-millionaire/videa/ ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přelom roku nám jako každý rok nabízí ty nejlepší kousky a Milionář z chatrče je další přírůstek do možných filmů nominovaných na Oscara. Na tento snímek jsem se podíval na doporučení kamaráda a musím mu dát za pravdu, že se jedná o překrásný film, ve kterém je naprosto vše. Dlouho už ve mě žádný snímek nezanechal takový pocit a tolik mne emocionálně neroztrhal!! Opravdu nádherný filmový zážitek, ve kterém si nemůžete být jisti, co se v další chvíli stane. Smekám především před scénáristou, který má největší zásluhu na zcela zaslouženém úspěchu tohoto filmu. Doporučuji naprosto každému a upozorňuji, že na konci budete chtít, aby vás někdo držel za ruku..... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé. Příběh je zajímavý, bohužel mě nijak nedojal. Možná jsem neměl tu správnou náladu, ale prostě jsem nevěřil v reálnost tohoto příběhu. Jak se pak mám dojmout, nebo utřít slzu, když to co se děje na plátně, je v reálném životě naprosto nemožné. Režie byla zmáknutá skvěle, hudba byla příjemná, příběhy okolo "žebráckého Bosse" a chudoby, odpovídající skutečnosti. Ale ta samá podstata filmu - vítězství chudého v soutěži, kde mu příjdou otázky, které jako jediné zrovna věděl, příšerně přehnaná. Tento film je z půlky pohádka a z té druhé "děsně vážná věc" a to moc nemusím. Ten crazy taneček u závěrečných titulků mi také na dojmech moc nepřídal i když chápu, že v Bollywoodu je tento druh pařby velice oblíbený. 60%. ()

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Po Souboji titánů vypukne Válka bohů

Po Souboji titánů vypukne Válka bohů

03.04.2010

Samozřejmě, o tomto filmu u nás nečtete poprvé. Starořecká fantasy War of Gods (resp. Dawn of War, pořád je v tom trochu zmatek) měla původně bezprostředně konkurovat Souboji titánů, ale díky… (více)

Reklama

Reklama