Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a fádní thriller, který se snaží vybočit z řady prostřednictvím přemíry brutality a animálního sexu. To je ale vše. Jinak to je zase ta samá ohraná písnička o mladých a neklidných, kteří si své životy tentokrát zpestřují se skalpelem v ruce a s mrtvolami na pitevním stole, jejichž orgány dokáží rozebrat ještě dřív, než stačí vychladnout. Víc k filmu netřeba dodávat, scénář je tradičně plný logických děr, postavy občas reagují jako opice po lobotomii a...a krev stříká a stříká, střeva vyhřezávají, mozky se kutálejí a bradavky tvrdnou...klasika, přesně tak, jak to mají mladí dneska rádi. Ale abych jen nekritizoval, tak musím přiznat, že režie není nejhorší, gore efekty dokonce perfektní a závěrečná "romantická pitva za doprovodu teskného klavíru mi upřímně udělala radost. Na kvalitní filmový zážitek to ale pořád málo. 40% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hollywoodske objavy Mark Neveldine a Brian Taylor (CRANK) nám z pozície scenáristov prinášajú ďalšiu svižnú jazdu, ktorá na úkor spádu postráda hororové momenty no rozhodne nie atmosféru. Zaujme tým ako sa mladý patológovia predbiehajú v určení tej správnej diagnózy nebožtíka, pričom vo väčšine prípadoch to niektorý z kolegov vie úplne presne. Neviem ako má kto zafixovaného Mila Ventimiglia, ale podľa mňa sa sem úplne hodil a aj to zahral najlepšie zo všetkých zúčastnených. Najlepšie scény: návšteva brlohu pod vplyvom drog a rozbitie dusíkom schladených pľúc. 70% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Patológia je predovšetkým filmom, ktorý sa snaží za každú cenu šokovať a viac menej sa mu to aj darí. Plytký dej, povrchne navrhnuté postavy s nevyjasnenými motiváciami - je však vôbec vhodné vyčítať to filmu, ktorý zjavne žiadne veľké ambície nemá a snaží sa diváka baviť len zvrhlou a v niektorých momentoch až príjemne nepredvídateľnou klipovitou jazdou? V tomto Marc Schoelermann uspel na výbornú a ja mu to neberiem. Stále lepšie ako Saw po x-tý krát. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by se mohlo zdát, že se bude jednat o další z řady vyvražďovaček odehrávající se na oddělení patalogie. To by nebylo níc nového jelikož jsme se do tohoto prostředí mohli podívat už ve filmu Anatomie avšak toto je něco úplně jiného. Je těžké o filmu napsat, jestli je dobrý nebo špatný protože každý v něm uvidí něco jiného. Určitě se najdou tací, kteří budou ujíždět na hrabání se mrtvolách a nebo při souložích přímo na pitevně ve společnosti čerstvých mrtvol ale na druhou stranu tu bude druhá skupina diváků, která bude film považovat za sbírku perverzních a nechutných scén a nejspíš budou mít i pravdu protože o tom film je. Já se docela dobře bavil jelikož se po dlouhé době jedná o snímek, který alespoň trochu vybočuje z řad klasických schématických hororů a thrillerů jakých je teď spousta. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mark Neveldine a Brian Taylor po druhý rát znásiľňujú medicínu, ale zďaleka nie tak zábavne ako u Crank. Nemajú ťahača (Ventimiglia nie je Combs aj keď sa snaží), čo kompenzujú úchylnosťou a odvahou (prsia, krv). Čo je určite plus, teda vlastne jediné koli čomu sa oplatí pri Pathology zrelaxovať. 55% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Většina orgánů viděných ve filmu pochází z prasat a krav. (Mrs.Blue)
  • Někteří účinkující se museli před natáčením dívat na opravdovou pitvu, kvůli přípravě na své role. (Musak)

Reklama

Reklama