Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Recenze (236)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád vdolky, jiný zase holky a v případě Pathology si tamní protagonisté potrpí především na mrtvolky. Nutno podotknout, že když do sebe při pitvě Griffin Cavenaugh pral hamburgera, dostal jsem hlad a šel si udělat tousty. Slabším povahám jíst při film ale nedoporučuji, mohlo by se jim z té cákající krve a vnitřností udělat malinko nevolno. "We're animals. It's our nature to kill.", pronesl Jake Gallo a v tomto duchu se nese i celý film. Zabíjíme pro lepší svět, protože nás to baví a je to vlastně jen hra, ve které se ale nehraje podle pravidel. A jak už to tak bývá, když se v něčem soutěží, člověk chce být nejlepší. K tomu si přičtěte masochistické sexuální orgie, násilí páchané na mrtvých tělech spolu s morbidním humorem a dostanete Pathology. Jen díky nepředvídatelnému konci se film vymanil ze smetiště průměru ve svém žánru. (5/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí, jsou vzdělaní, jsou bohatí, jsou úchylní. Rádi si hrají s mrtvolami. Asi je těžké odolat, když s nimi přicházejí do kontaktu dennodenně, což neospravedlňuje jejich počínání. Ospravedlňují jej akademické debaty, kterým stejně jako celému filmu chybí sjednocující myšlenka? Zabij jednoho, zachráníš tisíce. Bojuj proti předepsanému osudu. Staň se Bohem. Snažení tvůrců natočit v dnešní superotrlé době šokující film, oceňuji, jenže snaha, pár souloží v pitevním sále, pár minut exkurze do lidských útrob a nejednoznačný závěr nestačí. Patologie stejně nese znaky konvenčního hororu (nebo spíše jeho odnože, které odborníci říkají kdovíjak, já „kzblití filmy“), kterému moc nepomáhá ani místy patrná řemeslná zručnost režiséra. Fanoušci poprsí Lauren Lee Smith každopádně nebudou zklamáni. 45% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Některé filmu jsou odsouzeny k tomu, aby byly srovnávány s některým jiným filmem, již podle svého názvu (viz nedávný Waz). No a u Pathology srovnání nedopadlo vůbec špatně, neboť jeho soupeřem je mimořádně nudný snímek Anatomie. Ale na druhou stranu nemohu říci, že bych z této lehce hororové kriminálky zůstal nějak odvařený, neboť námět a trailer slibovaly víc, výsledek je docela nezáživný. Brutální a krvavé scény snímek obsahuje, takže ti, co je nemají rádi, nechť se mu vyhnou, ale nemají vůbec žádný styl, jsou tuctové a nezajímavé. Tudíž si tento film nemusí shánět ani ti, kteří se v těchto scénách naopak vyžívají. Dějová linka je dost slabá a nepříliš uvěřitelná, k čemuž "dopomáhají" i herecké výkony hlavních postav - Milo Ventimiglia by měl raději setrvat v televizních seriálech. Jako thriller je Pathology průměrný, jako horor velice slabý. Pro mě tedy zklamání a 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní nápad vypadá hodně zajímavě, ale ono zpracování s tím samotným teen pozadím děsně moc přehání. A nakonec za to taky zaplatí, protože se do toho zvláštně zamotá a nakonci vyplyne v celku logické ale na druhou stranu zvláštní zakončení. Furt ale pozor na film samotný, už z názvu je znát, že krve tu zde protoče dost, a když už ne krve, tak vnitřností divák uvidí víc, než by Rambo rozstřílel v posledním filmu. Když nechuťárna, tak pořádná a tady se tím vším snaží zapůsobit nejvíc jak to jde, ale já si myslim, že příběh tím vším předčí a zas tak hnusné to v tu chvíli divákovi zase nepříjde, vždyť je to práce jako každá jiná, a někdo to prostě udělat musí. Kdyby to nebylo moc nahrané a trošku více reálné, možná by ta myšlenka stála za pomyšlení, takhle je to jen obyčejný film, který v sobě NĚCO měl, ale nedokázal to naplno využít. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

HORROR? V žádném připadě! THRILLER? V žádném případě. Je to pouze perverzní příběh o bandě psychicky narušených feťáků !!!!!!!!Dávám 1 * pouze za dobrý konec. Jinak jsou ve filmu pouze kecy, kecy a kecy, 1 x scéna s výbuchem plynu během pitvy a to je vše! Jinak je to sadisticko-masochistický hnus! 1) nechutné soulože při mrtvole hraničící s nekrofilii 2) fet, fet, feťáci a zase fet - prostě reklama na FET! 3) Napětí - ŽÁDNÉ, AKCE - NULOVÁ, ...... NUDA, NUDA a ještě jednou NUDA. Má sestra u tohoto filmu usnula a já jsem se tak nudil, že jsem litoval, že jsem se raději nedíval na ČT 1 na Všechnopárty! Už NIKDY VÍCE PATHOLOGY! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robb Williamson a Johannes Kobilke: 1. The List - Renholder [3:58] ,2. Unintended Consequences - The Legion of Doom/Triune [2:07] ,3. Parade Of The Horribles - Circle Jerks [1:28] ,4. F*** Me, Please/Meeting The Interns [4:37] ,5. We don't like you... [1:27] ,6. Harper Johnson? [0:55] ,7. Disagreement [7:56] ,8. Ohrenschmerz [6:18] ,9. Dr. Crack [2:54] ,10. Killing Daddy [2:07] ,11. Who is the Best [1:08] ,12. Juliette and Ted [1:11] ,13. Liebeszauber [1:33] ,14. Smoking Kills [1:17] ,15. The Morgue [3:58] ,16. Confrontation [2:10] ,17. Meeting at the Morgue [2:33] ,18. Ted Runs [1:23] ,19. Gwen's Theme [2:12] ,20. Final Meeting [4:56] ,21. Bibo No Aozora - Selectracks Studio Ensemble [2:56], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo! Tak tohle byl solidní Thriller! Podívat se do zakoutí Patologie, jak to vlastně vše vypadá, co se tam provádí.. Že se žebra štípou obrovskými Zahradnickými Kleštěmi! Mazec! Super Atmosféra, Gore na fajn Úrovni !! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Ať se to tváří sebe líp, to co se z toho vyklube, není zas taková bomba. Ani Milo a jeho úžasněj zadeček, kterej se objeví několikrát, při ehm, jsem slušné děvče milostných, no dobrá při dost žhavých šukačkách, to nemůže zachránit. Od začátku jsem věděla do čeho půjdu, že mrtvoly a vnitřnosti budou na denním pořádku, ale to nebyl hlavní problém mého opovržení. Nápadu tleskám, ale copak můži dát takovým zvrhlostem vysoké hodnocení?? To mi moje morálka nedovolí :oD Jak může člověk, který složí Hippokratovu přísahu dělat to co oni?? Vzali si příklad z hesla: "Škola hrou." Thriller je to ucházející, nenudil, ale vidět znovu už to nechci. Nu dobrá, prokoukli jste mě, kvůli tomu zadku se na to někdy ještě kouknu :o) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Určitě jste někdy viděli takovou tu filmovou postavičku, outsidera, jenž se snaží zoufale být přijat do skupiny drsňáků, ale jeho snaha je spíš směšná, než aby zaváněla tvrdostí. Taková je Patologie - nestřídmým zmnožováním kruťáckých a sexuálních motivů, hysterickým chováním značného množství postav opouští pole vtahujících thrillerů, aniž by důsledně doputovala na území zábavných exploatací. Výsledkem je odstup Subjektiva od dění, který mu ovšem nepřinesl žádnou slast. Od dění od určitého okamžiku navíc vcelku snadno odhadnutelného, neboť (SPOILER) je zřejmé, že scénář se nedokáže se situací vypořádat jinak než konfrontací dvou hlavních mužských postav a odstraněním postav ostatních. Respektive, mohl by na to jít i jinak, ale tato cesta byla nejjednodušší a nejpodbízivější. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco schéma nováčka v uzavřené a notně podezřelé skupině funguje na jedničku a Milo si svého nadaného patologa až překvapivě užívá, pokusy o tvrdou muziku už mají střídavou kvalitu. Spalující sexuální chtíč nebo agresivnější verze Hráčů se smrtí polykám i s navijákem, ale drogové dýchánky s novopečenými mrtvolami nebo změnu klíčového charakteru psychopatickým směrem už ne. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je to jako nafouknutý balónek. Na venek nějak vypadá, má určitý tvar, můžeš si i pinknout. Ale uvnitř... prázdno. A Alyssa je pořád Phoebe a asi nic jinýho nikdy nezahraje... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Milo Ventimiglia je v tomto „hororu“ naprosto nevýrazný a nudný, vůbec mi do role nesedl, mnohem radši jsem ho měl jako Petera v Heroes…O horor se nejedná, po docela kladných ohlasech a trošku nadprůměrném hodnocení jsem čekal daleko nabitější a komplexnější film. Bohužel - pitev, stříhaní kostí, vytahování vnitřností, mozků atd. je tady dost, ale spíš jako přítěž – protože je to jediná hororová složka v celém filmu. Děj je slabý, stejně jako scénář a herecké výkony. Naprosto nezáživné, zklamání….3-4/10* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Patológia je predovšetkým filmom, ktorý sa snaží za každú cenu šokovať a viac menej sa mu to aj darí. Plytký dej, povrchne navrhnuté postavy s nevyjasnenými motiváciami - je však vôbec vhodné vyčítať to filmu, ktorý zjavne žiadne veľké ambície nemá a snaží sa diváka baviť len zvrhlou a v niektorých momentoch až príjemne nepredvídateľnou klipovitou jazdou? V tomto Marc Schoelermann uspel na výbornú a ja mu to neberiem. Stále lepšie ako Saw po x-tý krát. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Mírně zvrhlé, ale hlavně zatraceně zábavné. Jeden z nejsympatičtějších snímků poslední doby, kterému se daří držet po celou dobu strhující tempo a bavit diváka. Navíc soudě dle zdejších (přehnaných?) rekací se tomuto filmu podařilo překročit jisté meze a dokáže některé diváky znechutit. Pathology je snímek, který mě vrátil do dětství, kdy jsem přimo toužil být soudním patologem. Zahrajeme si hru? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dost nelogické a bez motivací, ale Taylor s Neveldinem mají obrovský talent na to, vytěžit z prostředí co možná nejvíc. Házení s mozky, podřezávání krků, štípání hrudních kostí... to jsou věci, které vážně nemám na stole každý den, a v kombinaci s charismatickým Milem to všechno překvapivě docela funguje. A Schoelermann se jako režisér nemá vůbec za co stydět. Je vidět, že si s praštěnou "crankovskou dvojkou" padnul do oka a trocha toho nekorektního násilí mu nedělá sebemenší problémy. Škoda, že Patologie míří na DVD, zatímco částečně spřízněné (a dnes již úplně vyčpělé) Saw i nadále straší v kinosálech. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť sa čudujem, že po akčnej pecke a slušnom prijatí prvotiny 'Crank' zverili Neveldine & Taylor svoj ďalší a pomerne ambiciózny projekt do rúk seriálových rutinérov. Režisér neprekvapil ničím novým a herci boli tiež pomerne jednotvárni. Našťastie sa jedná o pomerne originálnu zápletku, ktorá by ale v rukách tvorivejšieho režiséra vyzerala možno úplne inak. Tvorcovia každopádne nešetria odvážnymi zábermi, ktoré zaručili snímku R-kovú (ne)prístupnosť a to sa cení. Žiadne zaškatuľkovanie teda nehrozí, akurát slabé využitie potenciálu zamrzí. 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller. Má vydarený príbeh o mladom mužovi, ktorý si žije úplne ideálnym životom, má ženu, ktorú miluje, správne kontakty, vďaka ktorým ho neminie skvelá budúcnosť, ale zároveň sa aj skutočne vyzná v oblasti, ktorej sa venuje, patológii, kde patrí medzi najväčšie talenty. Práve prichádza na novú lekársku fakultu, kde sa zoznamuje so zvláštnou partiou študentov, ktorá to berie inak, než je bežné, zisťuje, že hrajú hru, kde zabíjajú ľudí rôznymi inteligentnými spôsobmi a ostatní sa snažia zistiť pravdu a do hry sa zapojí aj sám. Ale čoskoro si uvedomuje, že to nebol dobrý nápad, jeho noví priatelia sa nezastavia pred ničím a začína sa obávať nielen o svoju budúcnosť, ale hlavne o životy seba a svojich najbližších. Spracovanie sa mi páči, tématika patológie nie je až tak bežná a pritom ponúka slušný potenciál až v niekoľkých ohľadoch a myslím, že tentoraz sa ho podarilo využiť takmer naplno. Chválim výborne podaného hlavného hrdinu, ktorý síce má všetko, ale zase je to inteligentný človek a skutočný odborník vo svojom odbore, takže som mu fandil a pritom to tiež nie je žiadna čiernobiela postava, niektoré prípady síce mohli byť aj o trochu lepšie, ale aj tak mi samotná hra príde dostatočne zaujímavá, kvôli čomu som bol zvedavý, ako sa to vyvinie a určite oceňujem aj to, dá sa povedať, že až úchylné prevedenie, či už prístup postáv, romantická pitva, sex pri mŕtvolách alebo aj iné scény, film to zaujímavo oživilo. Jedine ma trochu mrzí ten mladícky štýl, takže častý alkohol a zábava tohto typu a aj tá posledná fáza mi tiež neprišla úplne ideálna, ale zase aj tu mi sadol nekompromisný úplný záver, takže aj tak rozhodne prevláda veľmi dobrý dojem. Čo sa týka tých potenciálnych hororovejších prvkov, o atmosféru tu vôbec nejde a ani napätie som skôro vôbec nepociťoval, ale zase všetko ohľadom patológie je tu zvládnuté perfektne, občas to pôsobí aj drsne, hlavne to odstraňovanie rebier, takže tvorcom ich zámer nepochybne vyšiel. Herecké obsadenie je celkom slušné, hlavný hrdina Milo Ventimiglia sa tu presne hodí, viacero zaujímavých vedľajších postáv, jedine tý výraznejší študenti mohli byť aj trochu charizmatickejší, ale aj takto mi to vyhovuje. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál, skvelé efekty ohľadom ľudských tiel a ich orgánov, tu nemám problém. Takže Patológia určite nie je film, ktorý by sa mi chcelo pozerávať častejšie, ale aj tak som veľmi spokojný, podobných filmov moc nie je a tento sa až prekvapivo vydaril. 74% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se moc těšil. Primitivní příběh, primitivní uvažovaní. Nechutné? Nijak zvlášť, alespoň teda pro mě. Herci nezajímaví. ()

Reklama

Reklama