Reklama

Reklama

Agent CIA Osborne Cox (John Malkovich) se od nadřízených dozví,  že už s ním nepočítají. Kvůli problémům s pitím  má přejít na ministerstvo zahraničí. Je rozčarován a rozhodne se, že napíše memoáry. Doma to také nemá lehké. Paní Coxová ho totiž podvádí s bývalým osobním strážcem Harrym Pfarrerem (George Clooney) a je rozhodnuta rozvést se a Osborna oškubat. Jenže netuší, že má Harry milenek vícero. Včetně manželky… Paní Coxová se obrátí na rozvodového právníka. Slíbí, že zjistí stav Osbornova konta. Kdosi z jeho kanceláře stáhne obsah Osbornova počítače na CD. (Omylem včetně jeho rozepsaných memoárů.) Disk se ocitne ve skříňce v posilovně, kam chodí právníkova sekretářka cvičit. A co čert nechtěl – narazí na něj vykutálení pracovníci posilovny – mladíček Chad Feldheimer (Brad Pitt) a Linda Litzkeová (Frances McDormand). Zavětří, že by mohli přijít k velkým penězům. Jsou „špionážními kecy“, jak CD Chad nazývá, přímo očarováni a plánují je za tučné výkupné vrátit Osbornovi. Ten však vůbec netuší, že mu někdo ukradl memoáry, a tak Chada posílá k šípku. Linda je ale žena činu, která chce peníze na své vytoužené plastické operace. Proto Chada pošle na ruskou ambasádu, aby tu „špionážní kecy“ prodal. Rusové jsou z nich mírně řečeno v šoku a dávají si čas na rozmyšlenou. Mezitím se Chad rozhodne zjistit o Osbornovi více… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 438)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Slibuji, že další film mistrů Coenů odložím zase na rok.. Moc bych chtěla vidět tu jejich genialitu jako ostatní, ale nevidím. Brzy zajdu na kontrolu k očnímu a ten mi jistě řekne, kde je problém. Po přečtení spalte je bez pochyby dobrý film.. Skvělá kamera, výteční herci, úžasné postavy (na Bradíka nikdy nikdo nezapomene) i ten děj se dá považovat za povedený. Ale když se to celé poskládá dohromady, nevznikne nic.. Nic co by mě donutilo, znovu strčit dvd do přehrávače mimo scén s Bradem, ale ty si můžu pustit i na youtube, že? :o) A to jsem táák věřila, že tímto si mě bratři získají. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj. Tak to bol pruser. Pribeh uplne mimo a okrem Brada som si tam nenasla postavu, s ktorou by som sa stotoznila, alebo by mi bola aspon stipku sympaticka. Neprislo mi to ani vtipne, ani zaujimave, ani inteligentne, bolo to absurdne a absolutne zbytocne. Keby vo filme neucinkovali take hviezdy, nikto by on ani nezakopol, ani pes by nom nestekol a zostal by zabudnuty v plejade nezavislych filmov. Dobre a zname meno rezisera (reziserov) nerobi z filmu dobry a kvalitny film. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Geniální Brad Pitt a Ti ostatní ... Herci podle jmen jsou výborní, o tom nejsou pochyby, bohužel vzhledem k totálně ulítlému ději, který si hraje na "tohle se může stát každému", je to k ničemu. Ať je to přetvařující se George Clooney, který se opět potkal s Tildou Swinton (předtím se setkali ve filmu Michael Clayton), nebo stále podivnější John Malkovich, který pomalu utíká ze škatulky "dobrý herec" do škatulky "ten je mimo". Herci jsou svým rolím poměrně vděční, i když nikdo nemá na Brada Pitta. Jeho tupý stylový hošik na kole nemá naprostou chybu a je svým způsobem i parodií na "všechny hloupé hezouny", za což Bradovi lze pouze tleskat. Obsahově nic. Děj mě nerozesmál, stejně jako většina hlášek nebo vtipů... vlastně mě rozesmál jen Brad Pitt. Možná jsou pro někoho bratři Coenovi skvělí, ale tentokrát šlápli vedle, i když nepochybuji, že se opět a jako vždy najdou tací, kteří budou jejich nové dílo milovat a obdivovat za geniální promyšlenost a hloubku cynismu. Já ne. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Do zlateho fondu "Best of Coens" si to nezapisem, ale na jedno pozretie slusna zabava, kde bratsky rukopis je jasne citatelny. Panoptikum postav, z ktorych takmer kazda je vysinuta, na prvy pohlad obycajna, az banalna zapletka, ktora so sebou postupne prinasa mnozstvo absurdnych situacii a eskalujuceho cierneho humoru. Coenovci nestracaju cit pre pointy, rovnako divakovi poskytuju i zaujimave dialogy, ovsem po skonceni som si uvedomil, ze to bolo mozno az prilis iba na efekt (efekt pasovej vyroby - diky KarloviR za slovne spojenie, ktore sa na moje pocity z filmu presne hodia) - dve postavy ostali "nedopovedane" a koniec, hoc sa vezie v kvalitach vyssie napisaneho, prisiel mozno az prilis nahle a rychlo. Jo a ten zamer s uzitim hudby kontraproduktivne k prave prebiehajucim scenam, bol miestami az prilis nasilne pretlacany dopredu. _______ 7/10 [Venezia, 2008]. P.S.: Na Darrena sa tesim este ovela viac... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla lahoda. Tento film jsem si náležitě užíval už kvůli výbornému obsazení a bratrům Coenům, jež jejich styl vyprávění mám velice rád i když mě tento jejich počin připadal přeplácaný. Mnoho komických situací u kterých excelovali všichni přítomní, hlavně Brad Pitt alá hodný samaritánec(vůbec mužské obsazení bylo dokonalé) a tak si myslím, že si tento počin 4 hvězdičkové hodnocení jistě zaslouží… ()

Galerie (95)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení začalo 27. srpna 2007 a skončilo 30. října 2007. (Pattrick)

Související novinky

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Clooney v tom lítá

Clooney v tom lítá

29.08.2008

George Clooneyho ještě letos uvidíme v nové coenovce Po přečtení spalte (tedy pokud si jí všimne nějaký tuzemský distributor) a pak má naplánováno tolik projektů, že i super-vytížený Nicolas Cage je… (více)

Reklama

Reklama