Reklama

Reklama

Agent CIA Osborne Cox (John Malkovich) se od nadřízených dozví,  že už s ním nepočítají. Kvůli problémům s pitím  má přejít na ministerstvo zahraničí. Je rozčarován a rozhodne se, že napíše memoáry. Doma to také nemá lehké. Paní Coxová ho totiž podvádí s bývalým osobním strážcem Harrym Pfarrerem (George Clooney) a je rozhodnuta rozvést se a Osborna oškubat. Jenže netuší, že má Harry milenek vícero. Včetně manželky… Paní Coxová se obrátí na rozvodového právníka. Slíbí, že zjistí stav Osbornova konta. Kdosi z jeho kanceláře stáhne obsah Osbornova počítače na CD. (Omylem včetně jeho rozepsaných memoárů.) Disk se ocitne ve skříňce v posilovně, kam chodí právníkova sekretářka cvičit. A co čert nechtěl – narazí na něj vykutálení pracovníci posilovny – mladíček Chad Feldheimer (Brad Pitt) a Linda Litzkeová (Frances McDormand). Zavětří, že by mohli přijít k velkým penězům. Jsou „špionážními kecy“, jak CD Chad nazývá, přímo očarováni a plánují je za tučné výkupné vrátit Osbornovi. Ten však vůbec netuší, že mu někdo ukradl memoáry, a tak Chada posílá k šípku. Linda je ale žena činu, která chce peníze na své vytoužené plastické operace. Proto Chada pošle na ruskou ambasádu, aby tu „špionážní kecy“ prodal. Rusové jsou z nich mírně řečeno v šoku a dávají si čas na rozmyšlenou. Mezitím se Chad rozhodne zjistit o Osbornovi více… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 438)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická Coenovská absurdita - obyčejný člověk hozený do šíleně vyhrocených situací - dává vzpomenout na to nejlepší, čím si bratři vydobyli reputaci. Promyšlený děj, chytré zvraty, vynikající herci, parádní režijní vedení a odkazy tak trefné, že se Hitchcock v hrobě jistojistě usmívá. Na Oscary jako v minulém roce to sice není, ale tahleta poloha je mi pro ně mnohem sympatičtější. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková Coenovská kravinka, ale já se celou dobu bavila, ani chvilku mě to nenudilo a i když to celé bylo jen o posedlosti jedné ženské, která prostě musela mít své plastické operace (mimochodem Frances mi tady strašně připomínala Dášu Bláhovou), ti herci byli tak skvělí (především Brad Pitt mě neuvěřitelně bavil), že to hravě zvedli až na 4*. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Earth Zoom (In) ,2. A Higher Patriotism ,3. Linda Looks For Love (Part 1) ,4. Night Running ,5. Building The Chair ,6. Rendezvous ,7. Opportunity ,8. Plan B ,9. Seating ,10. Homeless ,11. Harry Looks For Love ,12. Breaking And Entering ,13. I Killed A Spook ,14. Honey Nut Cheerios ,15. Tuchman Marsh ,16. Carrots / Shot ,17. Linda Looks For Love (Part 2) ,18. Who Are You? 19. How Is This Possible? ,20. Negativity ,21. The Struggle For Ebullience ,22. Intruder! ,23. Earth Zoom (Out), ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj. Tak to bol pruser. Pribeh uplne mimo a okrem Brada som si tam nenasla postavu, s ktorou by som sa stotoznila, alebo by mi bola aspon stipku sympaticka. Neprislo mi to ani vtipne, ani zaujimave, ani inteligentne, bolo to absurdne a absolutne zbytocne. Keby vo filme neucinkovali take hviezdy, nikto by on ani nezakopol, ani pes by nom nestekol a zostal by zabudnuty v plejade nezavislych filmov. Dobre a zname meno rezisera (reziserov) nerobi z filmu dobry a kvalitny film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jenom hodně mazaní režiséři dokáží natočit o lidské idiocii komedii, která sama idiotská není. Bratři Coenovi právě takovou upekli pro své fanoušky jako dezert po super vypiplané Zemi, která nebyla pro staré. Krom černého humoru nepoužili jedinou stejnou ingredienci, nicméně konzistenci výsledku si opět pohlídali. Zpočátku to moc nevypadá – fůra postav, které krom nízké inteligence a vysoké abnormálnosti nic moc nespojuje. Ale jak se ukáže, Coenovi mají všechny od prvního špionážně-božího záběru obmotané pevným lanem, které postupně utahují a utahují, aby v bezvadně semknutém finále ze svých obětí vymáčkli pár decilitříků krve. Kvalitou režie, zlověstnými tóny Cartera Burwella a znepokojivě šmíráckou kamerou Emmanuela Lubezkiho je to vlastně naprosto seriózní počin. Akorát ti hrdinové jsou nějací divní. S horším obsazením by spousta scén mohla vyznít úplně opačně, s mnohem horším obsazením bychom nad nešťastnými osudy těch chudáků možná i brečeli. Takto budí všichni, alkoholik podváděný manželkou, opuštěný a nepochopený šéf posilovny, žena ukončující jednu internetovou známost za druhou, smích. Hlasitý, škodolibý, ale přesto kdesi v nitru soucitný. Tak skvělí herci by jednorozměrné tupce, jež jsou vám ve všech ohledech ukradení, ani zahrát nedokázali. Neznalost prý neomlouvá, zde je ovšem vítaná. Čím méně budete obeznámeni s dějem, tím více si vychutnáte jeho – občas šokující – vývoj a buď rozesmátí oceníte, nebo jenom se skřípěním zubů akceptujete, že bratři neslevili ze svého vysokého standardu ani u veskrze neškodného dodatku k Dr. Divnoláskovi. 80% Zajímavé komentáře: Adrian, Flipper, Mahalik, Vitason, ScarPoul, Triple H, ]V[()Rt ()

Galerie (95)

Zajímavosti (18)

  • Film otevíral Benátský filmový festival v roce 2008. (HellFire)

Související novinky

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Clooney v tom lítá

Clooney v tom lítá

29.08.2008

George Clooneyho ještě letos uvidíme v nové coenovce Po přečtení spalte (tedy pokud si jí všimne nějaký tuzemský distributor) a pak má naplánováno tolik projektů, že i super-vytížený Nicolas Cage je… (více)

Reklama

Reklama