Reklama

Reklama

Agent CIA Osborne Cox (John Malkovich) se od nadřízených dozví,  že už s ním nepočítají. Kvůli problémům s pitím  má přejít na ministerstvo zahraničí. Je rozčarován a rozhodne se, že napíše memoáry. Doma to také nemá lehké. Paní Coxová ho totiž podvádí s bývalým osobním strážcem Harrym Pfarrerem (George Clooney) a je rozhodnuta rozvést se a Osborna oškubat. Jenže netuší, že má Harry milenek vícero. Včetně manželky… Paní Coxová se obrátí na rozvodového právníka. Slíbí, že zjistí stav Osbornova konta. Kdosi z jeho kanceláře stáhne obsah Osbornova počítače na CD. (Omylem včetně jeho rozepsaných memoárů.) Disk se ocitne ve skříňce v posilovně, kam chodí právníkova sekretářka cvičit. A co čert nechtěl – narazí na něj vykutálení pracovníci posilovny – mladíček Chad Feldheimer (Brad Pitt) a Linda Litzkeová (Frances McDormand). Zavětří, že by mohli přijít k velkým penězům. Jsou „špionážními kecy“, jak CD Chad nazývá, přímo očarováni a plánují je za tučné výkupné vrátit Osbornovi. Ten však vůbec netuší, že mu někdo ukradl memoáry, a tak Chada posílá k šípku. Linda je ale žena činu, která chce peníze na své vytoužené plastické operace. Proto Chada pošle na ruskou ambasádu, aby tu „špionážní kecy“ prodal. Rusové jsou z nich mírně řečeno v šoku a dávají si čas na rozmyšlenou. Mezitím se Chad rozhodne zjistit o Osbornovi více… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Severoamerické tržby byly 60,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 163,7 mil. (NIRO)
  • Budova, která ztvárňuje tělocvičnu Hardbodies, se nachází ve čtvrti Paramus v New Jersey. Svou funkci ztvárnila tak dokonale, že se tam začali lidé ptát na členství. (Pavlínka9)
  • Natáčení začalo 27. srpna 2007 a skončilo 30. října 2007. (Pattrick)
  • Slovo „fuck“ zazní ve filmu 60x. (HellFire)
  • Na Benátském filmovém festivalu bratři Joel Coen a Ethan Coen prozradili, že všechny hlavní postavy byly psány přímo pro herce, kteří je hrají, vyjma postavy Katie Cox (Tilda Swinton). (HellFire)
  • Film otevíral Benátský filmový festival v roce 2008. (HellFire)

Související novinky

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Clooney v tom lítá

Clooney v tom lítá

29.08.2008

George Clooneyho ještě letos uvidíme v nové coenovce Po přečtení spalte (tedy pokud si jí všimne nějaký tuzemský distributor) a pak má naplánováno tolik projektů, že i super-vytížený Nicolas Cage je… (více)

Reklama

Reklama