Reklama

Reklama

Che Guevara

  • Česko Che Guevara: Revoluce (více)
Trailer 1

26. listopadu 1956. Fidel Castro se plaví na Kubu s osmdesáti povstalci. Jedním z nich je i Ernesto „Che“ Guevara, argentinský doktor, který sdílí s Castrem společný cíl – svrhnout zkorumpovanou diktaturu Fulgencia Batisty. Che se projeví jako nepostradatelný bojovník, rychle si osvojí umění partizánského boje. Jakmile se Che pustí do boje, s nadšením ho oslavují jeho velitelé i kubánský lid. Tento film zachycuje vzestup Che během kubánské revoluce, od doktora – přes velitele – k hrdinovi revoluce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (299)

doGof... 

všechny recenze uživatele

Viva La Revolución! Převrat na Kubě nedá spát hodně režisérům. Zatím se ale nikomu z nich nepodařilo převést tyto léta na plátno tak, abychom si mohli říct: konečně něco, co za to stojí! Soderberghovo výtvor je silně prorevolučním dílem po jehož shlédnutí by chtěl být každý trouba partizán. Díky tomuto fanatickému pojetí se bohužel vytrácí kam si do neznáma zásadní pointa a to Chevovo myšlenky a jeho idologie které není dáván téměř žádný prostor. Je to další nepovedený dokument schovaný za celovečřní film o Fidelovi. Che tady hraje pouze druhé housle. Jen díky Del Torovi za tři. [5/10] ()

polonius 

všechny recenze uživatele

Největší devizou filmu je jednoznačně Benicio. Přilíšná popisnost nepřispívá dramatičnosti filmu, je to zbytečně roztahané. Fidel je celkem věrný, a i celkově to jistě dokumentární hodnotu má. ()

Hellsniper 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli by zůstal CHE pozitivista, kdyby viděl následky svých činů a co pomáhal zakládat. To že se Kubánci dostali k televizím a videím a mobilech nemluvě až před pár lety, říká samo o sobě. Ta jeho pomyslná "svoboda a pravda" se někam vytratila nebo si ji vzal se sebou do hrobu. ()

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně dějově i časově nesoudržný film přebíhající mezi kubánskou džunglí a zpovídáním kdesi v americkém studiu,které nikam nevede, stejně jako to pobíhání v kubánské džungli. Nepovedená snaha o ideově ovlivněný rádoby oslavující pseudodokument. Soderbergh opět nezkamal svou rutinní, zmatenou režií... ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Pro mě hlavním problémem se zdála odosobněnost, nemožné se zžít s "Che" Gevarou, film vůbec nejde do hloubky, spíš je to nezasvěcené pozorování z dálky, někdy až hraný dokument. Bojové scény jsou natočené velice realisticky, aspoň poslední část pozvedává výslednou kvalitu. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Sodenberg sa ujal veľmi náročného diela a musím povedať, že ho zvláda výborne /nevidel som zatiaľ 2.časť/. Dve hodiny sú príliš málo na to, aby zdokumentoval celú kubánsku revolúciu a tak sa film sústreďuje na vystúpenie v OSN, rozhovor pre novinárku a na ich pozadí prebieha strihovo boj o Kubu. Trochu mi vadí, že Benicio je starší než by mal byť Che, ale zas bez neho by nebol žiaden film. Ale veľmi ma potešilo, že to nedopadlo ako "americké vysvetlenie dejín". Akcia:*** Reálnosť:**** Vtiahnutie do deja:**** ()

frufru98 

všechny recenze uživatele

Pro mne vyjímečně vysoké hodnocení - ne pro kvalitu filmu, ale pro celkový dojem a za výborného Del Tora a jěště lepšího D.Bichira (F.Castro) ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Benicio jako neunavný revolucionář Che je pozoruhodný. I představitel Fidela se vcítil do své role svědomitě a podoba obou hlavních herců se skutečnými revolucionáři je opravdu famózní. Výhradu mám spíše k dějové linii, která mi přijde na tak dlouhou stopáž poměrně nevyužitá a slabších scének je zde více než by se slušelo. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Benicio se snad pro tuhle roli narodil,podoba je skoro neuvěřitelná.Jinak slušně natočený film,který se snaží poukázat na dobrý úmysl revoluce na Kubě.Kamera mě hodně zaujala,záběry jsou velmi kvalitní a celkové provedení bojů a retrospektivní pohledy jsou takovou přijemnou třešničkou... ()

MutantMarana 

všechny recenze uživatele

Idealni herec na post Ernesta. Ale zbytek, divak neuveri, ze to takle bylo (ono to totiz bylo lehce jinak) to je jak nejaka kovbojka. Steven varil da se rict z vody a dle toho to taky vypada. Silna nuda. Velmi slibny projekt, navic v zaveru to Benicijoj, jako postave, kterou hraje fakt slusi, nic svym charismatem stejne v tak tezkopadnem filmu nezmuze. Jak by rekl klasik - trtina trtina - sed sed. Nu skoda. Tesil jsem se na to. ()

Loreleis 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím, co si o tom filmu myslet. Ano, dokumentární styl a prolínání tenkrát a teď je zajímavé a poutavé. Na druhou stranu to o Che Guevarovi vypovídá zoufale málo. Kdo byl? Odkud přišel? Jak žil? Jak se utvarely jeho politické názory? Nic nevíme. Možná by název Revoluce byl mnohem vystiznejsi, kdyby hlavní postavě všichni neříkali 'Che', klidně by to mohl být bezejmenny kubánský hrdina jdoucí džungli ostrova Kuba až k září reflektorů setkání OSN. Ale s Che Guevarou a jeho životním příběhem to má společné jen málo. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Film, který by měli promítat na politické schůzi ODS a Top 09. Už se těším, jak to budou dávat na Nově nebo na České televizi. Škoda, že Che nežije, třeba by s ním Drtinová mohla udělat "přátelský" rozhovor :-) ()

Speedwell 

všechny recenze uživatele

Pro někoho symbol naděje, pro někoho symbol šílenství. Benicio Del Toro zosobnil Ernesta Che Guevaru ve dvou filmových rovinách: v černobílé mezi kravaťáky a v barevné v terénu. Střídání černobílosti a barevnosti filmu není ve filmové branži novinkou, ale sem to šmrncovně sedlo. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Nevim, proč o Guevarovi lidé říkají, že byl vrah. V tomhle "dokumentu" působí docela sympaticky. Můj názor na tenhle film je rozpolcený, na jednu stranu jsem po shlédnutí chtěl být partizánem, ale na stranu druhou si nemůžu odpustit odpor ke glorifikaci takovýho komouše, jak Che bezesporu byl. Jinak fajné dobrodružství, které mi dávalo hlavu a patu. ()

D.e.a.t.h 

všechny recenze uživatele

Předtím než jsem shlédl tento film na mou mysl padl nedávný snímek o Mesrinovi. Pravděpodobně byl inspirací, kdoví. Do Che Guevary jsem šel s tím, že nejsem velký znalec této části historie, ale to neznamená, že bych od filmu neočékaval, že mi pomůže nahlédnout. Což se stalo. Část lidí určitě může odradit jakási nejednotnost tohoto snímku, kdy dochází ke střídání dokumentárního pojetí s klasickou dějovou linií, která je sama o sobě trochu roztřesená. Ale, abych mluvil za sebe, mě to neodradilo a naopak se mi tohle pojetí zalíbilo. Benicio Del Toro patří mezi mé oblíbené herce a řekl bych, že mu tahle role hodně sedla. Nemůžu si pomoci, ale já jsem po shlédnutí měl pocit obohacení. Ať už v pohledu na Che Guevaru, kterého jsem znal převážně z triček, které se staly tak masovou záležitostí a spíše pózou, ale i z druhé strany, kdy jsem si uvědomil, že můj život je uplně obyčejný a skoro jsem měl chuť být také součástí něčeho většího. Film splnil mé očekávání na pohodu nedělního odpoledne. 80% ()

LoudlyMonk 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě, jak si Soderbergh poradí s životopisným dílem, a tak jsem po dlouhé době zavítal do kina. Musím přiznat, že jsem neočekával nic extra. Byl jsem ale překvapen - zajímavé zpracování zajímavého člověka - co dodat - 4*. Těším se na druhou část. ()

Související novinky

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Reklama

Reklama