Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (393)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hororový thriller. Originál jsem neviděl, nepochybuju, že je svým způsobem lepší, ale nebudu The Uninvited tak jako někteří jiní házet do odpadu jen proto, že nejsou originálním projektem. Co jsem si zjišťoval o korejském A Tale of two Sisters, tak je to film velice složitý a nelehký na pochopení, kdežto The Uninvited je taková odpočinková duchařská báchorka, což ale nemusí být nutně úplně na škodu (zvlášť pro ty diváky, kteří nemají s asijskými psychotičnostmi trpělivost). Řemeslně je film dobrý, herecké výkony moc bodů nepřidávají, ale rozhodně ani neubírají. Celkově snímek hodnotím jako lepší průměr. PS: Už by bylo na čase, aby někdo vymyslel nějakou novou šokující pointu, která by se zase deset let recyklovala v desítkách jiných filmů. Tahleta už mi vyloženě pije krev. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby místo těch snových rádoby staršidelných vizí tam narvali tuny sexu, když už jsou tam takový tři ultrasamičky. Tomuhle já říkám mrhání potencionálem. Opravdu věčná škoda, že natáčení filmu nenabídli mě a s ohledem na ty tři krásný holky, bych si ve filmu samozřejmě přisoudil také hlavní roli. Na začátku filmu bych zavraždil všechny mužský postavy a potom bych se už nerušeně a velmi podrobně zaměřil na tři zbývající ženské postavy. To by bylo nezapomenutelné natáčeníčko. Je zajímavý, že když vidím v hororu hezký holky, mám v hlavě vždy vlastní a mnohem kvalitnější scénář. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Anna je ako hlavná hrdinka akceptovateľná, Alex relatívne sexi a svoje uhrávajú aj Strathairn s Banksovou. Plus scény s duchmi sú príjemne nepríjemné napriek tomu, že je to destilát stokrát videného. Niečo do seba má tiež tiesnivá atmosféra domu pri jazere, ktoré je napriek slnečným dňom poriadne desivé. Štandardnú situáciu jemne vylepšuje finálny twist, hoci za seba musím povedať, že som si aj myslel, že sa to skončí takto nejako. A aj skončilo. Finálne rozuzlenie dáva spätne logiku niektorým predchádzajúcim scénam, ktoré už nepôsobia zmätene ani hlúpo (prečo šerif promptne nerieši, keď mu Anna vo finále oznámi, že doma hrozí nebezpečenstvo jej sestre?). Kórejský originál z roku 2003 mi pravdupovediac príde len o jedného ducha lepší, ale o žiadnu ázijskú pecku á la Ju-On alebo Ringu sa nejedná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Americké publikum by složitost výborného korejského originálu asi určitě nepobralo, tudíž jeho remake se musel zjednodušit a mít přímočařejší linii. Proto nastaly změny. Příběh je tentokrát hlavně o té hodné a plaché dívce, kdežto v originálu byla ve středu dění právě ta rázná a drzá dceruška. Také zapomeňte na ošklivou a zlou macechu, která dívkám, hlavně mladší a bezbranné sestře, ztrpčovala život. Tady nosí krásnou tvář sympatické Elizabeth Banks a čirá nenávist bude zřejmě to poslední, co k ní budete cítit. I když síla původního filmu je samozřejmě úplně jinde, tak remaku se musí nechat to, že šetří lekačkami a atmosféru pozvolna vaří klasickým způsobem – míchat a nechat houstnout. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Předělávky mého zamilovaného korejského skvostu jsem se přímo děsil, tudíž je pro mě mírně pozitivní dojem z amerického remaku a nulová chuť dštít na něj oheň a síru velkým překvapením. Otrocký, dehonestující přepis se nekoná, i když podobnosti tu samozřejmě jsou. Američané látku uchopili dost po svém, takže myslím, že i pro ctitele originálu nemá smysl se rozčilovat, že tohle je v remaku tak či onak... Zapomeňte na otcovu novou přítelkyni, která svým nepříjemným zjevem a chováním neustále vzbuzuje pocit ohrožení, na smutnou a plachou sestru, již ta druhá musí ochraňovat, na prvotřídní bubu scény (v předělávce jsou nanejvýš dvě průměrné) vyháněné nahoru silnou tísnivou atmosférou, na krásnou melancholickou hudbu... Pardon, nechal jsem se unést. Průměrný, formálně povedený thriller s nadpřirozenými prvky není také k zahození. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rok po smrti svojej matky sa Anna vracia domov z psychiatrickej liečebne, kde skončila kvôli svojmu katastrofálnemu stavu. Doma na ňu čaká obrovské prekvapenie. Zdá sa, že všetci okrem jej sestry Alex na tragickú udalosť zabudli. Sestry ale svoje opätovné stretnutie využijú k tomu, aby zistili, čo smrť ich matky naozaj spôsobilo. Všetky stopy vedú k novej družke ich otca. - Pozeral som to dnes už po tretí raz v živote a som velmi rád, že aj napriek tomu, že už poznám celý príbeh a viem, o čo celý čas ide, to stále funguje a záver je velmi dojemný a nepríjemný v jednom. Vyniká hlavne perfektná hudba pána Christophera Younga a vynikajúca réžia bratov Guardových. A týmto sa dostávam k zaujímavej záhade, na ktorú som prišiel. Zdá sa, ako keby títo talentovaní bratia, ktorí dokážu vytvoriť dosť hustú hororovú atmosféru aj za denného svetla, po dokončení projektu zmizli zo zemského povrchu, pretože už takmer desať rokov nič nenatočili. Podobne to je aj s hercami, z ktorých drvivá väčšina sa už v horore viac neobjavila. Som ale rád, že som sa k tomuto vrátil a v budúcnosti tých zhliadnutí zrejme ešte pribudne. + Jesse Moss + herec z Final Destination 2 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od začátku se to tváří jako průhledná komorní duchařinka, které se tu a tam daři lekat i mírně napínat, aby to na konci udělalo veletoč, který to trochu povýší. Velké plus představují obě děvčata v hlavních rolích, Arielle Kebbel mi celou dobu hrozně připomínala Lindu Blair zamlada. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám v kuchyni hýbe igelitový pytel s odpadky, tak za a) je v něm potkan, b) živé kultury v nesnědeném jogurtu jsou až moc živé, c) hrabe vám. Správná odpověď je zároveň spoilerem a zahanben musím přiznat, že ač odkojen všemožnými duchařinami a twisty ve stylu natvrdlého psychiatra Willise („Aha, tak proto můžu jezdit metrem na černo!“), pointu jsem tentokrát neodhalil. Jestli to nebude tím, že nebyla vůle, protože šablonovitě natočený thriller bří Guardů nechal všechny mocné žánrové zbraně Pod povrchem.. Davida Strathairna považuji za špičkového herce, ale pokud mám projít kolem představitele ducha, nebudu se mu galantně vyhýbat loktem, když ho dle scénáře nemám vidět! Evidentní nedostatky ve schopnosti přeměny na plynné skupenství, na kterých je potřeba do budoucna zapracovat.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Po ne příliš vydařených výsledcích z výdělků v zámoří a vcelku průměrné kritice jsem očekával další podprůměrný asijský remake pro teen publikum, ale z výsledku jsem rozhodně překvapen. Herecké obsazení je složeno na rozdíl od konkurence překvapivě z herců, lokace jsou velmi líbivé, hlavní hrdinka ke zulíbání, hudba fenomenální a pointa (sice posté, ale posté dobře) mě opět přichytila nepřipraveného. To by byly všechny klady, na druhé straně barikády stojí příběh, který je na pár místech vyloženě nesmyslný a určitě mu neprospělo, že byl přetvořen vlastně jen kvůli té pointě. Originál jsem neviděl, prý je o něco složitější, tak si jej zkusím sehnat, ale Příběh dvou sester se dle mého povedl více než dobře, tak nějak na tři a půl hvězdičky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Atmosferiské, s dobrým nápadom, ale bez dobrej realizácie, s priemernými hercami a koniec-koncov ani v závere to nie je žiadne prekvapenie. 60%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nic moc horor s nudnou pointou, pár slušnými herci a sem tam strašidelnou atmosférou. Rozhodně nic, co bych si chtěla někdy zopakovat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Tento film ma problem, ako mnoho inych, ktore vam pripominaju podobne filmy. Napriklad ja som stale myslel na OTCIMA (1987 a 2009) v zenskom prevedeni, chvilkami som si spomenul na Rebeccu De Morney v psychothrilleri RUKA NA KOLISKE (1992) a ku koncu, to radsej nespomeniem ziadny film, lebo by som prezradil tu "sokujucu" pointu. Priznam sa, ze som cakal omnoho slabsi film, ale vydrzal som sa divat do neskorej noci bez toho, aby som zaspal, takze to malo nieco do seba a preto som pridal este tych 10% navyse, spolu teda 70%. Ako vykonny producent je tu podpisany aj Ivan Reitman, ktory je skor znamy ako reziser roznych fantasy komedii, jeho najuspesnejsia bola napr. KROTITELIA DUCHOV (1984). _______ Emily Browning - (Anna) +++ Arielle Kebbel - (Alex) +++ David Strathairn - (Steven) +++ Elizabeth Banks - (Rachel) +++ Maya Massar - (Mama) +++ Kevin McNulty - (Šerif Emery) +++ Jesse Moss - (Matthew Hendricks) +++ Dean Paul Gibson - (Dr. Silberling) +++ Produkcia: Ivan Reitman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, před lety by divák hltal každičký záběr a kolébal by se pointou, jenže v dobách všemožných remaků a recyklací ještě skoro ani nenatočených asijských duchařin se zákonitě musí někde projevovat trhliny. Když člověk u hororu dělá všechno ostatní, vyjma toho, aby se bál, tak je asi něco špatně!! The Uninvited má určitě něco do sebe, ale veškeré napětí pramení z všelijakých přeludů a snů, řada scén je doslova vymodelovaných, nicméně je řemeslně velmi dobrý, herecky zrovna tak (i když Elizabeth Banks se typově hodí na jiné role). O korejský originál zrovna nestojím, doufám, že nenakyne stejně jako tady na velké nabubřelé nic!! Přesto ** až ***.. tentokrát budu velkorysý!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký mysteriózny psycho horrorový thriller "The Uninvited" som si pustil celkom náhodou. Vôbec som nevedel, čo od toho čakať. No zaujalo ma to. Anna a jej staršia sestra Alex prišli o matku. Za podivných okolností zhorela v záhradnom domku pri jazere. Domnievajú sa, že sa za smrť ich mamy je zodpovedná jej ošetrovateľka Rachel, ktorá začala žiť s ich otcom. Pokusia sa odhaliť pravdu. Kto je Rachel Summersová? Je to vypočítavá vrahyňa? Nečakané finálne rozuzlenie ma prekvapilo a vytiahlo moje hodnotenie na štyri hviezdičky. **** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Plno z vás tady píše, jak věděli, že to takhle skončí. Já ovšem nevěřím nikomu z vás, já to vůbec neprokouk a na konci jsem čuměl jak péro z gauče. Povedený film. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Atmosféra se tu prakticky nevyskytuje, tempo je tak pomalý,že mi to i přes svojí krátkou stopáž přišlo jednou tak delší a hlavně je to celý neuvěřitelně blbý. Rádoby šokující pointu jsem prokouknul po nějakých 15 minutách(!!) a myslím si,že to nebude dělat problém nikomu, kdo viděl pár podobnejch filmů. Režiséři nezvládají ani sebemenší lekačky, protože většina "strašidelný" scény se odehrává ve snech a skončej tak, že se hlavní postava probudí. Prostě vopruz. Herci jsou navíc docela špatně obsazený. Ne, že by hrály špatně, jenom je jich pro tenhle film škoda. Hlavně Elizabeth Banks se do týhle role vůbec nehodí a je to na tom znát. Emily Browning nebyla nejhorší, ale v Řadě nešťastnejch příhod byla mnohem lepší. Takže z toho nakonec stejně vychází ten David Strathaim, u kterýho je sice vidět, že prostě jenom potřeboval zaplatit nájem, ale stejně hraje nejlíp. 30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mne dokáží po celou stopáž udžet v pozoru, nenudí mne a ještě se mohu kochat příjemnými záběry (v tomto případě tři hlavní roštěnky v sexy oblečcích), takže proč ne. Je zde sice pár WTF scén, ale jinak je dle mého názoru snímek natočen velmi zručně, líbivě a hlavně bez hluchých míst. Ke konci mi svou gradací trochu vytanula na mysl Disturbia, zápletkou a finálním rozuzlením jsem rozhodně nepohrdnul... takže asi tak. Pro fanouška cool moderních hororů s dobrou pointou jasná páka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Originál THE TALE OF TWO SISTERS vo mne vyvolal poriadne zmetené pocity. Na jednej strane parádne strašidelné scény, na druhej úplné nepochopenie príbehu. The Uninvited je na tom presne opačne, strašidelné momenty naprosto nezáživné, takže ako horor to fakt nefunguje. Našťastie herci zachraňujú čo sa dá, na obidve sestry sa veľmi dobre pozerá a rozuzlenie je úplne geniálne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný horor s dobrou, ale už nie celkom originálnou pointou. Herecké výkony sú presvedčivé, D.Strathairn je presvedčivý vždy a v tomto filme, hoci na malom priestore, to potvrdzuje. Nie je to krvák, hoci aj k tomu trošku dôjde, ale nie je to ani ducharina. Skôr ako horor pripomína mrazivý thriller s prvkami hororu. Krátke, svižné a účinné. Film 80%. ()

Reklama

Reklama