Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (393)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Kvalitný hororík za lepšie tri hviezdy. Vyššie nedám, lebo na mňa bol až moc prikrátky, pričom by zvládol ešte nejakých tých 10-20 minút naviac. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je pointa (i díky debilnímu svk názvu) lehce odhalitelná a lekačky u mě nefungovaly, tak jak by asi měly, jedná se rozhodně o zajímavou duchařinu. Problém je, že podobných filmů v posledních letech vznikla strašná spousta a vyniknout už se podaří málokterému. 5/10 ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Tak, jak začít...po dlouhé době, jsem se rozhodl na film podívat jen kvůli hodnocení na csfd...Ale to předbíhám v cestě, jak jsem se k tomuhle filmu dostal. Jakmile jsem zaregistroval tento film (a plákát), hned jsem se dal ruce pryč i přesto, že jsem ještě donedávna vyhledával filmy s touto tématikou. Proč? Od dob Unborn mám celkem nechuť z filmů, které mají v názvu UN-...:-) Povině zhlédnutí traileru mě donutilo si ten film aspoň stáhnout (a myšlenka, že to má i závěrečný šokující zvrat hrálo taky velkou roli). No co, hraje to přesně takovou hru, jakou jsem čekal. Jediný zdroj hrůzy (rozuměj laciné BAF z poza čehokoliv) jsou sny a fantazie hlavní hrdinky, což pro mě představuje tu nudnější cestu, jak zábavně děsit diváka. Film ukazuje vyřešení celé záhady až podezřele brzo a já už to před koncem opravdu vzdal, že už nic překvapující nepřijde. Naštěstí (?) jsem se mýlil, přišel šok, který tady už několikrát byl, který byl i zcela vysvětlen, ale....znáte ten zvuk, když něco do sebe zapadne tak dokonale, že už není třeba se zamýšlet, či jste udělali chybu či ne...takové známé "cvak"? Tak to je přesně to, co mi naprosto chybělo. Obsazení bylo fajn, jen mě mrzí, že se film ubral trochu jinou cestou než by měl. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Občas jsem měl podobně blbé pocity jako při sledování remake první Nenávisti. Nikoliv však proto, že by byla Nezvaná kdovíjak strašidelná (ikdyž Guardovi jistý talent děsit diváka ukázali), ale proto, že mi prostě film zrovna sednul. Každopádně kvalitu sráží nejen klišé, ale také jakási nedotaženost scénáře v závěru. Body nahoru bych ale zase přihodil za atmosféru a hudební (rovněž klišovitý) podkres. Rozhodoval jsem se mezi 3*** a 4****, nakonec jsem se přiklonil k vyššímu, poněvadž jsem dlouho neviděl horor, který by místy nenudil. Možná s odstupem času hodnocení snížím. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Remake sofistikovanejsiho korejskeho hororu, ktery je jednodussi americkou rychlokvaskovou verzi. Alespon se jen na co divat, prekvapivy konec zachranuje nezazivny prvni polovinu a nekolik desivych okamziku ve formalne hezkem kabate se tez najde. 45% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller plnej klišé, se kterými rejžové neumějí moc pracovat. Nicméně jistá řemeslná zručnost se jim upřít nedá. Překvapivá pionta byla překvapivá. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Ta kombinace thrilleru a hororu tomu naprosto nesedla, kdyby se vykašlali na to nesmyslný strašení mohlo to bejt lepší a pravděpodobně to nemělo ten stokrát omletej debilní konec. A hlavně mě zde zaráží kvalita top komentářů protože očividně bod dostává od vás jen extrémní píčus aby se mohl krásně předvést nahoře :)) ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ach jo, chce se konstatovat. Budu dál snít o triumfálním vypráskání marasmu současného hororu. Snad by mohl s něčím přijít Donald Kaufman, jednovaječné dvojče slavnějšího Charlieho, jestli víte, kam mířím... Zápletku nebudu rozmazávat už proto, abych svým vyprávěním nenastavoval již tak absurdní redundanci tuctových remaků nepatrně méně nevalných asijských * řekněme * originálů. Aniž bych těl jakkoliv spoilerovat, ujišťuji případné zájemce, že s tím "šokujícím" závěrem to nebude tak horké a plahočení se mu v ústrety přináší jen homeopatické dávky uspokojení. 84 minut vyprávění se táhne jako smrad a člověk je tak vyprahlý, že by byl nakonec vděčný i za vysmívanou lekačku, jíž nám útlocitní tvůrci nedopřejí. Banální děj si lze zpříjemňovat snad jen potutelným chichotem nad vršícími se zřejmými kravinami. Cynický morál původního filmu, jehož možno jest dopíditi se spíš z toho, co kde chybí, se podařilo úspěšně odloučit. Nepatrně otrne jen při pohledu na stehna představitelek. Stran cecek, tradiční to hororové rekvizity, bohužel není o čem mluvit a ryzí klady flmu se tedy smrskávají na cca 3.5 vteřiny do ztracena odeznívajícího fragmentu The Songs That We Sing od Charlotte Gainsbourg / Air / Jarvise Cockera. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Docela slušný thriller, ve kterém až téměř dokonce příliš nevíte, jak to dopadne. Nakonec sice bez překvapení, ale i tak dobré. ()

colapso 

všechny recenze uživatele

Hm 65% čím to je že zdejší uživatelé mají vždy jinou verzi toho daného filmu než já? A proč ji mají,ale vždycky tak dobrou,že hodnotí až ke 4*,že by horrorový začátečníci? Nezvaná je remaková sťávička u které se opravdu lekne,nebo bude bát jen člověk co s horrorem začína. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme typický horor s holywúdu s nemenným dejom a s najjebatelnejšími herečkami.....a čitateľný dej, až na niektoré záverečné rozuzlenia, ktoré sa nedajú vystopovať. Napriek tomuto všetkému, hodnotím film moc vysoko, pretože spomedzi všetkých tých hororov za poslednú dobu ho musím vyzdvihnúť! Povedzme si otvorene....keby the Uninvited vyšiel o pár rokov skôr myslím, že to hodnotenie by stúplo....neboli by sme otrávený inými pokusmi o "hororovú novinku" ! Záver filmu ma najviac dostal a práve toto zdvihlo celkový dojem filmu! (zvonček bol otrasný) venovanie pre Z0oMb3E .... čas písania - 12 minút ()

Beaumont07 

všechny recenze uživatele

Filmovým originálom som nedotknutý, a tak som vôbec nevedel, o čo v tomto filme pôjde. Dočkal som sa solídneho trileru s dosť zbytočnými hororovými prvkami, na ktorom mi vadilo hneď niekoľko vecí. Odhliadnuc od nezaujímavých hereckých výkonov, pri ktorých som si často nervózne šomral ´´tak už sa len neksichti a normálne mu to vysvetli!´´, mi vadilo prílišné poukazovanie na tú ´´falošnú´´ pointu, pri ktorej si divák už dosť skoro povie: okej, od začiatku mi film otvorene nastrkuje vysvetlenie, ktoré teda nemôže byť pravdivé. Tým pádom záverečná pointa ktorá ospravedlňuje vlastne celý film prichádza ako menší šok, pretože tá ´ilúzia´v ktorej sa divák pohybuje väčšinu filmu je mu proste iba nanútená. Lepšie by bolo, keby sa celý film niesol v nejasnejšom duchu, kde by si divák sám vybral vysvetlenie, ktoré sa potom ukáže ako nepravdivé. Čo sa týka samotného odhalenia pointy, vysvetlenia niektorých konkrétnych nejasností mi prišli príliš umelé alebo vykonštruované. Nosné body však fungovali, čo film pre mňa zachránilo. Zmena Emily Browning z nervózneho dievčatka na pomstychtivú potvoru bola efektná a hláška: ´I finished what I started´ s mrazivým pousmiatím bola čerešnička. Nakoniec mám z The Uninvited dobrý pocit. Je to aj kvôli tomu, že som v ňom nakoniec videl viac ako iba to čo spôsobí vyšinutie jedného dievčaťa. Videl som v tom kritiku otca, ktorý iba predstiera zodpovednosť a starosť, ale zato neváha poslať svoju (už) jedinú dcéru do blázinca. Je to však on, ktorý podvádzaním zapríčinil stav svojej dcéry a rozpad rodiny. ()

Bathoryčka 

všechny recenze uživatele

Není zrovna moc hororů, na který se člověk koukne a zároveň si nemusí myslet "bože, to je ale zas hovadina"! Tenhle k takovým filmům naštěstí nepatří. Ne jeden divák za hlavního hrdinu jistě nepovažuje křehkou dívenku, ale zlou macechu -> pak se nestačí divit. Prostě super podívaná i se skvělými lekacími s strašidelnými scénkami. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

No celkem slušná práce. Zase jednou nějaká solidní duchařina, která mě dost překvapila asi jako každého kdo to viděl. Ani vlastně nevím jestli duchařina a ani vlastně nevím jestli vůbec horor natož hodně luxusní mysteriózní drámo, na konci až přehnaně mysteriózní, ale to už musíte vidět sami a já tu nebudu spoilerovat. Fakt mazec. ()

El_Rabbit 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapeni na poli soucasneho hororu po hromade nezdarenych remaku posledni doby. Omlouvam se za tenhle pristup,vzhledem k tomu, ze original jsem videl uz dost davno a uz si ho nepamatuju, tak hodnotim Uninvited jako puvodni film a myslim, ze se vydaril jak zapletkou tak zpracovanim, jednou jsem se dokonce docela luxusne po dlouhe dobe u hororu lekl a to u sceny kde jsem to cekal... no proste 4* ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hloupé. Sice konec byl překvapivý, ale trošičku se dal tušit (možná někdo bystřejší by pojal podezření dřív), nicméně je to jeden z řady tuctových filmů, kdy nás autoři tak trochu poslepu vodí a pak si vycucají z prstu konec, pro nějž není ve filmu téměř žádná indicie. A navíc zbytečně...Nakonec do sebe všechno pěkně zapadne a já přišla o 90 minut svého času. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Samozřejmě, je to věc názoru ... ale i přes to. Atmosféra je po celý film krom pár -hluchých- momentů napjatá jako kšandy. Nápad zajímavý a konec šokující. Děj se točí kolem Emily Browning ( Anny ) a její sesty Alex, poměr otce s ošetřovatelkou, záhada okolo matčiny smrti ... no wow, co z toho vyšlo mě znepokojilo a potěšilo zároveň, takové překvapení jsem nečekala. ()

Reklama

Reklama