Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (393)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller s prvky hororu, tedy zde konkrétně Anniných vidin. Děj má v podstatě spád, ale hlavně spousty překvapení, nejen na konci. Herci jsou také celkem přesvědčiví, takže mírný nadprůměr, kterému však tři hvězdy musí stačit. CI041220107906/8343 ()

limbi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře zpracovaný hororoý thriller. Není to sice žádný 100% originální nápad, ale rozhodně člověka pobaví. Celkem se mi líbili i ty "strašidelné" scény. 65% ()

ladyClaire 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně slabý....Vzhledem k celé pointě filmu nechápu určité duchařské scény...naprosto zbytečné. Další věc jsou dost velké logické chyby, jako např. jak je možný, že když vyletěl celý domek do povětří, tak zvoneček zemřelé matky zůstal naprosto bez jediného škrábance a neporušen..je to sice jenom blbej detail, ale těch bylo v celém filmu až hanba. Celková absurdita v chování postav. Asi jsem až moc velkej detailista, ale na tohle si u hororů (zvláště těch špatných), asi nikdy nezvyknu. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

V atlasech hub je 5 kategorií: nejedlá, jedovatá, smrtelně jedovatá, jedlá a jedlá a výtečná. Myslím, že i naprostý nehoubař tuší, která z nich se hodí na tenhle film, na kterém nejvíce pochválím to, že mne nutil celou dobu tipovat, kdo že bude ten zlý zlý ošklivý, který dělá těm ostatním fuj fuj nepěkné věci. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Začnu od konce.. Takové rozuzlení jsem opravdu, ale opravdu nečekal.. Za to mají tvůrci velké bezvýznamné plus.. Taky jsem se občas bál, což se mi většinou u hororů nestává.. Ségry jsou kočičky par excellence a po celou dobu se mi rozvíjely v mysli nápady jak by jim to slušelo do trojky v nějakém teen pornu... Hlavně Arielle v plavkách přitahovala mou pozornost v množství větším než malém.. Na víc než tři hvězdy to však nakonec nestačí... ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Skoro celu dlzku filmu som veril, ze to budem hodnotit v medziach priemeru. Ale ten koniec ma dostal :). Nejde ani tak o to, ze som bol trochu sklamany z pointy na konci pribehu, ale osobne si myslim, ze ak donutite divaka mysliet si 9/10 filmu ''jedno'' a na konci mu ukazete ''druhe'', tak na to treba, bud dobry dovod alebo sa spolahnete na silu prekvapenia (v tom dobrom zmysle). No a tu nic z toho nenachadzam. Ja napriklad milujem necakane zvraty a viem ich aj ocenit, ale na druhu stranu, dokazem odhadnut, kedy sa velmi nehodia. A toto je tento pripad. Ked uz to nevyzeralo na skvely thriller, cakal som aspon, ze si to zachova dostojnost. No.... nestalo sa :) 40% ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Rozhodne budem radiť tento film medzi tie vydarenejšie v žánri mysterióznych hororov. Výborná atmosféra, ktorá gradovala od začiatku do konca. Celkový príbeh zaujme a musím povedať, že záver bol geniálny a aj dosť ovplyvnil moje konečné hodnotenie. Celý čas som si vravel, aké je nelogické a hlúpe chovanie hlavných postáv. Ten koniec to všetko vysvetľuje. Okrem iného to malo skvelú hudbu a veľmi sympatické herecké obsadenie, na čele s charizmatickou Emily Browning. ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Super hororový thriller s příběhem a naprosto skvělým a fascinujícím rozuzlením. Až na některé pasáže, lezoucího těla po zemi či mrtvoly v odpadkových pytlech, byl horor velice dobře řešený. Často jste museli přemýšlet jestli to co teď vidíte je iluze, sen nebo skutečnost, To není přece jenom u takovéto labilní dívky snadné rozpoznat. Určitě film doporučuji. ()

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se u hororu asi ještě nevylekal. Normálně mě to odhodilo z křesla a přitom se to dalo čekat. Atmosféra se postupně pěkně zhušťuje a nebýt ne příliš povedeného, ale i přesto velmi překvapivého konce, tak by to byla fakt pecka. (Komentář z října 2009). ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle zbytečný a velmi nudný film je založený jen na tom, že zde máme dívčinu, která má totálně vymeteno v hlavě, takže očekávejte vidiny, duchy, příšery, mrtvé lidi, fiktivní lidi a veškerý sajrajt, který si lze dle obvyklých klišé představit. Film nejen nudí, ale též otravuje svou hloupostí. (11%) ()

oliveros 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve hviezdy za niektoré vydarené žánrové okamžiky a citeľnú snahu tvorcov pohrať sa s dejovou líniou (s jej vyšperkovaním do prekvapujúceho vyvrcholenia). Avšak.. dostať vás dokáže to, čo nečakáte.., to, čo ste ešte nevideli.. ()

markettka 

všechny recenze uživatele

Zezačátku vypadalo The Uninvited dost průměrně s očekávaným koncem, že jsme i s přítelem přemýšleli, že film vypneme, ale dobře my, že sme to neudělali. Velice, velice dobrý thriller, doporučuji:) ()

mangui 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo... Konečně zas horor, který nestojí jen na vyvražďování... Příjemná změna ()

Juri-Sai. 

všechny recenze uživatele

Filmík podle mého gusta. Šílený příběh s prvky duchařiny a šokujcím koncem. Bohužel, je to možná i defekt z povolání, neboli ze sledování těchto filmů, jsem už od půlky vytušil jak to bude. Ale ani to nezabránilo mrazení v zádech na konci při odhalení všech fakt. ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvalení. Je zde od každého trochu, napětí, domácí drama i ta nějaká vražda a o překvapivém konci ani nemluvě. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Věru nevím, na co si stěžovat dřív. Na prkennou a nepřesvědčivou Emily Browning v hlavní roli, na všechna provařená klišé stokrát (a lépe) použitá jinde, na neskonale nudné první čtyři pětiny filmu, nebo na poslední pětinu, která má zřejmě diváka překvapit nebo ohromit, ale divák jen znechuceně sleduje prapitomý dějový kotrmelec. Taktéž lze oprávněně nadávat na panákovitou postavu tatínka (nepochybně nejhorší role Davida Strathairna) či na zmatek v prolínání snových pasážích, představ hlavní hrdinky či skutečnosti... A pokud někdo po skončení filmu udělá tu chybu, že se nad obsahem zamyslí, sezná, že celý děj je nesmyslný a trčí z něj jedna logická díra vedle druhé. Toto fakt nebrat. ()

toomm 

všechny recenze uživatele

Bohužel mám tu smůlu, že se mi remake dostane do ruky většinou dřív než originál. Nicméně to nemění nic na tom, že tenhle film se povedl. Až do samotného závěru se tváří jako nevinný a poměrně nezajímavý hororový thriller s dvěma možná třema povedenýma lekačkama a jednou scénkou kdy vás možná zamrazí v zádech. Avšak budete-li se na film dívat, bez jakýchkoliv předem prozrazených informací co se děje týče či bez znalosti originálu poskyte závěr ač ne úplně originální, tak přesto dobré hororové uspokojení. 70% ()

Kaffewelwet 

všechny recenze uživatele

Až na slabší, trošku směšný začátek je to film u kterýho člověk sedí jak zařezanej a ani nemuká, i když je to classická thrilerovka, má to něco co člověka zaujme a chce vidět jak to dopadne i když je mu to od začátku jasné. Ale není vše tak jak vypadá :P. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Tento film som si chcela pozrieť hlavne kvôli mojej obľúbenej Emily Browning, a keď som zistila že to je dokonca horor a videla som trailer - tak som sa na to poriadne tešila. Kórejskú verziu som videla po videní The Uninvited a vôbec sa mi nepáčila, narozdiel od toho táto americká verzia áno. Celej Uninvited pridáva body výborne zvolené prostredie a aj prekrásna a rušivá hudba Christophera Younga. Navyše Emily Browning sa dokonale hodí na postavu Anny. S hereckým obsadením som žiadny výrazný problém nemala, snáď jediný koho by som vymenila bol Don S. Davis, ktorý hral Matta. Uninvited nie je horor, skôr je to triler s horovými prvkami a hoci som sa zľakla jeden jediný raz, tento film dokázal pekne vybudovať napätie a na konci ma dokázal poriadne prekvapiť. Celý čas som totiž verila že Rachel (Elizabeth Banks) je tá zlá a Anne a Alex som držala palce. Na konci som bola prekvapená, ale aj tak som neprestala sympatizovať s Annou - teda skôr mi jej bolo ľúto. Určite sa v tomto filme podľa mňa jedná o nadpriemer a aj keď mnohým sa oveľa viac páči kórejská verzia, mne táto americká porozprávala svoj príbeh bez nejakých hluchých miest a páčila sa mi. 79%. ()

Reklama

Reklama