Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (391)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už veľmi veľmi dlho ma sklamáva väčšina hororov s áčkovým obsadením. Príliš nízke hodnotenie im udeliť nejde, pretože to má luxusný vizuál a hrajú v tom dobrí herci, ale scenár väčšinou nestojí ani za dve eurá. Pôvodne som chcel napísať niečo v štýle "toto sa môže páčiť iba človeku, čo v živote nevidel žiadny horor.” To by bola pravda tak z polovice. Nato je technická stránka až moc dobre zvládnutá, hudba funguje, kamera robí čo môže (a dosť tomu pomáha) a halucinácie sú (ešte raz) luxusne natočené. Ale preboha, je nejaká šanca aby to bolo ešte predvídateľnejšie?Záverečnú pointu odhadnete maximálne behom prvých piatich minút (pri prvom zábere na... nechcem spoilerovať) a až na malý záblesk nádeje niekde ku koncu (ktorý nás mal zhruba na dve minúty zmiasť), sa to celé vyvíja presne a úplne tak ako čakáte. Pred začiatkom tohto filmu by mal byť uvádzaný nadpis SPOILER. 50%. Hriech obsadiť Strathairna do filmu v ktorom nemá čo hrať. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle screenů jsem čekal průměrný horror o dvou holkách zavřených v domě. A pak přišla lehčí duchařina, přízraky a podobné nesmysly, které (s výjimkou jedné lekačky) nikoho nevyděší. Potud nic moc. Ale to byla jen příprava promyšleného příběhu dvou dcer, které se zoufale dnaží dokázat, že otcova přítelkyně není taková, jak se zdá. A konec je par excellence, hodně dobře vymyšleno. Když se ohlédnu, dějová proměnlivost se mi líbila. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pekné herečky, "prekvapivá" pointa a pomerne klasický, no sympaticky snaživo príbehovo vystavaný a viac na atmosféru než na lacné efekty, ľakačky a krv postavený urobený "psycho"thriller s hororovými prvkami. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak ste v podobných moderných hororoch doma, viete presne, čo vás čaká. Budete rozmýšlať, v čom je pes zakopaný a môžete si byť istý, že na to prídete skôr, ako mali tvorcovia v úmysle. Ja tieto príbehy príliš nesledujem, je to čiste komerčná tvorba pre mládež, takže som pointu iba tušil a pomerne ma prekvapila. Originál som ešte nevidel a chcel by som ho niekde zohnať. V tv som ho ešte nezaregistroval. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem měl pocit jako bych to viděl snad už tisíckrát. Tohle téma je už prostě vytěžený a američtí tvůrci by si měli konečně uvědomit, že to dávno nefunguje. Při začátečních titulcích jsem věděl, co se stane v půlce filmu a v půlce mi bylo jasný, co se bude dít na jeho konci (ten chtěl bejt šokující a nepředvídatelnej, v jeden moment to i fungovalo). Děj byl dost chabej a jak už to tak bývá u těhlech filmů zvykem i předvídatelnej. Typická šoku chtivá atmosféra vůbec nezabírá a typický neefektní lekačky jsou spíš pro smích, než pro navození strachu. Chtělo by to už konečně s tímhle žánrem nějak pohnout kupředu, pokud nechcem, aby další film skončil nedej Bože v odpadu. Tohle jsou ještě jakž takž dvě hvězdy. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Na priemer film u mňa vytiahlo konečné rozuzlenie (to naozaj oceňujem) a tých pár ľakačiek, pri ktorých som si zopár krát skoro posral gauč. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Klasická tuctová sračka s úžasnou až priam desivou krimi zápletkou, kde nad hereckými výkonmi pevne stoja tzv. "pekné" ksichty dvoch sestier... no ono, ja som sa hlavne obával čo sa z tohto vykľuje, chlapci ma však nesklamali... thanks guys 3/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Trochu nadprůměrnější horor, který však nepřináší nic nového. Finální zvrat je udělán tak, že si scénáristé zkrátka vymysleli úplně něco jiného, než kam se film celou dobu ubíral - a to mi přijde hrozně jednoduché. Jako klad dávám to, že se autorům poměrně daří vyvarovat lekacím scénám a atmosféru vaří klasickým způsobem - míchat a nechat houstnout. :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tale of two sisters jsem neviděl a tak jsem se připravoval na tenhel remake s tím že to bude průměrný horor. Ale nakonec se mi líbil o něco víc. Sice je příběh klasický a konec celkem klišé ale celej film jsem měl mrazení, a nenudil jsem se, ona délka je parádní nic nadbytečného. Herečky jsou celkem dobré a i pohledné, na tomhle filmu bych změnil asi hlavně ten konec. Ale jinak za mě palec nahoru. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je slušná, jen ještě do teď nevím, čemu mám věřit... Každopádně je znát, že se holky věnovaly problematice tříděného odpadu... 55% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Stokrát prevarená pointa na mňa zapôsobila skôr pozitívne, a tak môžem tento film s kľudným svedomím hodnotiť, ako priemerný thriller, ktorý za to jedno pozretie stojí. Nenudil som sa, ale už zajtra si nespomeniem o čom to bolo. 60% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

A máme tady další hororové překvapení. U The Uninvited se budete v některých pasážích klepat strachy a zároveň přemýšlet proč se děje co se děje. A závěr je opravdu nečekaný a šokujicí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Od začátku jsem si říkal, že to možná dopadne tak jak to nakonec skutečně dopadlo - tedy až na to, že druhá sestra bude mrtvá - já čekal jen to, že za vším vězí Anna a byl jsem zvědav, jak zas utrpí logika, až se to budou tvůrci snažit vysvětlit (nakonec to nebylo tak hrozné). Na podobně "překvapivých" závěrech mi připadá nejpřekvapivější to, že ještě někomu vůbec přijdou překvapivé. To čeho jsem se celou dobu obával se stalo skutkem, a fakt, že mrcha macecha byla nakonec v podstatě dobračka a sympatická mladá holka byla ve skutečnosti vygumovaná psychopatka mne tentokrát pořádně otrávil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z počátku napínavý thriller,s dokonalými hororovými vsuvkami, který má báječnou atmosféru a vše skvěle dokresluje Youngova precizní hudba,jenže čím víc se vám snaží režisérské duo něco namluvit,tím víc si začnete jasně uvědomovat,že vše není tak jak to vypadá a konec si odříkáte slušných 40 minut před koncem,což je škoda,herecké výkony velice dobré a opravdu sem byl kus filmu napnutý,jenže na konci všechno dostane takovou mdlou příchuť,protože ze 4 nabízených point dostanete tu nejklišovatější,ale v rámci žánru solidní noční vyklepávka pod peřinou ( nemyslim tu čast noci : ) 65%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neatmosferický "holčičí" horor, který se snaží po všech směrech zaujmout tajemnou atmosférou a nečekaným zvratem, ale ve výsledku působí jako obyčejný pokus o horor, který zaujme jen holky do 14 let. Ve srovnání s korejským originálem, (který se nebál přitlačit na pilu) pouze naivní pohádka. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Opět hodně dobře vypointovaný horor. Hodně dobrá je i hudba. Akorát si ho musím pustit ještě jednou, protože se obávám nejhoršího a to několika chyb v logičnosti příběhu a chování postav. Pokud to však bude sedět, tak jsem odhodlaný jít možná i na maximum. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o tom, jak se realita jeví nám a jak ji vnímají ostatní. Dívala jsem se na to a říkala si, jestli tak nějak bude jednou hrabat i mně- pokud ano, budu mít vlastně velmi šťastný život, v jistém slova smyslu. Co se mi hodně zamlouvalo, bylo prostředí děje, k hereckému obsazení jen tolik, že se mi více líbily 'vedlejší' postavy otce a jeho nové přítelkyně, Emily Browning na mě správně zapůsobila až v posledních několika vteřinách. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Triler s hororovými prvkami, ktorý je v podstate neškodný, voľne plynie, nič hlboké sa nerieši... v pár miestach je atmosféra celkom podarená, prostredie okolo Vancouveru (ktoré som si aj osobne prešiel... áno frajerím!:) a herci veľmi príjemní...V podstate od polky filmu už išlo iba o to s akou "šokujúcou" pointou tvorcovia prídu...Celkovo ide o lepší priemer, ktorý neurazí ani nevyryje hlbšiu pamäťovú stopu. ()

Reklama

Reklama