Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (393)

gojackill 

všechny recenze uživatele

Hlavou mi běželo SEX SEX SEX. Takto píchatelný teenky - to je něco. Film je to bohužel vcelku hloupý a závěrečná pointa mě nechala chladným. ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak si američani poradí s remakem Tale of two sisters. Nezklamali. Naopak to na rozdíl od původní verze byla spíš taková oddechovka. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Nesnáším americké, zbytečné přetáčení kvalitních východních nebo jiných snímků. Přesto je Uninvited docela obstojnou verzí jihokorejského Janghwa, Hongryeon. Ten je však hlubší, temnější a ne tak přímočarý. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastne ani nie je horor ale skôr psychologický thriller ... počas pozerania budete mať pocit / tak ako ja / že dej máte pod kontrolou no koniec môže byť ešte viacej zarážajúci, ale je to bravúrne dielko, "macecha a aj sestry sú pekné čo je ďalší dôvod prečo to pozerať ... originál som nevidel, čiže nemôžem porovnávať ale to neva ... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Aký investigatívny preklad názvu, vraj „Príbeh dvoch sestier“. Zrejme pri názve „The Invited“ by to bol „Príbeh minimálne dvoch zhavranelých bratov“, niekto z tých distribútorov iste nebude kompletný. Aspoň že Elizabeth bola kompletná, pretože na Emily Browning bol pohľad dosť ťažký a jej podarený fotrík David S. tiež hral, ako keby rozmýšľal, prečo má zastavené vetry. Chvalabohu mal len šteky. Dve tretiny filmu za dve hviezdy, posledná za štyri, takže po známosti tomu môžem dať čosi nad priemer. Nenuda. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru důležité u podobných filmů aby se volilo precizně naprosto všechno. Herce, hudba která navodí tu správnou atmosféru, poté nějaký zvrat v ději a také míru toho správného nutkání aby vás film neovládl, protože když se to přepískne není cesty zpět. Tady to neplatí. 7,5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

originál neznám,tudíž pro mě příjemné překvapení a v záplavě celkem bídných hororů poslední doby poměrně solidní nadprůměr...60% ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších horor/thrillerů, co jsem viděl. Celý film, kdy se takřka nic neděje a vlastně pouze povídá, čekáte, jaké bude vyústění. Spousta předvídatelných momentů (skutečnost/sen; co bude v dalším záběru), jediná lekačka... a rádoby originální závěr (kolikrát tu už něco podobného bylo?), který to celé pohřbí a donutí vás si říct: jé, to byla ale blbost. Nejde o to, že byste jej čekali, naopak si ťukáte si na čelo nad absurditou toho všeho. Jediné plus vidím v obou mladých, pěkných herečkách. Zklamalo mě to, podle čsfd hodnocení bych čekal víc. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Sice se v tomhle Thriller-hororu omývá to co již můžeme znát z desítky jiných podobných psycho-duchařin. A díky tomu se dá od jedné/třetiny filmu vytušit, kam se film bude nadále odebírat, tak i přesto jsem si sledování The Uninvited užíval. Proto dávám nadprůměrný počet hvězdiček a do svého "Chci vidět" si přidávám Asijskou verzi, která se stala inspirací pro tento snímek. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo velice slabé a o ničem. Děj to nemá v podstatě žádný a Anna se vrací domů z psychárny neboť se pokusila o sebevraždu. Doma jí čeká otec jeho nová přítelkyně a sestra Alex. S ní postupně brojí proti maceše, která se zdá hodná (mimochodem je velice pěkná). Zjistí, že nejspíš muže za smrt jejich matky a že se vydává za někoho jinýho než je. Od začátku je to až příliš okaté a bez sebemenšího zvratu a je víc než jisté, že takhle to nejspíš nemůže skončit, to by bylo na jasný odpad. Tak že to musí zachránit pointa a ta skutečně na závěr přišla, nejspíš jí nikdo v téhle podobě nečekal, ale film už to moc nezachránilo. Chybí tomu jakákoliv atmosféra, ani dívčiny vidiny duchů to nezmění. Tomuhle chybí nápad a akce. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla srovnávat s originálem (tj. A Tale of Two Sisters), je to sice mnohem jednodušší na pochopení, ale zároveň míň mrazivé a strašidelné. Nejlépe to zkrátka funguje jako thriller a jako horor to spíše pokulhává. Přesto se ale dá říci, že určitá míra napětí tu je a pointa, i když je už trochu ohraná a vyskytuje se v milionu jiných filmů, se sem vyloženě hodí (ačkoliv originál si s ní pohrál mnohem lépe). Závěrem se dá říci, že jsem tímhle zpracováním ve výsledku zklamána nebyla. Pokud chete nenáročný film při kterém se nemusíte bát, že si ucvrnknete strachy do gatí, neuděláte s The Uninvited chybu. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Originál si moc nepamatuju, ale vím že sem z něj moc moudrej nebyl :-) díky tomu si taky odpustím srovnávání. Pokud je to rimejk se všim všudy, tak tady je to perfektně pochopitelný a jasný. Pár dobrých scén se našlo, bohužel jasné lákadlo v podobě dvou slečen z titulní stránky Bravo girl je asi největší kámen úrazu, obzvlášte té mladší by někdo měl říct, že kdy ji po podlaze leze ohořelá mrtvola matky mohla by se trošku bát a projevit pár emocí. Další kámen, tentokrát na diváka, je konec a pointa, přiznám se že sem si myslel jak v tom mám jasno a jak stupidně průhledný a jasný to je, ale nebylo... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

stydím se, ale předělávka se mi líbí víc než korejský originál (možná je to z velké části kvůli Emily Browning..) a díky tomu, že už jsem stihnul zapomenout pointu, mě konec celkem dostal. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Další z docela prachobyčejných amerických lekacích strašáren, kterých je v této době natočeno přes tisíce. Příběh taky nebyl zrovna záhada sfingy, ale jako docela příjemná dávka bubáctví příjde Nezvaná vhod. Herecky to zvládnuté příliš nebylo a filmy s tímto podobným námětem nelze spočítat na prstech jen jedné ruky. Zkrátka a dobře, nebyla to ani bomba, ani pohroma, ale dívat se na to dalo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dobré řemeslo, dobří herci, dobrý režisér, dobré vlastně všechno. Ale to je tak všechno. Za celou dobu jsem si nevšiml jediného nadprůměrného momentu, který by celý dojem zvedl výše. I tak jsem ale rád, že jsem si tenhle film pustil, protože atmosféra zde byla vybudovaná tak dobře, že mě nakonec donutila přihodit čtvrtou hvězdičku. 70% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

V podstate pohodovy mysteriozny thriller (urcite nie horor), ktory vzhladom na kratku stopaz nezacne nudit a velka pointa, hoc sa na prvy pohlad moze zdat byt riadne debilna, po kratkom porozmyslani az tak blba nie je. Kazdopadne, nic dychberuce sa samozrejme nekona. ()

Reklama

Reklama