Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po obsahové stránce rozhodně zajímavější než většina hraných Supermanů. Není tu tolik patosu, dočkáme se i Supermanovi "smrti" a Lois Lane je coby dlouhovlasá brunetka atraktivní kočka, i když je jen kreslená. Ocenil bych však jiný/lepší styl animace, hlavně pozadí působí dost levně a celkový dojem tím pak trpí. Namluvené hlasy jsou dobré, stejně tak i hudební doprovod mě potěšil. Tento film je na tom ostatně svou kvalitou podobně jako Batman: Gotham Knight, leč v trochu horším vizuálním podání. Škoda, že se na západě nenajde nikdo, kdo by produkoval animované filmy/comicsy na úrovni takového Miyazakiho, pak by to panečku bylo jiný kafe. (6/10) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sympaťák v rudých trenkách potemněl a výsledkem je destrukční klání o dvou poločasech, které táhne hlavně chytrý scénář dodávající napínavý děj i sympatické postavy. Jedinou brzdou je levná animace, jíž ocení leda tak ranní ptáčata u víkendového televizního programu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

// Tržby za predaj DVD v USA $9,431,316 //počet predaných kusov 681,634// Na Supermana dosť krvavý masaker, ktorý mu až tak nesadne, dej nenudí ale miestami je to až moc kopirujúce Matrix Revolutions so záverečnou bitkou Neo vs. agent Smith. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč někdo radši vloží obrovské peníze do Singera a jeho vize Supermana než, aby natočil takových 20 filmů jako je Superman: Doomsday? Asi je málo fanoušků, kteří by dali své peníze za kreslený krvavý a drsný komiks, který převálcuje všechno, co vzniklo o supermanovi od dob smrti Generála Zoda. Krev teče i stříká, domy padají, tanky létají a Superman se dokonce předvede ve svém černém kostýmu ala Spiderman. Celých 75 minut jsem se skvěle bavil a dočkal neskutečnou porci akce a i nový pohled na morální dilema, kterým může někdy Superman procházet. Myslíte, že je to Bůh? Já si to myslel, dokud jsem ho neviděl poprvé krvácet a zůstal jsem zírat. Úžasná atmosféra doplněná dějem, který prakticky nezastaví a ve chvíli, kdy si řeknete "Bude se dál něco dít? Vždyť už mi film nemá co říct", tak se teprve rozjede ten pravý uragán akce. Tohle je ten správný Superman pro velké kluky. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Na kreslené filmy už moc nekoukám, ale tohle je prostě nářez. Superman demolující při souboji celé Metropolis? Just wow! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh vás přenese přes lacinou animaci. Škoda, že tuhle látku (zatím) nezpracovali jako hraný celovečerák. K vyššímu hodnocení mi chyběly ještě temnější barvy a silnější emoce. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První půlhodina hodně slabá, už jsem čekal přinejlepším průměrný komiks, ale vše potom nabralo na obrátkách. Animace mi přestala vadit i když byla hodně jednoduchá a pohledově laciná. Klasické rysy Supermana, žádné experimentování jako v novém komiksovém Batmanovi. Akce je povedená a všemu nasazuje korunu povedený příběh, jako pilot k seriálu by byl tento snímek dokonalý, ale jako celovečernímu filmu mu přece jen něco chybí. 7+/10* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Based on the award-winning DC comics trilogy "The Death of Superman". Za "Cartoon Network" animáciou sa skrýva pomerne zaujímavý príbeh a je fakt škoda, že Singerov Superman nevyzeral aspoň takto. Po druhom zhliadnutí nekompromisne zvyšujem hodnotenie. Superman presne podľa môjho gusta si to aj napriek drobným chybičkám na kráse a faktu, že príbeh sa dal rozviesť ešte viac, zaslúži. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé (spousta věcí nedává smysl, Supíkova...ehm...vy víte co mohla být emotivnější, scénář poutavější, Doomsday "drsnější"), ale v rámci žánru je to neskutečný náser a za tu likvidaci Metropolisu a spoustu narážek na současnou společnost musím dát palec nahoru. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jako komiksový fanoušek jsem si Supermana nikdy nijak zvlášť neoblíbil, ale teď jsem se konečně dočkal toho pravého eSkového nářezu. Akce je monumentální, Lex Luthor nebyl nikdy větší hajzl a zároveň nikdy nebyl víc člověkem. Vždyť on jen potřeboval zpět svého protivníka. A nakonec je to napsáno i natočeno tak neotřelým způsobem (v rámci žánru), že těch 5* prostě dát musím. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem jsem byl příjemně překvapen, jak rychle se děj rozjel, resp. jak rychle začal ten doomsday :) Já naivka jsem si dokonce chvíli myslel, že ten souboj bude roztažen na většinu dílu.. No ukončili to klasicky klišoidně a pak začala ta část, která působila opravdu podprůměrně a nudně. Tehdy jsem aspon analyzoval animaci a hlavně velmi pěkně nakreslenou Lois Lane, a naštěstí se tam našlo i pár temných momentů a jeden fajn zvrat, takže se utrpení střídalo s příjemně nadávkovanými šoky a i akčními scénami. Stále jsem ale rozmýšlel spíše o třech hvězdách (i kvůli narozdíl od Lane hnusně udělanému Clarkovi), no pak přišel závěr a totálně epický souboj, kde zase byl rozmlácen celý Metropolis a souboj měl i vzhledem k okolnostem velmi zajimavou auru. Takže nakonec mně to přesvědčilo o čtyřech, o atmosféře šílenosti a děsu ale nemůže být řeč.. Stejně jako o nějakých více promyšlených dialozích (některé jsou opravdu divné - všichni jsou v pořádku? ano jsou - přičemž z centra zůstaly jen rozvaliny - to na mně fakt nezkoušejte). Proto na mně lépe působil i ten Gotham Knight, i když ten byl zase ještě mnohem více nevyrovnaný a taky mohl být zpracován lépe. O něm ale u něho. Rozhodně Superman Doomsday nezklamal, a zápletkou a souboji je nad celovečeráky. Ale stejně to mohlo být ještě lepší.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento animák vůbec nechtěl vidět už kvůli animaci, která mě nesedí, ale byl jsem příjemné překvapení, že se jedná o první superman film, u kterého jsem měl stažený obě dolní půlky. Napínavý a dobře zpracovaný filmek, který doporučuji, jelikož zde dostane Superman totál na hubu a pěsti a kdoví co ještě držíte, ať to vše dobře dopadne. Jak jsem psal, jsem překvapen a jsem rád, že mě tento animák neuniknul. Mé hodnocení 4 hvězdičky.... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

To takhle chtěla mamča ať najdu nějákou pohádku. Tohle bylo to jediné k dispozici. SOUDNÝ DEN je narvaná akční animovaná pecka, která překvapí svou drsností a destrukcí. Metropolis na hadry, umírající lidé... paráda. Jen ta kresba mohla být promakanější. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sice mám ještě určité rezervy vůči samostatným Supermanovým dobrodružstvím a zatím jsem ho raději přijmula jako součást dua s Batmanem nebo ještě lépe jako člena JL. Ale musím uznat, že ďábelská zápletka Doomsdaye je velmi chytlavá, odehrává se krátce po té, co Kal začal randit s Lois a na scénu přichází nové eso z dílny Lexe. Drama střídá napětí a zajímavý twist, akce je dobře odměřená a celkově se zkrátka a dobře těším na další a další animáky z dílny DC Nation. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Doomsday v područí nijakých dialogů docela otravný a rozbředlý, jakmile dojde na kontaktní souboje a systematickou demolici Metropolis, nestačí se jeden podivovat. Superman navíc dostává šeredně po hubě (ať už od emzáckého kulturisty nebo svého špatně vychovaného klonu) a v nouzi nejvyšší na sebe oblékne i stylový černostříbrný obleček (!), který ve spojení s přebujelým hárem vypadá hodně drsně a spasitelsky. Vážně bych si přál tuhle destrukční derby vidět v hrané formě, nejlépe pod bičem Michaela Baye, který je na to nespoutané ničení všeho druhu vyhlášený expert. Singer by na tohle totiž neměl koule. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Až po "That´s why I´m here" těžká nuda, ale pak už je to až do konce nátěr jako kráva. Souhlas s ostatníma. Tohle mělo být natočený jako hraný film, jenomže by na to bylo asi potřeba tak půl miliardy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Paráda. Toto som chcel už dávno vidieť. Ako Superman stretne svoju Nemesis Doomsdaya a spolu rozmlátia celí Metropolis až kým obidvaja nepadnú mŕtvy. Samozrejme že v tom má opäť prsty švihácky lotor Lex Luthor. Pri predstave že toto by niekto natočil ako hraný film mi počas demolácie Metropolisu naháňalo riadne zimomriavky. Samozrejme rozpočet by musel byť enormne veľký. Supermanova krv na tvári Luis Lane, finálny boj s Doomsdayom a umierajúci Superman v náručí Lois, ktorá v ňom spozná Clarka, sú najlepšie momentky filmu ... a to ešte zďaleka nie je všetko ;-). ()

Reklama

Reklama