Reklama

Reklama

Na doživotí - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, 2007, 8 h 4 min (Minutáž: 43–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Brooke Langton, Robin Weigert, Adam Arkin, Brent Sexton, Jon Sklaroff, Chad Lindberg, Larry Poindexter, Jennifer Siebel Newsom, Brynn Thayer, Braeden Lemasters (více)
(další profese)

Epizody(11)

Recenze (3)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Lewise jsem si oblíbil v Billions, následovalo psychologické, civilní drama o paranoidním schizofrenikovi, kde mě naprosto svým výkonem odrovnal a jeho charismatu jsem neměl pořád dost. V momentě, co jsem objevil Life, jsem "bez nadechnutí" skočil do dvou prvních epizod a byl jsem mile překvapen, občas i nadšený. Uprostřed série, když Lewis vysvětluje týpkovi, že nic ukrást nemůže, protože nic neexistuje, jsem se už musel skutečně smát, protože takové debaty jsou pro mě výživné a jeho jízlivej charakter je schopnej vyvolat nespočet emocí a vtipů už jen tim, že pojídá ovoce, či s nekompromisním sarkasmem demoluje svoje nadřízené, či dotěrný parchanty z vnitřního oddělení. Crews je vtipnej, inteligentní, s ojedinilým přístupem řeší případy, skutečně komunikuje s obětí či pachatelem a dostane se jim fakt pod kůži. Zároveň tomuhle charakteru nechybí ani síla, morálka a neotřesitelný cit pro spravedlnost. Díky výbornému scénáři, stylizovaným mrtvolám a nesmírně sexy Sarah Shahi, která ze svého parťáka, až...roztomile šílí, je Life originální, nápaditý, nadopován situačním humorem, skvostnými hláškami a zejména říznutý konspirační linkou, která však nemá příliš prostoru. Je ke konci znát, jak tvůrci až příliš urychleně řeší celé to pozadí (i když několik otázek zůstává), takže to docela zakční, začne se víc stříhat a příliš se šlape na tempo. Ovšem díky perfektně vykreslenému základu, se nejedná o takový propad dolů, takže na druhou sérii se nesmírně těšim. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatuju si, jakoby to bylo včera, co jsem kývla na netypickou kombinaci Damian Lewis a Sarah Shahi. Policejní procedurálky ignoruju, ale tohle stálo za to. Už jen pro ty dvě skvěle napsané postavy. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu seriálu jsem vnímal jako vydařenou, nenáročnou pohodovku, u níž si člověk nezavaří mozek zbytečnými složitostmi, přestože se řeší různá bezživotí, debatuje se o filosofických otázkách, konzumuje se značné množství ovoce a ve hře je i vyrovnání se s minulostí. Série si po celou dobu držela svižné tempo, bavila mě kvalitním humorem, ve velmi malých dávkách dokonce podávala Christinu Hendricks a já jsem byl spokojený a v pohodě. ()

Galerie (98)

Reklama

Reklama