Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis je herec, kterého si všimnete kdekoliv, ať hraje cokoliv. Škoda jen, že jako herec nemá více prostoru ve filmech, o to víc se ale o něj zajímají lidé do seriálu a to seriálů ne ledajakých. Začalo to Bratrstvem neohrožených, kde mě hned dokázal zaujmout. Pak až po několika letech jsem od přítelkyně zaslech seriál, který se tváří jako klasická kriminálka dnešní doby, ale má v sobě hlavní příběhovou linii, která se příběh od příběhu zajímavě rozplétá. Docela mě překvapilo, když hlavní roli hrál opět Damian Lewis. Okamžitě jsem si jeho roli policajta, na kterého ušili boudu a on byl omylem 12 let (měl být původně na doživotí) ve vězení, zamiloval. Seriál má hromadu vtipu, zajímavých případů, sympatické herce a hlavně onen příběh, který Vás nutí sledovat díl po dílu. Škoda jen, že po druhé sérii vše skončilo. Objevilo se to v Americe v době, kdy to odsral každý seriál a málokterý se pak ještě dokázal vzchopit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kam chodia scenáristi na takéto námety? už by sa mohlo točiť aj niečo iné než krimi, koho to stále baví pozerať. /40%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Life měl všechno - originální hlavní postavu, zajímavé zápletky a nápady, kvalitní herce. Ale doplatil na dvě věci - stávku scénáristů, kvůli které byla první sezóna značně uspěchaná. První díly pracně budovaná konspirace se vyřeší během dvou epizod a to velmi podivně a je vidět, že se narychlo přepisovalo. Druhá sezóna se pak snaží naroubovat nějaké dovysvětlování a rozvíjí uzavřenou první sezónu, ale už jí to tolik nejde. Tou druhou věcí byl pak nepříliš dobrý vysílací čas ve Státech... Velká, převeliká škoda, že se to dočkalo jen jedné a půl sezóny, zenový policista Damiana Lewise by mě zajímal desetkrát více než vyčpělý a otravný Adrian Monk, jenž se dočkal sezón devíti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemali ste byť v tej base, čo ste tam dočerta robili?!“ – „Vždy sa tam nejako dostanem. Neviem, ako to robím.“ Predstavte si, že ste policajt, na ktorého narafičia zločin. Odsedíte si X rokov, nakoniec sa preukáže, že ste v skutočnosti nevinný. Od štátu dostanete mastné odškodné a NAPRIEK TOMU sa, už „oficiálne očistený“, vrátite do policajného zboru. Ale nikto z vašich nových kolegov nevie, či vám teraz, zocelenému šialenými zážitkami z minulosti (v base vám postupne, rad za radom, polámali väčšinu kostí v tele, predsa len – boli ste bývalý fízel) ide o pomstu alebo ste sa zbláznili (a čo z toho môže mať horšie následky). Vďaka obrovskému majetku vlastne nikomu príliš nepodliehate a ste svojím spôsobom nezávislý (ako vás niekto skorumpuje, keď máte vilu, autá a poriadnu zásobu ovocia?) a nad vecou (z nadriadených si robíte skôr srandu, než že by ste ich nejako extra brali vážne). TO je nápad dočerta! Damian Lewis (PAVUČINA SNOV, „Bratstvo neohrozených“, ŽIŤ PO SVOJOM) je pre mňa herecký objav pre rok 2010. Miloval by som ho aj v relácii o varení. Ku dňu, kedy píšem tento komentár, sú hotové dve série, spolu cca 30 epizód, no ďalšie vraj nikdy nevzniknú. Myslím si (je to pravdaže hypotéza), že keby seriál pokračoval a mal aspoň 5 sérií, dal by som „len“ 60%, lebo sa mi zdá, že tvorcovia už v druhej sezóne nabehli na „rutinný samospád“, ktorý stratil sviežosť (nie je pravda, že niečo také čaká ÚPLNE KAŽDÝ seriál, Houseovi by som to žral aj dvadsať rokov). Našťastie, projekt kvôli viacerým veciam (štrajk scenáristov, klesajúca sledovanosť) skončil iba po dvoch sezónach - a práve ZA NE dávam 80%. Už kvôli svojráznemu Lewisovi, jeho vtipnému doberaniu sa s kolegyňou a originálnym praktikám. Lewis je frajer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zenově hláškující detektiv Crews s ostrým nožem v jedné kapse a jablkem, hruškou či pomerančem v druhé kapse mne hodně bavil. Se seriálem jako takovým to už tak slavné nebylo, ale musím ocenit skvěle nastylizované mrtvoly a zejména velmi zábavné jiskření mezi kapitánem Tidwellem a detektivem Reeseovou. Seriál skončil již po dvou sériích, přesto výrazně ztrácel původní slušné tempo a toho nevysvětleného zůstalo strašně moc. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Damien je Démon ( to potvrdil aj v Homeland), ktorý v tomto prípade očarí svojím Usmiatym Úškrnom a pri masakrovaní ovocia počas lúštenia niekedy až macabre prípadov, si vystačí pri riešení svojej private neprávosti aj s asistenciou ultra ok Sarah / Arkin / a prepáleným italo fárom. Like ! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Musím se smutným povzdechem potvrdit Rodinova slova: Damian Lewis je sympaťák, má dobrou roli, seriál se z jednoho spatřeného dílu nejevil vůbec špatně. Jenže: kdykoliv výše zmíněný herec otevře klapačku, moje orezlá rybička (zakoupena v roce 1987 za mých prasátkových 6,- Kčs) mi párá kapsu a píchá mě tupým hrotem do zadele. Tenhle Hádkův úchylácký dabing jsem prostě nerozdýchala, někdy seriál okouknu v původním znění - zatím nehodnotím. EDIT 2015: Tenhle seriál má šmrnc, to se musí nechat. Ale není to holt úplně standarní kriminálka, vyžaduje trochu přemýšlení a smyslu pro humor, tak nejspíš proto "Life" u émerického publika celkem pohořel. Já bych ráda viděla víc. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tucet let strávených na chladnější straně mříží musel být pro nevinného ochránce zákona očistcem. Charlie Crews je však dokázal přežít a získat hned několik bonusů. Tím prvním je rozhodně finanční odškodnění od státu, díky kterému by si mohl do konce života válet šunky na vyhřátém písku. Druhou výhodou je to, že zná výslechovou místnost i z pozice vyslýchaného a proto si ho může svými postřehy pomalu psychicky rozebírat (Podezřelý: "Nic jsem neukradl" Crews: "Nic taky nejde ukrást, protože jinak by NIC muselo být NĚCO"). Třetí výhodou je vědomí, že nikomu nemůže věřit a proto nikdy nikomu nenabízí svá záda k bodnutí. Čerstvý detektiv Charlie Crews se jenom snaží zjistit, kdo ho nasměroval k vězeňskému pobytu a přitom jako vedlejší produkt své činnosti řeší zapeklité případy. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velmi chytrý a vynalézavý scénář nepolevující s postupujícími díly v nápadech, dialozích napětí ani humoru .Damian Lewis dělá z nadprůměrného seriálu seriál unikátní, ale i všechny ostatní role jsou zvládnuté, včetně epizodní, v níž exceluje Adam Arkin, kterého téměř není vidět, ale člověk se těší, kdy se jako vzácná bylinka na chvíli objeví. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Konečne jeden seriál, ktorý by som bola ochotná pozerať v telke a ja nemám primu. Však ma trafí šľak. Ešte šťastie, že existuje internet. Po prvej časti je to na 100%. Chcem ďalšie. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nespravedlivě odsouzení. Kolik jich asi právě sedí v base. zdejší, kde se převyhovává kolem 18 tisíc spoluobčanů a další tisíce čekají, až se uvolní místo. V jiných věznicích, kde už se i čeký občan ocitá, a nesedí jich v zahraničí zrovna málo. Je zajímavé sledovat mapku, kde sedí občané ČR, a za co. Sedí-li občan ČR v zahraničí, tak má tu výhodu, že se tam naučí dobře jazyk země, ve které si odpykává trest. když je zavřený neprávem, tak se s tím musí vyrovat. Tohle téma je tedy zajímavé, týká se dost lidí. V tomhle seriálu jde tedy o policajta, co si odseděl neprávem 12 let. A je tedy na něm jak naloží s těmi, co ho za mříže poslali. nepochybně má právo s nimi naložit právě tak, jako oni nakládali s ním. je to vysoce lidské a podobně mravní. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis a jeho štyri hviezdy. Škoda, že sú tu aj producenti, ktorí potrebujú veľa peňazí a tým pádom (pri)veľa dielov... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný kriminální seriál,který má vynikající zápletku,charismatického a neskutečně hláškujícího hlavního hrdinu,super kočku po jeho boku a vyjmečně komického šéfa.Velmi podceňovaná věc,která podle mě nedostala zaslouženou pozornost,kterou si určitě zaslouží,téměř okamžitě se seriál vryl do mého srdce a čestně mu patří místo v topce!.......Hrabko! :-))))))) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ano, nebýt Damiana Lewise, jde o hodně podprůměrný detektivní seriál... Jenže ani on nemůže utáhnout sem tam scenáristickou bezradnost. Výborné a špičkově napsané scény střídají ty naprosto hloupé, takže pro mne to působí hrozně nevyváženě, pořád mi tam chybí ta špetka čehosi navíc. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm, docela mě překvapilo, že se má průměrná známka po obou sezónách udržela na čtyřech hvězdičkách, myslel jsem si, že to dopadne hůř. Zatímco mi první řada přinesla očekávaný humor a pohodovou zábavu, druhá byla zřetelně slabší, nevyrovnaná a občas mě i nudila. Ve výsledku jsem nakonec rád, že na třetí sérii už nedošlo, bál bych se, že kvalita zase poklesne. I tak mi bude detektiv Crews se svým ovocem trochu chybět, protože mě uměl rozesmát. ()

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama