Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější krimi seriál.A za tím si stojím.Jasně,Life není dokonalý,díky stávce scénáristů byl konec první sezony moc uspěchaný a stejně na tom byl i úplný závěr,který zase doplatil na nízkou sledovanost a snahu tvůrců to co nejrychleji ukončit.A je velká škoda,že se tak zajímavý a v rámci možností originální seriál dočkal jen necelých dvou sérií,zatímco jiné krimi seriály pokračují pořád dál a dál,klidně i deset řad.Je tady všechno,skvělí herci včele s perfektním Damienem Lewisem,výborně napsané postavy,zajímavé případy,dobře vpasovaná konspirační zápletka a zatraceně sexy Sarah Shahi coby parťačka hlavního hrdiny.Zenový polda Charlie Crews byl jednou z nejzajímavějších seriálových postav a zasloužil si víc dílů. Update: Koruna sejmuta,přišel Castle. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Na doživotí je seriál,který mě neskutečně chytnul.Těšim se na každej díl.Neokoukaný nápady a navíc skvělej Damian Lewis,kterej pro tuhle roli sedne dokonale. Dobrý je taky dlouhodobý příběh,kdy Charlie Crews dává dohromady mapu lidí,co ho podrazlili a dostali do vězení.Tenhle seriál můžu jen a jen doporučit.Pro mě asi nejlepěí krimi seriál.Moje hodnocení je rozhodně přes 90 % ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Takže seriál nám skončil a já musím říct, že naprosto skvělý. Jak jednotlivé příběhy, tak i hlavní příběh, který naštěstí došel k parádnímu rozuzlení. Úžasný dialogy mezi postavama (což byla věc, která seriál hodně podržela), především mezi Crewsem, Reesovou a ve druhé řadě ještě s Tidwelem. Do toho nějaký to ovoce, mrtvola. No mezi nebritskými kriminálními seriály rozhodně jeden z nejlepších. Nejlepší epizody: 2x06 - Did You Feel That?, 2x21 - One ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Epizodický krimi seriál, který má sice zajímavý námět, ale tam jeho veškerá originalita končí. Ústřední zápletka je věru dost nevyužitá a celou první sérii jsem si říkal, proč je to sakra tak nevyrovnané a proč mám pocit, že tvůrci už tady absolutně netuší, kudy seriál vést. V druhé sérii tenhle pocit přetrvává, ale zachraňují to epizodické zápletky, které jakoby "zcastlovatěly" a scénáristé se předhání v tom, kdo naaranžuje šílenější vraždu. Překvapil mě ovšem závěr série, kde atmosféra seriálu výrazně potemněla a dostal jsem i něco, co mi po celou dobu dost zoufale chybělo: thrill a napětí (a kupodivu je to navíc uzavřené). Na druhou stranu, kdo opravdu chce a od seriálu očekává pohodovou oddychovou krimku, nešlápne vedle. Damian Lewis s tím jeho zenem a zalíbením v ovoci je přiměřeně zábavný, Sarah Shani zprvu trochu nesympaticky odtažitá, ale to se časem tradičně poddá a docela jim to společně klape. Nemůžu se ovšem zbavit pocitu, že ten námět mohl být uchopen daleko lépe, intenzivněji, stejně jako writing po většinu času téměř neviditelných dlouhodobých linek mohl být napříč epizodami o něco konzistentnější. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

"Až se jednou vrátím, chci se narodit jako panda." - "Hmmm, pandové jsou roztomilí," - "Ne, jenom vypadají roztomile, ve skutečnosti jsou zlí..." Zrzek Damian pod maskou vyšinuté roztomilosti skrývá mnohem víc, než by se mohlo zdát. Výborný námět, na svou dobu originální seriál. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Velká škoda jeho konce. A i když právě konec byl až příliš přitažený za vlasy a násilně "ukončený" i tak dám 4*, protože tohle byl po hódně dlouhé době seriál, který jsem prostě musel vidět. Damien a jeho Zen neměli chybu! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tak Life a.k.a. Na Doživotí je rozhodne zaujímavý seriál..koncipovaný aj formou dokumentu aj pomocou iného humoru ako by sa dalo čakať u tochto typu krimináliek...po 2 dieloch rozhodne tento seriál nie je na škodu... ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Ryšavý ovocofil hledající po odkroucení 12 let v pruhovaným pyžamu mír v duši (s kvérem popř. žabikuchem v ruce a hubou na špacíru) a vysložilá závislačka s čistě realistickým pohledem na věc jsou nejlíp fungující seriálovou dvojicí poldů za dlouhou dobu...a vo tom to je. "Můžu mít sex s vaší ženou?" ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

4* za první sérii. Vynikající, chytlavé, humorné a plné vitamínů. Damian Lewis je zde fakt k sežrání. Co se týče druhé serie, tak ta se mi libíla jestě víc. A poslední díly byly fakt super. Takže zvedám na 5*. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejpohodovější krimi jaké lze na obrazovkách spatřit. Krimi, které má i vtip a nápad a vše je dobře využito a realizováno. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mě tak štve, že to mělo tak málo dílů. Ale zase je lepší, když seriál utnou v nejlepším, než když se to táhne jak Prison Break nebo Walking Dead. Damian Lewis je fakt boží. V tomhle seriálu jsem ho zaznamenala poprvé a naprosto mě ohromil. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Life začíná pěkně ode dna. Věřím, že Sarah Shahi poslala do mdlob kvůli nedostatku krve v mozku nejednoho mládence, ale jako policistka je dost nepřesvědčivá a u většiny případů pouze opakuje očividné nebo má ruku na pistoli. To když se Charliemu podaří těmi svými Zen kecy dopálit i někoho jiného než vás. Charlie se ale narozdíl od ní zlepšuje a ony kecy postupně začínají být i vtipné. Nízký počet epizod mě motivoval první sezonu dokoukat i přesto, že epizodické zápletky byly obyčejné a povětšinou nudné a hlavní děj spočíval v neustálém opakování stejných známých faktů. Světe div se, ono se to vyplatilo. Ke konci se skutečně začalo něco dít a Life má jedno z nejlepších finále, které lze v amerických kriminálkách najít. Povzbuzen úspěchem jsem teda s ač s nedůvěrou zkusil i druhou serií a ta hlavně díky nahláškovanému kapitánovi, většimu prostoru Tedovi a příchodu "neteře" konečně dostává i nějakou dynamiku. Děj díky tomu více odsýpá a i ty vraždy mi přišly zajímavější. Když jsem se nakonec propracoval i k druhému (opět slušnému) finale, dokonce mě i mrzelo, že to stopli. // Nejoblíbenější postava: Captain Kevin Tidwell // 1.serie: 45% // 2.serie: 75% ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenční Lewis a úžasně vtipný scénář. Po všech CSI konečně příjemně odlehčená kriminálka, která je nakonec po všech stránkách snesitelnější než všechny forenzní zázraky. Hlavně tím, jak je úžasně lidská. ()

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama