Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Shane.Mc 

všechny recenze uživatele

Někdo by si mohl říct, že to je další tuctová kriminálka. Ale! Jde tu spíš o hlavního hrdiny a o jeho vlastní vyšetřování. Charlie je prostě sympťák, který si neprávem odkroutil 12 let za něco co nespáchal, potom dostal velký prachy a parťačku s ostrými lokty, která ho dostala pro změnu za trest ona. Těch pár dílů uteče jak voda, případy jsou docela zajímavé, ale baví mě sledovat Charlieho a to jak se vypořádává s "dnešním" světem po propuštění a snaží se najít viníka jeho odsouzení. Damien Lewis se pro tuhle roli opravdu hodí a spolu se Sarah Shahi se krásně doplňují, radost pohledět jak se ti dva pořád kočkují a potěšila mě i role Adama Arkina. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Pro mne úžasný zážitek. Neustále víc a víc než slibuje žánr. Damian Lewis neuvěřitelně zajímavý v roli filosofujícího detektiva. Jeho měkká výslovnost, zasněný nepřítomný pohled. Každý díl má zvláštní vnitřní vtip a poetiku, díly se na sebe pojí jak korálky a je nehorázná smůla, že seriál byl ukončen dříve, než bylo třeba. ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Všechny ty sterilní CSI a NCIS a instatní a rádoby divní Monkové se můžou jít zahrabat, neboť Charlie Crews je hravě strčí do kapsy. Všechny naráz! Tenhle seriál mě doslova lapil a to prakticky okamžitě, neboť mám slabost pro tři věci: ambivalentní charaktery, sarkasmus a Damiana Lewise. Tenhle chlapík prostě nejde přehlédnout. A není to jen zrzavými vlasy a výrazným charismatem. Má totiž taky velký talent, díky němuž zde dočista válí, a kliku na zajímavé role. Charlie Crews se tedy rozhodně nedá považovat za průměrného seriálového detektiva. Scénáristům se podařilo stvořit postavu, kterou si nelze neoblíbit. Postavu, která je daleko hlubší a temnější, než by se mohlo na první pohled zdát. Pod okouzlující, lehce vyšinutou, filozofující, vtipnou a zdánlivě vyrovnanou fasádou se skrývá daleko temnější nemesis, která je postupně odhalována skrz případy, podezřelé a oběti vyšetřovaných vražd, což shledávám nápadem minimálně skvělým. Hláškující polda, v jehož slovech je víc, než co říká. Charlie, podporován vedlejšími charaktery a dramatickou ústřední dějovou linkou, která nedává divákovi spát, tak zajistí, že se nebudete moci odtrhnout a budete chtít sjet všech 32 dílů. Všechny naráz. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Obě dvě série jsou takové slabší, bez akce, bez napětí, bez gore, s převážně nepříliš zajímavými naaranžovanými případy, troškou povrchního vyšetřování, naopak ale s velikou kupou blbých keců, vaty a otravných vedlejších linek. Pohromadě to drží jen hlavní linie, která se prolíná od začátku do konce, zbytek je vlastně takový zbytečný obal. Kdyby to byl 1 celovečerák, tak by to byl dobrý průměrný nevýrazný film. Jo a poslední díly skoro bez účasti protivného krysího ksichtu byly o stéblo lepší. (21%) ()

ottik274 

všechny recenze uživatele

Seriál, na kterej se prostě dobře kouká. Vtip, nadsázka, Damien Lewis a spousta neznámého ovoce....Maybe life is a dream and we wake up when we die? Update.: tak ti hajzlové z NBC ho zrušili, škoda. ()

vejfukCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto jsem tomu propadl. Charlie Crews je takovej frajer že většího není. 50 miliónů dolarů a pořád dělá poldu, a lepšího než všichni ostatní. A k tomu pěstuje pomeranče! Scénky kdy nerozumí moderním zařízením jako je např. automatický kohoutek na toaletě nebo přenos fotografií mezi mobilními telefony jsou opravdu dokonalý. Damian Lewis opět exceluje v dalším seriálu, po Bratrstvu neohrožených úplně jiný soudek. ()

patsandor 

všechny recenze uživatele

Zatím po první serii. Tak i po druhé zůstává hodnocení stejné. Damiana Lewise mám rád od Band of Brothers. Pro mně to byl příjemný kriminální seriál, který měl zajímavé a vtipné epizody a zajímavým koncem každého dílu, který poodhaloval jednotlivé díly skládačky hlavní dějové linie. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Jojo, tohle je opravdu parádní detektivka. Propojení dílů ve spojení s jednotlivými případy dodává přesně ten správný impulz k závislosti, jak to mám u seriálů rád. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Life má několik pozitiv, která mne donutila shlédnout obě série skoro jedním dechem. První je příjemné herecké obsazení, další jsou všudypřítomný humor (vycházející především z Charlie "Zen" Crewse) a třetí je - kupodivu - dabing. Crews je ujetý, že nelze jinak než se bavit, ale když se nedostaví zen a on musí nastoupit do akce, není dobré mu stát v cestě. Reesová je k sežrání a vlastně taky dostatečně ujetá, aby tvořila s Crewsem tu správnou dvojku, a chemie mezi nimi taky funguje. A kámoš Early nebo kapitán Tidwell jim zdatně sekundují. Dabing mne potěšil u všech hlavních postav, je prostě výborný. Především úplná změna barvy hlasu u Damiena Lewise je seriálu jen ku prospěchu, ten jeho dětský hlásek v originále mi prostě vůbec neseděl. Scénář občas sklouzává do monotónnosti, ale díky vedlejší linii crewsova případu vlastně nikdy nezačne skutečně nudit. A když už to vypadá na nudu, vypustí detektiv nějakou ujetou hlášku, u které se další dvě minuty řežu smíchy. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

Charliemu po návrate z basy pripadá všetko ako jedno veľké sci-fi, nerozumie výrazom ako SMS, či GPS. Objavuje technologické novinky, napcháva sa tropickým ovocím a užíva si život v obrovskom dome za priznané odškodné. Zároveň nastúpi opäť na miesto policajta (toto je snáď možné iba v seriáloch z USA) a vyšetruje vraždy s novo pridelenou kolegyňou, popri tom stíha sondovať, ktože to ho pred rokmi podrazil a zabezpečil mu útulné miestečko v cele. To je asi tak všetko čo potrebujete vedieť ! Možno ešte to, že Damian Lewis hraje postavu Charlieho veľmi dobre, a jeho psychidelické pripomienky a vyšetrovacie postupy majú svoje čaro. ()

Glukoza 

všechny recenze uživatele

Chytrý a chytře vtipný seriál, bohužel krátký a tak trochu nedodělaný. Ale za kominaci krásných zrzavých vlasů Damiana Lewise a zeleného jabka, dávám "za pět" ()

Broda84 

všechny recenze uživatele

Měla sem ráda tento serial. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, když nemá více sezón. Asi je velké plus, že mi tento seriál nezkazí nějaká překombinovaná dalši série, ktera by mi zničila dojem z tak dobrého seriálu. Na druhou stranu ho budu postrádat. Zdá se mi, že poslední dobou fakt kvalitní a originální seriáli mají jen jednu dvě řady a něco jako Bones mnohem více. Na doživotí asi táhne hlavně postava v podání Damiana Lewise. Prostě je sympaťák. Je škoda, že je to většinou on, kdo vše ví a vše vyřeší, jak je to u Mentalisty. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Ve své době hluboce nedoceněný detektivní seriál, který z části zařízla stávka scénáristů, z části špatné načasování. Zenový policista v perfektním podání Damiana Lewise je jedna z nejzajímavějších postav, s jakou americká televize v novém tisíciletí přišla, případy mají kolísavou úroveň ale nikdy nesklouznou k rutině, nebo nedejbože k průměru. Hlavní dějová linka je výborná, ale právě na ní se stávka podepsala nejvíc a ve svém rozuzlení působí uspěchaně. Druhá, předčasně utlá, série už je taková labutí píseň, která ale pořád vykazuje výbornou kvalitu. Celé to není tak sluníčkové a podbízivé jako Bones nebo Castle, které mimochodem seriál v některých dílech dost vykrádají, takže je lehké odtušit, kam po skončení scénáristé zběhli, Crews i jeho parťačka Dani mají oba svou minulost i své démony, ale jako partneři jsou okulahodící, chemie mezi něma je perfektně funkční, ikdyž ne v takovém tom romantickém duchu, který ale ani nebyl v záměru. Otázka je, kam by se posunul, kdyby seriál neskončil, to ale dnes už nemá smysl řešit. Mimochodem hudba je naprosto famózní, takhle nabušeným soundtrackem se nemůže pyšnit žádný seriál, kam až mi paměť sahá, od rocku k elektonice, z velké části ostrovní hudba, jak velké kapely jako Stouni, tak menší ale pořád vynikající kapely jako The Frames nebo LCD Soundsystems. A pozor, skladby se z nějakého, asi licenčního, důvodu občas liší v originální verzi a ve verzi pro Evropu, takže doporučuji sehnat oficiální i fanouškovskou verzi soundtracku a poslouchat a poslouchat :-) Trochu moc superlativů na obyčejný detektivní seriál, nemyslíte? Jenže on ten seriál je na druhý a jakýkoliv další pohled velmi neobyčejný... ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný detektivní seriál přinášející zase něco trochu odlišného. Detektiv Charlie Crews (skvělý Damian Lewis, známý hlavně jako major Winters z Bratrstva neohrožených) je po 12 letech ve vězení mírně zvláštní - jeho zenistické úvahy o smyslu života a všudypřítomné pojídání všech možných i nemožných druhů ovoce z něj činí velmi svéráznou postavu. Škoda, že jeho partnerce (S. Shahi) není věnovaná taky přiměřená pozornost... Jednotlivé díly spojuje pouze Charlieho snaha zjistit něco více o pozadí vraždy rodiny jeho přítele, za kterou byl zavřen. Samotné případy, které Charlie řeší také nepostrádají na zajímavosti. Pouštím si to vždy, když mám čas jen tak hoďku, protože je nenáročný a nevyvolává ve mě nutnost podívat se ještě na něco jiného..., seriály jako Heroes nebo Dexter si raději pouštím po více dílech najednou. 2. série si stále drží vysokou úroveň a to zejména s příchodem nové postavy - nového šéfa oddělení Tidwella. Trochu slabší je postava Teda, Charlieho kamaráda z vězení. * Hrají: Damian Lewis (Charlie Crews), Sarah Shahi (Dani Reese), Adam Arkin (Ted Earley), Brent Sexton (Robert Stark), Brooke Langton (adkvokátka Constance Grifith - 1. série), Robin Weigert (Lt. Davis - 1. série), Donal Logue (Cpt. Tidwell - 2. série), Jessy Schram (Rachel Seybolt) * Nejoblíbenější postava: Charlie Crews ()

redalert21 

všechny recenze uživatele

Po 4 dilech...pak to asi upravim, Lewis hraje fakt dobre, ale es utahne cely serial tak to fakt nevim, zatim nic nez prumer a bez Lewise na odepsaní EDIT: A jo je to v poho, pak uz se to rozjizdi do lepsich koleji, vyšetřuje zároven jeho obvineni z vrazdy, ktere kazdy dil ozvlastnuje, snazi se zjistit kdo je za to odpovědny atd, pěkné "mezidíly", uvidime co druha sérka EDIT, EDITU: Whuuu, tak druha serie nabira na obratkach, novy šéf jim svědčí je lepší nez ta baba :) ze tří hvězd po prvním hodnoceni zvedam na 4, bravo!!! Uz se tesim na nove dilky s02e13 ()

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama