Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

carre 

všechny recenze uživatele

neviem či je to stálym opakovaním všelijakých kriminálok CSI alebo niečím iným, ale začal som byť alergický na tieto krimi seriály z dielne americkej produkcie. No po prvej časti najbohatšieho policajta ma alergia záhadne prešla. Neokukané zápletky a veľmi vtipný, mne sediaci humor Charlieho Crewsa ma donútili nevynechať ani jednu časť. Pre mňa čistých 5* ()

OneTwo 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem absolvoval jeden díl v telce a byl jsem z toho nadšen a překvapen zároveň a tyhle pocity mě neopustily do konce první sezóny. Výborně napsané dialogy, kvalitní herci, ale hlavně jakýsi nehmatatelný pocit, že to všechno tak moc dobře funguje. Hlavní dějová linka, ikdyž na konci trochu uspěchaná, je jenom jakási třešnička na dortu plného zajímavých případů a postav, hlavnímu hrdinovy věříte jeho minulost ne proto, že vám ji před každým dílem připomenou, ale proto, že Damian Lewis jím prostě je, stačí jeden pohled a přesně víte, co se mu děje v hlavě. Neskutečně osvěžující záležitost v moři sterilních CSI, NCIS nebo třeba divákovi na ruku jdoucímu Mentalistovi. ()

BigLoser 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že je to zase "další krimi", když je hlavní hrdina ten největší sympaťk ze všech seriálivých postav, co jsem za poslední dobu viděl. Žádná jiná postava mi prostě nepřirostla k srdci, jako Charlie Crews. Jistě máme tu House, Dextra a spoustu dalších, ale Charlie mi z nich přijde nejuvěřitelnější. Serial má vše, co má krimi seriál mít. Skvělé zápletky na jeden díl i parádní celkovou příběhovou rovinu, která sice v druhé sérii, tak trošku pokulhává, ale ke konci se zase vrátí zpět na vrchol. Dále je tu ohromná porce vtipu, ať jsou to průpovídky "zenového policisty" o času a prostoru, nebo slovní přestřelky mezi Crewsem a Reesovou. Ve druhé serii vystřídá nudnou kapitanku, tak trochu svéhlavý kapitán, který nadale na vtipu přidává a dialogy mezi Crewsem a Reesovou a nim, mě pokaždé dokázaly rozesmát. Seriá asi doplatil na stávku scénaristu a špatný vysílací čas, takže se dožil JEN dvou serií, což je ohromná škoda. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento seriál hodnotil 4 *. Po shlédnutí části druhé série upravuji na 3*. Příjde mi to už takové nijaké. ()

DJ Laky 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně povedenej seriál. Hlavní herec je mi simpatyckej a jak mluví to nemá chybu, protože ty jeho hlášky jsou hodně vtipný. Celkově dávám za seriál 90%. ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Postava Charlieho a především jeho úžasné hlášky dělají jinak průměrný krimi seriál s průměrnými zápletkami, seriálem nadprůměrným. ()

Martin.Marty 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka? Drama? Thriller? Detektivka? Komedie? Vyvážená kombinace všeho. Zenový policajt Damian Lewis a nádherná Sarah Shahi mě bavili skvělých 32 dílů. Lehký nádech humoru v každém dílu spolu s "klasickým" detektivním případem, na pozadí rozkrývání minulosti dávných vražd, za které "seděl" náš zenák :) mě drželo u monitoru jako dlouho nic. Damian Lewis začíná být pro mě seriálovým hercem číslo jedna (Band of Brothers, Homeland, Sága rodu Forsytů, Válečníci). Každá řada si zaslouží 5% na víc za Adama Arkina, který pokaždé, když se objevil pobavil. 1.řada: 95%. 2.řada: 95%. PS: v úctě k dabingu doporučuji sehnat seriál v původním znění, Damian Lewis má příjemný hlas a zvlášť v zenových rozmluvách je skvělý. ()

petra_79 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě velmi baví. Sleduji ho nově, poprvé a jsem zvědavá, jakým směrem se celý příběh bude vyvíjet. Baví mě také hlavní postava. Její komunikace, myšlenkové pochody, osobnost. Ten klid, který z ní sálá a jak působí na druhé...po dlouhé době seriál, na který se s chutí podívám a těším. ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Reesová, Crew a Tidwell - skvěle zahrané postavy, napsané také. Jen děj jednotlivých dílů, co se krimi a napětí týká, žádná sláva. Základní osa seriálu, osud Charlieho a postupně dávkovaná minulost jeho parťačky, byla zajímavá a nenudila, ale vyšetřování jednotlivých případů mělo asi tolik šťávy jako poslední pomeranče v Kaufu před desátou večer. Ovšem jedna z posledních scén, jak skoncovat s ruským mafiánským bossem, byla nezapomenutelná:DD ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

dvě hvězdičky za první dva díly, tak pěkně se to rozjíždělo, jemný humor, skvělý nápad, ale pak to začlo hkoupnout a hloupnout, a to nezachrání ani Lewis ani jeho krásná parťačka, sorry jako ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

90%. Přidal bych pár bukvic, ale Hádkův dabing mne od toho odradil. Jinak, skvělá zábava, propracovaná do jemných linek struktury seriálu.***** Damijánek zazářil svým úsporným herectvím, smíškovským šklebem (i když se zrovna nesměje) a upřeným pohledem milého zrzouna... Zenové frky, dobrou muziku a velitelsky kočkoidní parťačku Sarah Shahi beru jako zvláštní bonus. ()

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama