Reklama

Reklama

Ve městě hurikánů

(seriál)
USA, 2007, 11x52 min

Tvůrci:

Jonathan Lisco

Hudba:

Philip Giffin

Hrají:

Cole Hauser, Anthony Anderson, Blake Shields, Tawny Cypress, John Carroll Lynch, Elise Neal, William Mapother, Amanda Righetti, Alexandra Lydon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

New Orleans se po ničivé povodni jen zvolna probouzí k životu. Speciální policejní jednotka je však odhodlána vytrvat a vyčistit město od kriminality i škod napáchaných hurikánem... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

liuk

všechny recenze uživatele

Jaký byl pilot? Já ho vidím pozitivně, 3,5*. K-Ville vypráví o dvojici policistů ve stále velmi zpustošeném New Orleans. A už jen tato zajímavá lokalita slibuje něco kapku jiného, špinavějšího a snad i kapku drsnějšího než současná televizní kriminální scéna poskytuje. Dočkáte se i vtípku střílejícího si z celé téhle módní CSI vlny. V K-Ville na to jdou klasičtěji, tak trochu na mě pilot působil jako Kojak, třeba díky té ne úplně nejčistší policejní stanici. Rozhodně se nedočkáte hledání vraha pomocí porovnávání spermatu nalezaného pod kobercem se spermadatabankou obsahující vzorky všech lidí. Určitě doporučuju těm, kteří nedokáží pochopit, jak to ječidlo v komediíích Anthony Anderson může hrát správného poldu, kterému jde o vlastní město skoro více než o vlastní rodinu. Taky jsem nechápal, ale on špatný opravdu není. Teď jen dopilovat akční scény a nepoužívat divný zvrat, který dosti nesmyslně odhalil, čím se asi bude ubírat delší sezónní příběh napříč epizodami. Jinak samotné případy budou s největší pravděpobodností klasicky epizodní. ()

Hrus 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který ničím neurazí, ale také ničím nijak zvlášť nezaujme. Anthony Anderson je dobrý, Cole Hauser je trochu prkenný. Jednotlivé příběhy jsou na sobě nezávislé. K-ville je zkratka Katrinaville, jak se někdy New Orleansu po hurikánu Katrina začalo říkat. Seriál se snaží být hodně reálný a to jak ve zobrazení města, které se snaží vzpamatovat ze všech problémů, včetně obrovské kriminality, tak i v jednotlivých kriminálních případech. Detektivové také nejsou žádní geniální psychouši (jako třeba Monk nebo Raines) ani brilantní muži dedukce (Psych) ani nesbírají na místech činu každý chloupek (CSI), ale dělají normální policejní práci a v případech, kdy neví kudy kam, jim spíše pomáhá náhoda, nebo prostě jen instinkt. Kromě toho, že je v rámci žánru takto mírně odlišný od jiných kriminálek jako Monk, CSI, Profiler apod., však toho příliš mnoho zajímavého nenabízí. Seriál zrušen po 10 dílech (pravděpodobně ukončen kvůli stávce scénáristů a poté již neobnoven). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja o konkurencii v žánri nemám ani potuchy, pretože americké kriminálky nepozerám :-) Na jednej strane to znamená, že o ich "správnom" hodnotení nemám ani páru, na strane druhej - what the hell? K-Ville ako oddychovka k dlhým sobotným raňajkám je celkom fajn. A Hauser s Andersonom sú sympaťáci ;-) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Jednou z největších předností tady je dost netypické obsazení, jinak opět je seriál překolorovaný jako CSI, ale funguje i bez stupidních vyšetřovacích pokusů a postupů, které v USA se zdají být asi běžnou realitou, ale K-ville je víc v pohodě a víc se v něm běhá (zatímco "Zrzek" v CSI Miami už vše řeší úklonem hlavy a nasazováním/sundáním brýlí :-). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama