Reklama

Reklama

Flight of the Conchords

(seriál)
  • USA Flight of the Conchords
Komedie / Hudební
USA, (2007–2009), 9 h 54 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker, Frank Wood, David Costabile, Sutton Foster, Rachel Blanchard, Judah Friedlander (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Komediální seriál z původní produkce HBO představuje dvojici Breta McKenzieho a Jemaine Clementa z Nového Zélandu, které proslavila stejnojmenná show i pořad One Night Stand vysílaný na HBO. V novém seriálu se Jamaine a Bret (hrají v prostoduchém provedení sami sebe) stěhují na Manhattan. Ve snaze dobýt New York navštěvují bohémské večírky, dohadují se se svým (jediným) fanouškem Mel i se svým neobratným manažerem Murrayem. Oberou je nešikovní zloději, zraňují vzájemně své city a bez úspěchu usilují o nepolapitelné ženy. Jsou to vlastně nevinní chlapíci, kteří se snaží získat lásku nebo alespoň mimořádně vynášející dividendy, ale místo toho na ně čeká hojnost melodií o životě, lásce a prchavém štěstí.

V původní produkci HBO vznikla druhá řada hudebně komediálního seriálu, jehož protagonisté Jemaine Clement a Bret McKenzie získali před dvěma lety mimo jiné cenu Grammy za Nejlepší komediální album. Jemaine Clement a Bret McKenzie se přestěhovali do New Yorku, aby tu zúročili svou popularitu nejoblíbenějšího parodického dua z Nového Zélandu. Nový život v East Side ovšem přináší řadu úskalí, jimž dvojice čelí po svém, což vytváří řadu neuvěřitelně zábavných situací. V seriálu se objeví i postavy z předchozí řady - nešika Murray (Rhys Darby), který jim dělá manažera, nadšená fanynka Mel (Kristen Schaalová) a její manžel Doug (David Constabile), kamarád Dave (Arj Barker), který stále žije u svých rodičů, a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva obyčejní flegmatici, jichž jakoby se nic netýkalo, svým monotónním hlasem říkají šíleně všední věci a jsou pekelně vtipní. Sem tam zapějí nějaký ultramimoňský song s hlubokým poselstvím o životě („Život je jako versatilka, když moc přitlačíš, zlomí se“) a vy se můžete potrhat smíchem, který již beztak vzbudil všechny sousedy. Druhá šestice epizod je písničkově o něco méně vydatná, ale bez toho, že by klesl nadstandardně vysoký „weird-faktor“. S hrdiny jsem zároveň po celou dobu soucítil a místy mi jich bylo skutečně líto – kupříkladu, když se slibné rande s potenciálními novými fanynkami (díky nimž by fanklub narostl o 200 procent) vyvrbí v cosi zpětně suše popsané jako „Noví fanoušci nám dali drogy a chtěli s námi trojku“. Rozkošné. 90% ()

T2

všechny recenze uživatele

__Flight of the Conchords. Kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,425,967 //počet predaných kusov 71,334 ║ __Flight of the Conchords: kompletná 2.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,049,07 //počet predaných kusov 156,443 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trochu schizofrenně působící seriál - jakmile hraný part přejde v hudební číslo, oba dva protagonisté se častokráte dotknou výjimečného, mají dar od boha, byť jsou to pouhá parodická čísla...tam nelze hodnotit jinak než *****. Když se ale stylizují do hrané, trochu dekadentní, záměrně hodně ulítlé až dadaistické polohy, působí seriál ploše a místy nezáživně. Hrané scény ***. Poetika trapnosti je sice jindy zábavná věc, ale u Flight Of The Conchords moc nefunguje. Nebýt hudebních čísel, je to (téměř) nuda... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Conchordi dokazují, že Nový Zéland z koloniálních dob zdědil nejen angličtinu, ale i neskonale výborný smysl pro humor. Apatičtí hrdinové Jemaine a Bret putují po Spojených státech se svým bizarním impresáriem za dozvuků mého hurónského smíchu. Tihle flegmatici se nepotřebují přetvařovat a dělat na diváky roztodivné ksichty. Jejich humor pramení zejména z toho, že všechno berou z pokrovou tváří a ty nejvypjatější scény působí jako každodenní nakupování rohlíků. Pokud by vtip podléhal celním poplatkům, tak ti dva by se zřejmě nedoplatili. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Who likes to rock the party? Duo hlavních představitelů Flight of the Conchords určitě ne a nic na tom nezmění ani fakt, že o tom rádi zpívají. Jemaine a Bret jsou na první pohled obyčejní, unylí a nudní staří mládenci, kteří stále i v nejlepších letech bydlí spolu. Přesto jsou však, jakoby nevědomě, velice vtipní a když si po chvíli zyvknete na jejich flegmatický styl suchého humoru, což zaručeně nebude trvat dlouho, může se klidně stát, že začnete hltat všechna jejich mimoňská gesta, broukat si písně jako If you're into, Business Time, či You're so beautiful a hlavně sledovat jejich show s konstantím úsměvem na tváři. Ono Flight Of The Conchords rozhodně není úplně dokonalá záležitost, někdy spíše než profesionální práci připomíná hybridní počin pouličních nadšenců, ovšem paradoxně přesně o takový počin vlastně jde a je to neodolatelné. Kluci si na nic nehrajou (nebo právě že hrajou?), nebojí se ztrapnit, dívá se na ně moc příjemně a tak jsem si je velmi oblíbil. 9/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Á sákryš! 8-o . . . No po té geniální (!) ranní scénce z desáté epizodky jsem hnedle přidal pátou hvězdičku! . . . Jo, tihle lůzřitilí lajdácí si to teda zaslouží... %-[] . . . Ano milé děti, i postpubertální pičovinky z produkce ejčbíou můžou být ve své vypointovanosti nosné pro ignoranta igitátorského typu... Baže je bačům blaže! Chrochtám bláhem... ;o))) - - - - - (Průběžně pravidelně sledováno každý pitek před odchodem do chlastacího prostoru na >plkakordovaným prostoru< , hodnocení 18.3.2011 jako jedno z mála mnoha, komentář zde rozletěný jako čertoffsky šestašedesátý - 15.7.2011) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Seriál s alternativním druhem humoru, zaměřený spíš na menšinu fajnšmekrů než na hlavní proud. Kdybych nevěděl o americké produkci, považoval bych ho za typický výrobek BBC. Hodně současných sitcomů přináší ztřeštěný ulítlý humor a la Ajťáci, kdežto tohle dílko je pravým opakem podobné produkce. Vždycky jsem se považoval za příznivce suchého humoru, ale tady je dovedený až do extrému. Hlášky pronášené naprosto nezúčastněným, vysloveně flegmatickým způsobem, stále stejně unuděné obličeje s minimem emocí a sled událostí odvíjený stále stejným tempem. Oživení přináší rapové písničky typu "Zotročujou malý prcky, aby šili levný kecky, jenže ani tak ty kecky nejsou zdaleka laciný všecky. Ať se zlevní každá kecka, když je šijou zotročený děcka." Musím ocenit vtipný překlad textů, které dokážou přenést ironický podtext do češtiny. Některé momenty a především hlášky jsou opravdu parádní, ale některé zanikají v tom apatickém přednesu. Celkový dojem: 65 %. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhý série zvedam hodnocení na 5 hvězd, je to super, škoda že už další série nebudou ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si v záplavě všech legračních seriálů říkal, co je tohle za vejlupek, ale už úvodní titulky na mě udělaly dojem, tak jsem dvěma břídilům z Nového Zélandu dal zelenou a dobře udělal. Člověk musí být asi stejný debil, aby se mohl dobrovolně umlátit smíchy při scéně, kdy dvojka flegmatiků kráčí ulicí a jen tak si prostě povídá, proto chápu, že jedněmi je jejich humor nepochopitelný a jedněm přijde jako naprosto dokonalý. Sám jsem si na tento seriál vytvořil návyk, kterého se těžce zbavuji. Navštěvuji skupinové terapie, ale ty dva rytíře smutné postavy vidím všude. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První série: Po prvním dílu tohoto, řekněme zvláštního, seriálu, jsem si říkal, že tohle asi nebude nic pro mě. Styl humoru mi totiž až moc připomněl seriál The Office, který mám zafixovaný jako průměrný seriál, s občasnými světlými momenty. Naštěstí pro Flight of the Conchords mám ve zvyku seriály hodnotit až po celé první sérii. A buď se ten styl humoru trochu změnil, nebo jsem si na něj prostě zvykl, to nevím. Každopádně mi přijde, že se to zvedlo a mě to začalo bavit. Nejvíce jsem se zasmál u třetího dílu, kdy naše "konkorďáky" okradou. A to, co následuje potom, mě doslova rozsekalo. Ostatní díly jsou už lepší, ale už žádný (bohužel) nebyl takový zábavný, jako ten třetí. Jinak ústřední dvojka "flegmoušů" byla parádně vybrána a vy jim ty postavy opravdu věříte a jejich manažer Murray… to je případ sám pro sebe… ;-) Takže za mě první série byla ok, ale ne tak ok, abych dal plný počet. Uvidíme, jestli se něco změní, až zhlédnu druhou sérii. 80 %. Druhá série: Tak to necháme na těch čtyřech. I druhá série mě nepřesvědčila o výjimečnosti tohoto místy hodně ujetého a divného seriálu, nicméně mě nudilo minimum dílů. A role Lucy Lawless taky potěšila. Takže celkový dojem je slušný a možná za pár let si tento seriál i zopakuju. Celkově 80 %. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavnej seriál, kterej má pekelnej tah na bránu. Bret s Jemainem sypou jednu hlášku za druhou a doprovází to nekonečnou sérií dokonalých pohledů, výrazů a ksichtů. Vrcholem jsou parodie na klipy popových hvězd od Bee Gees a Pet Shop Boys přes Beastie Boys až po devadesátkový obskurity typu Reel 2 Real, který ve většině případů snad i předčí originál, a to nejen vtipností naprosto praštěných a přitom dotažených textů plných geniálních a hlavně nečekaných obratů (you are the most beatiful girl in the... room, oooh oooh, in the whole wide .... room... you are so beautiful - you could be a waitress), ale hlavně podáním - Brett a Jemaine jsou oba výborný zpěváci, který zvládaj všechny žánry a jejich hlasy zmáknou ultravysokej beegees falzet, soulovej zpěv ve stylu Barryho Whita i "gangsta" rap. Miluju absurdní humor i muziku, takže Flight of the Conchordes je pro mě jasná volba. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano! Děkuji Davidovi, že se o tomto seriálu zmínil, neb tyhle dva retardy z Nového Zélandu zbožňuji (Mel a Murrayho nevyjímaje). Krásné a jedinečné na Conchordech je i fakt, že narozdíl de facto od čehokoli jiného se na písničky těšíte, než abyste je protrpěli a doufali, že již brzy skončí. Zápletka nějakých dílů poněkud slabší, ale i tak skvělé. Těším se na maraton... 100% (1.-2. série - 100%) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to takový nenápadný humor a mně to sedí. Včetně hudby, která je vtipná, místy hodně. "if thats what you`re into" ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí prvních dílů, jsem nevěřil svým očím. Americký sitcom natočený po britsku. Celou svojí stilizací připomíná The Extras. Dva naprosto flegmatičtí týpci, prožívající obyčejné situace a kteří svoje pocity vkládají do textů, zhudebňují a rovnou do Vás nahustí i klip. Unikátní sitcom. Flight of The Conchords - mají dalšího fanouška. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Odpuzují mne komiseriály, kde je jediným zdrojem trapnost, ale - zlatý Kancl! Tohle je snůška nevtipných zoufalostí pronášených několika upocenými ubožáky. /11. 6. 11./ ()

Janek

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé, hudební vstupy jsou chytlavé a originální. Avšak nemohu se ubránit dojmu, že se tvůrci snaží o "Gervais Merchant" humor. Uvidíme co dál. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to veľmi pripomínalo svojou uletenosťou The Mighty Boosh (i keď samozrejme v omnoho menšej miere), ale keď teraz tieto dva sitcomy porovnám, tak u mňa jednoznačne vyhráva The Flight of the Conchords - reálnejšie prostredie a lepšie diálogy s geniálne suchou intonáciou. Jediné, čo ma mrzí, je, že Bret a Jemaine nikdy nemajú peniaze. Chudáčikovia. ()

Související novinky

Novinky ze Středozemě

Novinky ze Středozemě

10.04.2011

Vypadá to, že prozatím oficiálně nepotvrzený Orlando Bloom si opravdu znovu zastřílí z luku. V aktuálním interview potvrdil, že už čte výňatky ze scénáře, které se týkají Legolase. Rovněž dodal, že… (více)

Reklama

Reklama