Reklama

Reklama

Flight of the Conchords

(seriál)
  • USA Flight of the Conchords
Komedie / Hudební
USA, (2007–2009), 9 h 54 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker, Frank Wood, David Costabile, Sutton Foster, Rachel Blanchard, Judah Friedlander (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Komediální seriál z původní produkce HBO představuje dvojici Breta McKenzieho a Jemaine Clementa z Nového Zélandu, které proslavila stejnojmenná show i pořad One Night Stand vysílaný na HBO. V novém seriálu se Jamaine a Bret (hrají v prostoduchém provedení sami sebe) stěhují na Manhattan. Ve snaze dobýt New York navštěvují bohémské večírky, dohadují se se svým (jediným) fanouškem Mel i se svým neobratným manažerem Murrayem. Oberou je nešikovní zloději, zraňují vzájemně své city a bez úspěchu usilují o nepolapitelné ženy. Jsou to vlastně nevinní chlapíci, kteří se snaží získat lásku nebo alespoň mimořádně vynášející dividendy, ale místo toho na ně čeká hojnost melodií o životě, lásce a prchavém štěstí.

V původní produkci HBO vznikla druhá řada hudebně komediálního seriálu, jehož protagonisté Jemaine Clement a Bret McKenzie získali před dvěma lety mimo jiné cenu Grammy za Nejlepší komediální album. Jemaine Clement a Bret McKenzie se přestěhovali do New Yorku, aby tu zúročili svou popularitu nejoblíbenějšího parodického dua z Nového Zélandu. Nový život v East Side ovšem přináší řadu úskalí, jimž dvojice čelí po svém, což vytváří řadu neuvěřitelně zábavných situací. V seriálu se objeví i postavy z předchozí řady - nešika Murray (Rhys Darby), který jim dělá manažera, nadšená fanynka Mel (Kristen Schaalová) a její manžel Doug (David Constabile), kamarád Dave (Arj Barker), který stále žije u svých rodičů, a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Iggy 

všechny recenze uživatele

"What happened with the gig at the aquarium? It was kind of a misunderstanding. Um, there was a typo in the ad. It was 'Sand' they wanted. Sand. (...) But I sent the demo. The good news is that they liked it, they might play it in the lobby." Takže tak nějak... Po druhé sérii zvedám ze 3 na 4 hvězdy a to nejen za elevator gig. Po prvních epizodách, jsem zvažoval, jestli se vůbec dívat dál, po posledním dílu mi tihle chlapíci budou vážně chybět... Zvedám na 5. Dodatek 2018: kdykoli někde zahlédnu zmínku o Flight of the Conchords, Jemaina nebo Breta, tak mi zatraceně chybí... "New Zealand... Better Than Old Zealand." ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou jeden díl, ale smála jsem se skoro pořád. Což neznamená, že to vždycky bylo vtipný, občas to bylo až neskutečně 'trapný', ale tím dobrým způsobem :) Muzikální vložky rozhodně byly k popukání. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Styl humoru tohohle seriálu se nedá popsat ani vysvětlit. To vám buď sedne nebo ne. Mě to sedlo a pravidelně mi tečou slzy smíchy nad sebemenším detailem, hláškou či absurditou. Seriál, kde se v podstatě nic neděje, a kde jsou všechny postavy ultimátní looseři, které nelze nemilovat. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Sem tam bomba díl a bomba song, sem tam trapný díl a nuda song. Většinou ale vyhrává ta první varianta takže spokojené čtyři hvězdy There is only one kind of dance: the Robot. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jemaine a Bret jsou cool týpci, co dělaj' cool písničky. Mají i cool manažera, který není David Brent, ale občas ho kopíruje. Taky mají strašně cool fanynku. Celé je to prostě tak cool, až je to sranda. A teď si slůvko 'cool' nahraďte slovem 'dementní'. // Po druhé sérii zvyšuji hodnocení, ty songy nemají chybu :D ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Dívka: "Nepamatuju si, že bys měl včera bradku." Jemaine: "Někdy si ji nechám narůst." Dívka: "Vypadá přilepená." Jemaine: "Jo, a někdy si ji přilepím." Dívka: "Fajn." Jemaine: "Když nemám čas." Dívka: "Aha. To dává smysl." ___ "Flight of the Conchords" jsou vtipní z mnoha důvodů, nejvíc mě však baví ta bezbřehá absurdita, viditelná hlavně v rozhovorech s jejich manažerem a v opakovaném obracení zažitých stereotypů. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jeden z nejlepších seriálů všech dob s nekompromisně vtipným hudebním doprovodem! Kvalita s žádným dílem nekolísá, laťka vtipnosti je stále nasazena sakra vysoko. Na nic nečekejte a shánějte, stojí to za to. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Conchordi na sebe poprvé více upozornili na Edinburghském Fringe festivalu v roce 2002, v roce 2003 dokonce byli nominováni na hlavní cenu (v té době Perrier comedy award). Jejich popularita stoupala (i mezi komiky - například Jimmy Carr jr.) a BBC Radio 2 je v roce 2004 vzala pod svá křídla. O to více mne překvapilo, že na televizní verzi se nakonec podílela HBO. Docela to funguje, ale přece jenom je vidět, že hlavní část humoru spočívá v textech písní, což je vidět i z jejich "stand-up" vystoupení. Já osobně jsem se nejvíc smál při jejich lovesongách alá Bee Gees nebo Jemainových pohybech alá Prince. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je prostě geniální. Originální, zajímavý nápaditý, vtipný a přitom děsně blbý... Tedy, v dobrém slova smyslu. Pro mě zatím nejlepší a nejzábavnější seriál z produkce HBO. 5* ()

ganz 

všechny recenze uživatele

opravdu "líný seriál", o dvou ne zcela obyčejných zoufalcích, kteří prostě pobaví už tím jak mluví a to ani moc nezáleží na tom co vlastně říkají. "New Zealand- Dont expect too much" ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Podivné duo s chytlavými písničkami zaručeně pobaví. Může chvíli trvat, než si na jejich divnost zvyknete, ale jakmile se naladíte na stejnou notu, neradi budete jejich společnost opouštět. Dobře napsané a zahrané postavy tvoří sami o sobě vtipný seriál, který je zpestřen o hitové a srandovní písně. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Asi desat minut predtym ako som videl prvu cast tohto serialu ( a to som netusil do coho idem) sme spolu s priatelkou skonstatovali, ze sme uz dost dlhu dobu nevideli dobru komediu. A tu toto! Originalny serial, na ktory si prvych par minut musite zvykat. Prekvapila ma digitalna kamera a prekvapili ma piesne. Ked som zacul prvu piesen, presiel ma smiech, pretoze osobne filmy kde sa spieva nemusim (okrem ten s Willym Wonkou :) no potom som si uvedomil, ze bez nich by to ani nebolo tak vtipne. A teraz je to tak, ze na tie piesne uz cakam. Cely serial je dost bizarny, na cele s hlavnou dvojicou a s ich pocinanim. Uz hned na zaciatku v uvodnych titulkach ma rozosmeje Jemainov ksicht ( a to nim nic nerobi) a ked nie to tak grimasy Breta (ktory mi pripomina Erica Banu). Skuste si vsimnut ten ksicht, ked mu Jamaine poda v obchode s pecivom bagetu s preslovom "Oooo, baguette, O Ho Hooo!" :). Som rad, ze som tento serial objavil (teda objavila ho moja priatelka aby som bol presny), pretoze sa potvdzuje, ze invenci filmovi (ci serialovi) tvorcovia este nevymreli. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečná směs podivností a naprosto nejsuššího humoru co si umíte představit. Navíc je vše doplněno kvalitní muzikou a vynikajícím dabingem. Díky chlapi, díky HBO ()

cab 

všechny recenze uživatele

Az na par dilu nepobiram jejich smysl pro humor. Jak je videt, moje vecna skoda. Nastesti jejich stand-up vystupy maji kvalitnejsi dramaturgii a kadenci. 40% ()

Související novinky

Novinky ze Středozemě

Novinky ze Středozemě

10.04.2011

Vypadá to, že prozatím oficiálně nepotvrzený Orlando Bloom si opravdu znovu zastřílí z luku. V aktuálním interview potvrdil, že už čte výňatky ze scénáře, které se týkají Legolase. Rovněž dodal, že… (více)

Reklama

Reklama