Reklama

Reklama

Flight of the Conchords

(seriál)
  • USA Flight of the Conchords
Komedie / Hudební
USA, (2007–2009), 9 h 54 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker, Frank Wood, David Costabile, Sutton Foster, Rachel Blanchard, Judah Friedlander (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Komediální seriál z původní produkce HBO představuje dvojici Breta McKenzieho a Jemaine Clementa z Nového Zélandu, které proslavila stejnojmenná show i pořad One Night Stand vysílaný na HBO. V novém seriálu se Jamaine a Bret (hrají v prostoduchém provedení sami sebe) stěhují na Manhattan. Ve snaze dobýt New York navštěvují bohémské večírky, dohadují se se svým (jediným) fanouškem Mel i se svým neobratným manažerem Murrayem. Oberou je nešikovní zloději, zraňují vzájemně své city a bez úspěchu usilují o nepolapitelné ženy. Jsou to vlastně nevinní chlapíci, kteří se snaží získat lásku nebo alespoň mimořádně vynášející dividendy, ale místo toho na ně čeká hojnost melodií o životě, lásce a prchavém štěstí.

V původní produkci HBO vznikla druhá řada hudebně komediálního seriálu, jehož protagonisté Jemaine Clement a Bret McKenzie získali před dvěma lety mimo jiné cenu Grammy za Nejlepší komediální album. Jemaine Clement a Bret McKenzie se přestěhovali do New Yorku, aby tu zúročili svou popularitu nejoblíbenějšího parodického dua z Nového Zélandu. Nový život v East Side ovšem přináší řadu úskalí, jimž dvojice čelí po svém, což vytváří řadu neuvěřitelně zábavných situací. V seriálu se objeví i postavy z předchozí řady - nešika Murray (Rhys Darby), který jim dělá manažera, nadšená fanynka Mel (Kristen Schaalová) a její manžel Doug (David Constabile), kamarád Dave (Arj Barker), který stále žije u svých rodičů, a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dva obyčejní flegmatici, jichž jakoby se nic netýkalo, svým monotónním hlasem říkají šíleně všední věci a jsou pekelně vtipní. Sem tam zapějí nějaký ultramimoňský song s hlubokým poselstvím o životě („Život je jako versatilka, když moc přitlačíš, zlomí se“) a vy se můžete potrhat smíchem, který již beztak vzbudil všechny sousedy. Druhá šestice epizod je písničkově o něco méně vydatná, ale bez toho, že by klesl nadstandardně vysoký „weird-faktor“. S hrdiny jsem zároveň po celou dobu soucítil a místy mi jich bylo skutečně líto – kupříkladu, když se slibné rande s potenciálními novými fanynkami (díky nimž by fanklub narostl o 200 procent) vyvrbí v cosi zpětně suše popsané jako „Noví fanoušci nám dali drogy a chtěli s námi trojku“. Rozkošné. 90% ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to veľmi pripomínalo svojou uletenosťou The Mighty Boosh (i keď samozrejme v omnoho menšej miere), ale keď teraz tieto dva sitcomy porovnám, tak u mňa jednoznačne vyhráva The Flight of the Conchords - reálnejšie prostredie a lepšie diálogy s geniálne suchou intonáciou. Jediné, čo ma mrzí, je, že Bret a Jemaine nikdy nemajú peniaze. Chudáčikovia. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí prvních dílů, jsem nevěřil svým očím. Americký sitcom natočený po britsku. Celou svojí stilizací připomíná The Extras. Dva naprosto flegmatičtí týpci, prožívající obyčejné situace a kteří svoje pocity vkládají do textů, zhudebňují a rovnou do Vás nahustí i klip. Unikátní sitcom. Flight of The Conchords - mají dalšího fanouška. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavnej seriál, kterej má pekelnej tah na bránu. Bret s Jemainem sypou jednu hlášku za druhou a doprovází to nekonečnou sérií dokonalých pohledů, výrazů a ksichtů. Vrcholem jsou parodie na klipy popových hvězd od Bee Gees a Pet Shop Boys přes Beastie Boys až po devadesátkový obskurity typu Reel 2 Real, který ve většině případů snad i předčí originál, a to nejen vtipností naprosto praštěných a přitom dotažených textů plných geniálních a hlavně nečekaných obratů (you are the most beatiful girl in the... room, oooh oooh, in the whole wide .... room... you are so beautiful - you could be a waitress), ale hlavně podáním - Brett a Jemaine jsou oba výborný zpěváci, který zvládaj všechny žánry a jejich hlasy zmáknou ultravysokej beegees falzet, soulovej zpěv ve stylu Barryho Whita i "gangsta" rap. Miluju absurdní humor i muziku, takže Flight of the Conchordes je pro mě jasná volba. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Conchordi na sebe poprvé více upozornili na Edinburghském Fringe festivalu v roce 2002, v roce 2003 dokonce byli nominováni na hlavní cenu (v té době Perrier comedy award). Jejich popularita stoupala (i mezi komiky - například Jimmy Carr jr.) a BBC Radio 2 je v roce 2004 vzala pod svá křídla. O to více mne překvapilo, že na televizní verzi se nakonec podílela HBO. Docela to funguje, ale přece jenom je vidět, že hlavní část humoru spočívá v textech písní, což je vidět i z jejich "stand-up" vystoupení. Já osobně jsem se nejvíc smál při jejich lovesongách alá Bee Gees nebo Jemainových pohybech alá Prince. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Murray má v kanceláři propagační plakáty na Nový Zéland s logy, jako "New Zealand...Rocks!!!", "WOOLcome to New Zealand", "New Zealand, take your mum", "New Zealand: Why Not?", "New Zealand, Better Than Old Zealand", "New Zealand: Worth a Go", "New Zealand: Not Part of Australia", "New Zealand: Don't expect too much — you'll love it", "New Zealand Eve Should Come", "New Zealand Only 18 Hours From New York", "New Zealand Like Scotland But Further" a "It's Not Boring In New Zealand". (Saku)
  • Seriál vznikl na základě stejnojmenného rozhlasového seriálu BBC, vysílaného v roce 2005. Na rozdíl od filmové verze se však odehrával v Londýně. (skudiblik)
  • V epizodě "Drive By" Murray používá ve svojí kanceláři stařičký Commodore 64 s programem "New Zealand Government Internet 1.1". (Saku)

Související novinky

Novinky ze Středozemě

Novinky ze Středozemě

10.04.2011

Vypadá to, že prozatím oficiálně nepotvrzený Orlando Bloom si opravdu znovu zastřílí z luku. V aktuálním interview potvrdil, že už čte výňatky ze scénáře, které se týkají Legolase. Rovněž dodal, že… (více)

Reklama

Reklama