Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hwang Jin-yi vyrůstala jako dcera šlechtice, byla obdařena nesmírnou krásou a inteligencí, život se jí obrátil naruby ve chvíli, kdy je prozrazen její pravý původ, je nucena si vybrat ze tří cest, jednou je pokračovat v předstírání, že je šlechtična a provdat se za bohatého šlechtice, druhá cesta přijmout to čím je a po zbytek života žít jako otrokyně, třetí a poslední možnost je odejít do nevěstince jako její matka. (sheen)

(více)

Recenze (8)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá historická dráma. Má pomerne dobrý príbeh o mladej žene, ktorá vyniká krásou a inteligenciou a už od detstva sa priatelí so sympatickým mladíkom, lenže jej pôvod je prezradený a tak je nútená stať sa spoločníčkou mužov vyššej vrstvy. Po niekoľkých rokoch už má kvôli svojej výnimočnosti skvelú povesť, stane sa spoločníčkou vplyvného vládneho úradníka a získala si veľký rešpekt, ale jej priateľ prešiel na druhú stranu zákona a kvôli rôznym intrigám ich čakajú aj viaceré problémy. Spracovanie je celkom slušné, síce tempo je väčšinu času dosť pomalé, za čo môže aj to, že sa odohráva prakticky stále na tých istých miestach a navyše som mal pocit, že sa tu toho ani až tak moc neudeje. Ale aj tak už od začiatku sa na to pozerá celkom dobre a navyše úroveň filmu sa postupne zvyšuje, takže stredná fáza je už zaujímavejšia, za čo môže aj dobre podaný vzťah medzi hlavnou hrdinkou a vládnym úradníkom, prípadne problémy jej priateľa na úteku a v poslednej tretine to už všetko slušne vygraduje a z celého filmu je to rozhodne najlepšia časť. Síce potenciál bol určite vyšší, hlavne ma sklamal ten zbytočný skok o niekoľko rokov, práve ten prechod od ženy, ktorá sa ide stať spoločníčkou až po uznávanú osobu vo svojej oblasti by som rád videl, ale keďže je dobre zvládnutá aj táto verzia, nemám väčší dôvod si sťažovať. Čiastočným oživením je aj akcia, síce tu sú prakticky len dve, tri akčné sekvencie, v tomto filme ide predsa len o niečo úplne iné, ale aj tak sú kvalitne zvládnuté. Herecké obsadenie je výborné, film stojí hlavne na troch postavách a všetky sú dobre obsadené a aj zahrané, či už veľmi príjemná Song Hye-Kyo v hlavnej úlohe, jej priateľ Yoo Ji-Tae a Ryoo Seung-Ryong v úlohe vládneho úradníka. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, kvalitná vizuálna stránka, k tomu všetky tie kostýmy a interiéry, v rámci žánru tu nemám väčší problém. Hwang Jin Yi nie je práve film, ktorý by sa mi chcelo pozerať viackrát, ale je to kvalitne natočené a zahrané a aj príbeh je dostatočne zaujímavý, takže nemám dôvod dávať menšie hodnotenie. 71% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý příběh o lásce, velice pěkně natočený a zahraný, představitelce hlavní role to doopravdy sedlo, je pro tu roli jako stvořená, je krásná, je inteligentní, zdařile jí sekunduje Ji-tae Yu, který tam má roli takového Romea, který ovšem nemá moc štěstí. Ač jsem od tohoto filmu nečekal žádnou bojovou scénu tak jsem byl mile překvapen, jsou tam dvě a docela povedené. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Tragický životní příběh nejslavnější korejské kiseang Hwang Jin Yi jako by vypadl z pera samotného Shakespeara. Pozvolným tempem vypráví její osud, přičemž hlavní důraz je kladen na vztah s její životní lásku Nom-yim. Dále už nebudu prozrazovat. Vynikající scénář je nejsilnější stránkou tohoto filmového zpracování (již několikátého). Film je velmi výpravný, ale rozhodně nečekejte akční drama. To byste mohli odejít zklamáni. Přestože ve filmu jsou dvě velmi dobře natočené akční scény, film o nich není. Po řemeslné stránce není co vytknout, jak už to u drahých korejských filmů bývá. Představitelka titulní postavy Hye-gyo Song je opravdu překrásná a skvěle hraje, slavný Ji-tae Yu je nesmírně charismatický a navíc mu to s dlouhými vlasy opravdu sekne. Když se podíváte na jeho filmografii, tak zjistíte, že až na pár vyjímek jsou jeho filmy opravdu vynikající, téměř události a Hwang Jin Yi je dalším přírůstkem. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Další z velmi silných korejských příběhů, který tentokrát vypráví o Hwang Jin-Yi, legendární gisaeng (obdoba gejši) žijící v polovině 16. století. Uchvacovala svojí vyjímečnou krásou, osobitým kouzlem a vysokým intelektem. A jak už to tak bývá, o co víc ji příroda nadělila na kvalitách, o to míň měla štěstí v životě. Film vyniká zajímavou zápletkou a tradiční asijskou poetikou. 4,5* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je tenhle film dlouhý, je obsahově až dost jednoduchý. Podle mě tvůrci téměř nevyužili hlavní zápletky a nechali ji jen tak nezáživně vyšumět. Místo toho tam vmáčkli docela dost nudných scén. Hye Gyo Song se mi do role Hwang Jin Yi perfektně hodila, proto mě štve, že nedostala šanci víc se projevit. Když to shrnu, nejzajímavější na tom byl až ten dojemný konec. Slabší 3* ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama