Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý Marco Polo se vydal se svým otcem a strýcem na dobrodružnou výpravu za obchodem až do daleké Číny. Jenže netuší, že se jeho pobyt u dvora mocného císaře Kublaj-chána protáhne na sedmnáct dlouhých let. Pokud chce znovu vidět svůj domov, musí překonat řadu nebezpečných nástrah a intrik...  Mladý Marco Polo odcestuje se svým otcem Niccolem a strýčkem Maffeem z Benátek do daleké Číny, kde chtějí navázat obchodní kontakty s dvorem mocného císaře Kublaj-chána, mongolského dobyvatele, který panuje celé Číně. Císaře zaujme Marcova mladistvost a otevřená povaha a pořádá Marca, aby zůstal na jeho dvoře. Ostatní se vrátí zpět do Itálie. Začíná sedmnáctiletá odysea. Marco si poctivě zaznamenával všechny svoje dobrodružství, které prožil v císařství opředeném tajemstvím. Tvrdé zkoušky jeho charakteru z něho udělaly nového, ušlechtilejšího a tolerantnějšího člověka. Musí však hodně překonat, pokud chce vidět znovu svůj domov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

venalce 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to první film o Marcu Polovi, který jsem viděla, nemám možnost srovnání. Pokud bych to brala jako historický film, mému historicky zaměřenému já by vstávaly vlasy hrůzou na hlavě - Kublaj-chán hraný Evropanem, romantická linka, typická americká bombastičnost... No, našlo by se toho dost, co vytknout. Navíc by byl přesnější název filmu "Marco Polo na Kublaj-chánově dvoře" nebo "Marco Polo v Číně", ale budiž. Lepší je se na to dívat jako na dobrodružný film, (lehce) inspirovaný historickou postavou. V tom případě oceňuji výpravu, sympaťáka v hlavní roli, zajímavé srovnání "civilizované" středověké Evropy s Čínou "plnou zázraků" a pár narážek na Milión, které srdce historika naopak potěší. Tři hvězdy zaslouženě, na čtyři by to chtělo vychytat pár detailů. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Chlapci sa zakusli do príliš veľkého sústa ... Zobrali si na plecia toľko, čo by malo vystačiť pinajmenšim na 5-dielny seriál ... Potom sa to snažili natlačiľ do dvoch dielov ... Povrchné, avšak snaha sa nedala uprieť ... Vadil mi európsky Kublajchán ... Bol príliš tučný a nemal "šikmé" oči ... Tá tretia hviezdička len z nostalgie z nedávnej návštevy Pekingu a jeho Zakázaného mesta. Závidel som tvorcom, že mohli natočiť ľudoprázdne miesta za Bránou nebeského pokoja ... V mojom prípade tam bolo neustále natlačených aspoň milión Číňanov ...)) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Těžké časy tehdy dolehly na Čínu, to bezesporu - řekne si divák zjišťujíc, že zde vládl otrávený chlápek neasijských rysů (skrývaje tento handicap pomoučenou tváří a šikmo nakresleným obočím), domlouvajíce se se svým italským zaměstnancem stylem Yody z Hvězdných válek (nejspíš nějaký složitý dorozumívací systém).Český divák dostává jako bonus navíc dabingový hlas univerzálního "chraplavce" Schwarze, s kterým Marco Polo zní spíš jako klient odvykací komunity. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobrodružno-historické filmy z prostredia Číny a celkovo Ázie, nepatria medzi moje obľúbené žánre. Tento dvojdielny film som videl niekedy v roku 2008 a musím povedať, že kedže som nemal nič lepšie v televízore na výber, film som zhliadol bez väčších výhrad. Vo filme je plno záber na krásne scenérie a prírodu a človek sa môže len kochať nad krásou nezastavanej Číny. Veci ako kostými a kulisy netreba komentovať, všetko bolo odvedené veľmi profesionálne. Hudba bola dobrá tiež, ale ničím nevynikala. Tento životopisný film radím k tým lepším a pútavejším. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že moje sympatie si tento film asi získal vďaka hlavnej postave, ktorú získal Ian Somerhalder, ale i tak si myslím, že v kategórií dobrodružných filmov si tento film zaslúži pozornosť. Koniec koncov príbeh Marca Pola je zaujímavý, nech je sfilmovaný akokoľvek. Tento dvojdielny film sa môže pochváliť okrem spomínaného zaujímavého príbehu Marca Pola, predovšetkým nádherným prostredím množstva krajín. V HD verzií vyzerá naozaj skvele, ako som sa mohol presvedčiť, ale to vlastne všetky filmy. 85% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama