Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý Marco Polo se vydal se svým otcem a strýcem na dobrodružnou výpravu za obchodem až do daleké Číny. Jenže netuší, že se jeho pobyt u dvora mocného císaře Kublaj-chána protáhne na sedmnáct dlouhých let. Pokud chce znovu vidět svůj domov, musí překonat řadu nebezpečných nástrah a intrik...  Mladý Marco Polo odcestuje se svým otcem Niccolem a strýčkem Maffeem z Benátek do daleké Číny, kde chtějí navázat obchodní kontakty s dvorem mocného císaře Kublaj-chána, mongolského dobyvatele, který panuje celé Číně. Císaře zaujme Marcova mladistvost a otevřená povaha a pořádá Marca, aby zůstal na jeho dvoře. Ostatní se vrátí zpět do Itálie. Začíná sedmnáctiletá odysea. Marco si poctivě zaznamenával všechny svoje dobrodružství, které prožil v císařství opředeném tajemstvím. Tvrdé zkoušky jeho charakteru z něho udělaly nového, ušlechtilejšího a tolerantnějšího člověka. Musí však hodně překonat, pokud chce vidět znovu svůj domov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

ripo 

všechny recenze uživatele

Chlapci sa zakusli do príliš veľkého sústa ... Zobrali si na plecia toľko, čo by malo vystačiť pinajmenšim na 5-dielny seriál ... Potom sa to snažili natlačiľ do dvoch dielov ... Povrchné, avšak snaha sa nedala uprieť ... Vadil mi európsky Kublajchán ... Bol príliš tučný a nemal "šikmé" oči ... Tá tretia hviezdička len z nostalgie z nedávnej návštevy Pekingu a jeho Zakázaného mesta. Závidel som tvorcom, že mohli natočiť ľudoprázdne miesta za Bránou nebeského pokoja ... V mojom prípade tam bolo neustále natlačených aspoň milión Číňanov ...)) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobrodružno-historické filmy z prostredia Číny a celkovo Ázie, nepatria medzi moje obľúbené žánre. Tento dvojdielny film som videl niekedy v roku 2008 a musím povedať, že kedže som nemal nič lepšie v televízore na výber, film som zhliadol bez väčších výhrad. Vo filme je plno záber na krásne scenérie a prírodu a človek sa môže len kochať nad krásou nezastavanej Číny. Veci ako kostými a kulisy netreba komentovať, všetko bolo odvedené veľmi profesionálne. Hudba bola dobrá tiež, ale ničím nevynikala. Tento životopisný film radím k tým lepším a pútavejším. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Ian v hlavní roli, jeho český dabing, Marco Polo -poklidné, bez časového ohraničení/// Určitě zajímavé, ale mám takový pocit, že někde se stala chyba! Film má charismatického Iana Somerhaldera, přepálenou romantickou linku, slušné vedlejší postavy, ale problém vezí v tom, že je nepřehledný a časově neohraničený. Ten kdo nezná, nebo si nepamatuje historické události a neviděl nebo si nevybavuje předešlé filmy, tak ten se v tomhle dílku bude plácat a bude tápat jaký je rok. Putování do číny proletíte rychle, potom celí film strávíte u velkého chána, aby jste se v posledních 10ti minutách filmu vrátili domů a konec. Přitom během těchto skoro tří hodin tady není nic co by vás okouzlilo a i když to působí moderně, ohromeni z výpravy a prostředí určitě nebudete. Chápu, že ej to televizní počit a v tmto směru je to dostačující, ale při srovnání s původním seriálem mi to přišlo hodně vyumělkované a takové bez duše./// Celkem 62%/// ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Těžké časy tehdy dolehly na Čínu, to bezesporu - řekne si divák zjišťujíc, že zde vládl otrávený chlápek neasijských rysů (skrývaje tento handicap pomoučenou tváří a šikmo nakresleným obočím), domlouvajíce se se svým italským zaměstnancem stylem Yody z Hvězdných válek (nejspíš nějaký složitý dorozumívací systém).Český divák dostává jako bonus navíc dabingový hlas univerzálního "chraplavce" Schwarze, s kterým Marco Polo zní spíš jako klient odvykací komunity. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že moje sympatie si tento film asi získal vďaka hlavnej postave, ktorú získal Ian Somerhalder, ale i tak si myslím, že v kategórií dobrodružných filmov si tento film zaslúži pozornosť. Koniec koncov príbeh Marca Pola je zaujímavý, nech je sfilmovaný akokoľvek. Tento dvojdielny film sa môže pochváliť okrem spomínaného zaujímavého príbehu Marca Pola, predovšetkým nádherným prostredím množstva krajín. V HD verzií vyzerá naozaj skvele, ako som sa mohol presvedčiť, ale to vlastne všetky filmy. 85% ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné to nebylo, druhý díl už mě chytl více než první, ale i tak se objevily dočista zbytečné scény ... na televizní produkci ale úspěch. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Slavný cestovatel Marco Polo se narodil roku 1254 v italských Benátkách. Roku 1271 odcestoval se svým otcem Nicolem a strýcem Mateem na východ. Cesta trvala 3 roky. Byl přijat do císařových služeb. Do rodných Benátek se vrátil roku 1295. V bitvě mezi Janovem a Benátkami padl do zajetí Janovanů. Okolnosti jeho věznění jsou zahaleny rouškou tajemství. Ve vězení nadiktoval své vzpomínky z dalekých cest spoluvězni Rusticellovi z Pisy. Trocha historie na začátek nemůže vůbec uškodit. Mám několik drobných výtek, pro mě celkem důležitých. Američané by se neměli pouštět do témat evropské historie, protože si z toho vyberou jenom něco a přetvoří po svém. S postavou Marca Pola šlo pracovat mnohem lépe a vytřískat z příběhu mnohem víc. Film mi připadá jako šitý horkou jehlou. Sice se snaží o jistou výpravnost, ale nějak mu to nejde. Proč obsadili do role císaře herce s evropskými rysy? To mysleli vážně? Možná srovnávám s legendárním seriálem, který v roce 1982 natočili Italové. Jeho kvalit film rozhodně nedosahuje. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Marco Polo v Číně po americku. 1) Film nemilosrdně odhaluje fámy a mýty středověkých mongolsko - čínských dějin. Mongolský chán pocházel ve skutečnosti z Irska a podle toho taky vypadal. Na jeho dvoře se mluvilo benátskou italštinou._____ 2) Psychologie postav je poněkud nevěrohodná, ale kdo z nás, bílých ďáblů, může vědět, co že se honí hlavou žlutým drakům, že?_____ 3) Sledoval jsem film poměrně se zájmem, protože je o cestování, je historický a člověk nikdy netušil, čím ho scenáristé ještě překvapí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Císařem klasický běloch, pestrý děj nacpaný do jediného filmu, no hrůza! To by mě zajímalo, kdy se dočkáme opakování italského seriálu, s úžasnou Morriconeho hudbou a fantastickou výpravou. To byla ovšem jiná káva! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Po geniálním seriálu z roku 1982 už je vlastně zbytečné o Marcu Polovi cokoliv točit. Tenhle TV film, je spíš než seriozní snahou o zachycení jeho dobrodružství, komiksem na nedělní odpoledne. Průměrný rozpočet, Marco Polo co vypadá jako model a totálně mylně obsazený Brian Dennehy v roli Kublai Khana. Koukat se na to dá, nenudí to, ale kdyby to nevzniklo, taky by se nic nestalo. 50% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle příběh, ale italský seriál byl mnohem lepší. Zde mě nejvíc vadila role Kublaje. Kdyby ho hrál skutečný mongol, hodnotil bych 4. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Výprava je pěkná, ale až příliš okatě si to hraje na víc, co to není. Navíc je to rok starý a počítačový triky běžící armády tam působí jak z nějaký počítačový hry. A samý asiatky. Já jejich milovník nejsem. Na druhou část se už nepodívám. Uzíval bych se k smrti. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

To není o Marco Polovi - cestovateli, ale o Marco Polovi - ČLOVĚKU. Neříkám, že zrovna tohle zpracování je nejlepší a nemohu a ani nechci posuzovat, nakolik se liší od skutečnosti - mám silné podezření, že by se Marco Polo VELICE divil - asi by se o sobě leccos dozvěděl. Odlehčený, nenáročný, dobrodružný - poněkud zjednodušený a zromantizovaný film vypráví o muži s touhou po poznávání neznámých světů, který se snažil v rámci daných možností chovat tak, aby neztratil vlastní tvář. Nevím, jestli to bylo úmyslem autorů, ale já jsem dospěla ještě k jednomu závěru: Civilizace, které se považují za velké, mívají sklon k nadutosti, dívají se na ostatní národy svrchu a označují je různými hanlivými přízvisky - "barbaři“ a tak všelijak podobně. Ale přitom se VŽDYCKY - ve větší nebo menší míře a v různých ohledech - samy "barbarsky“ chovají. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to první film o Marcu Polovi, který jsem viděla, nemám možnost srovnání. Pokud bych to brala jako historický film, mému historicky zaměřenému já by vstávaly vlasy hrůzou na hlavě - Kublaj-chán hraný Evropanem, romantická linka, typická americká bombastičnost... No, našlo by se toho dost, co vytknout. Navíc by byl přesnější název filmu "Marco Polo na Kublaj-chánově dvoře" nebo "Marco Polo v Číně", ale budiž. Lepší je se na to dívat jako na dobrodružný film, (lehce) inspirovaný historickou postavou. V tom případě oceňuji výpravu, sympaťáka v hlavní roli, zajímavé srovnání "civilizované" středověké Evropy s Čínou "plnou zázraků" a pár narážek na Milión, které srdce historika naopak potěší. Tři hvězdy zaslouženě, na čtyři by to chtělo vychytat pár detailů. ()

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, tak to vážně ne. Obraz mi přišel zašedivělý, nevhodně zvolené kostýmy na mě nepůsobili dojmem 13. století. Vše bylo jaksi vyumělkované, nepřesvědčivé. Neurovnaný děj se nesl ruku v ruce s nesmyslností celého scénáře v poklidném tempu až do závěrečných titulek. Nemám důvod si pustit druhý díl. Naprosto zbytečný film vystavěný na zájmu lidí o pojem MARCO POLO. Ale mě málokdo opije rohlíkem. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Ukázková produkce tv mini série se vším, co k tomu patří. Scénář je ušitý horkou jehlou, děj skáče hodně z místy na místo a logika tomu někdy dostává hodně na frak(například jazykové bariéry zde prakticky neexistují). Herecké výkony jsou solidní, nikdo tu mě opravdi neiritoval, ale ani nikterak nepřesvědčil. A režie je zcela tuctová, na druhou stranu co dělat s nabubřelým egem producentů co mají hluboko do kapsy. Marco Polo nikoho nenadchne, ale ani doopravdy nenaštve. Je určený spíče pro méně vzdělanější diváky, co o historii a tomto kupci vědí houby. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Nie som si istá, či autori chceli filmom vyjadriť niečo hlbšie - každopádne sa im to buď nepodarilo, alebo som to ja nepochopila. Inak to bol celkom dobrý film, ani na chvíľu som sa nenudila. Páčila sa mi scéna, kde sa Marco Polo rozhodoval, či pôjde ešte ďalej na sever. Normálne som sa vcítila do tej jeho dilemy a túžbe objavovať nové svety a to som normálne veľmi nedobrodružný typ:-) ()

Alf 

všechny recenze uživatele

zcela jiné než seriál z roku 1982, přesto mě to nijak neurazilo, spíš docela překvapilo - na TV film dost ambiciózní... ()

Reklama

Reklama