Kamera:
Steven V. SilverHrají:
Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kathy Bates, Neil deGrasse Tyson, Bill Nye (více)VOD (1)
Epizody(24)
Manželský kompromis (S12E01)
Mystifikace se svatebním darem (S12E02)
Kalkulace reprodukce (S12E03)
Turbulence s Tamem (S12E04)
Planetární kolize (S12E05)
Odveta za imitaci (S12E06)
Odklon finančních prostředků (S12E07)
Kulminace první noci (S12E08)
Frustrace z citace (S12E09)
VHS reminiscence (S12E10)
Rozhádaný paintball (S12E11)
Skandální návrh (S12E12)
Radikální stanovisko (S12E13)
Porcování meteoritu (S12E14)
Revokace darování (S12E15)
Hraní s celebritami (S12E16)
Nástrahy konkurence (S12E17)
Akumulace laureátů (S12E18)
Senzorická deprivace (S12E19)
Definice postačování (S12E20)
Plagiátorské schizma (S12E21)
Mateřská peripetie (S12E22)
Proměnlivá konstanta (S12E23)
Stockholmský syndrom (S12E24)
Nejlepší třesk na konec. Nejlepší přátelé Leonard Hofstadter a Sheldon Cooper a jejich superchytří přátelé řeší každodenní vědecké teorie, rodinné krize a videohry. Avšak všechny dobré teorie dojdou závěru. Dvanáctá a poslední sezóna televizního seriálového hitu směřuje ve 24 smíchem nabitých epizodách do nové dimenze...a možná i dál. (Magic Box)
(více)Recenze (27)
Myslím, že zakončení seriálu bylo moudré rozhodnutí, byť mi bude opravdu hodně chybět. Tahle série už bohužel byla trošku příběhově prázdná, pár dílů za shlédnutí a zasmání stálo. Závěrečný díl seriálu mě potěšil a jsem s ním opravdu spokojená. Na tenhle seriál jsem se začala dívat už na základní škole a vyrostla jsem na něm, takže děkuji všem hercům, tvůrcům a štábu za tuhle podívanou, která mě bavila po celých 12 let. ()
Začátek závěrečné 12. série byl hodně slabý, samé negativní stereotypy z manželského života. Popkulturních reminiscení bylo pomálu a do popředí se dostaly odkazy na spin-off Young Sheldon. Návrat slavila klasická linka "Sheldon touží po Nobelovce" a díky Rajovi se sitcom snažil prozkoumat složité téma domluveného manželství. No, vzpomínka na zdařilejší roky je hořká. V závěru série nám sice naservírovali takové bonbonky jako Alcida Herveauxe nebo Ellen a několik situací připomínalo dávné díly a zápletky byly často na několik dílů, ale ztracené roky už se vzít nedaly. Nicméně z TBBT se stal fenomén i tak a snad i díky tomuhle seriálu je v ČR možné chodit do Comics Pointu, aniž by člověk musel chodit kanálama. ()
Stejně jako u několika předchozích sezón jsem se ani tentokrát nedočkal ničeho skvělého. Poslední řada seriálu byla podobným zklamáním jako minulá série, protože se tvůrci i v tomto případě soustředili hlavně na vztahové otázky, zatímco šel původní záměr, kterým mě před lety nalákali ke sledování, úplně stranou. Vzhledem k tomu, jak mě kdysi seriál bavil, je to smutné, ale musím přiznat, že jsem fakt rád, že už skončil. Opravdu bych nechtěl vidět další utrápenou sezónu, z níž by mi bylo jenom smutno. / Poučení: Každý by měl vědět, kdy přestat. ()
Nechce se mi věřit, že už uběhlo tolik let od doby, kdy v Hollywoodu zažívali finanční krizi a tak po několika dílech zařízli i Big Bang Theory, který měl už tenkrát potenciál jako blázen, aby nakonec natáčení obnovili a skončili u dvanácti sérií. Dvanácti sérií, ve kterých, samosebou, byly lepší, ale i horší díly. Nicméně dvanáctá série měla úroveň více než slušnou. Pořád se něco dělo, postavy byly pořád stejně ztřeštěné a i ty nové byly moc fajn. Závěr se tvůrcům vysloveně povedl se vší parádou. Klobouk dolů. Mám tak opět po Přátelích na co, se smutnou nostalgií, vzpomínat. ()
279 prakticky nesmazatelných epizod v mém životě. Začal jsem později, ale i tak viděl předchozi řady alespoň 2x a na předem oznámenou závěrečnou sezónu jsem se velmi těšil. Obecně je rarita, že sitcom dovrší 12. sezónu s původním obsazením (zdravím neméně boží Dva a půl chlapa), milionové platy hercům zkrátka dělají své. Jenže Big Bang si stále držel svojí přes 10 milionovou sladovanost a každý díl byla událost. Logicky zvláště ten úplně poslední, který bych zfleku napsal mezi nejlepší ukončení velkých seriálů. Za ty roky v oblíbenosti parta geeků u mě možná překonala i ten adorovaný Himym. Nádhera a jsem rád, že to tvůrci nedřenili až do starobince. Sitcomů podobného ražení a věhlasů už dle mého bude méně a méně.. ()
- Když se Leonard (Johnny Galecki) s Penny (Kaley Cuoco) dohadují o svém prvním polibku, tak každy odkazuje na jinou epizodu. Leonard na Paradigma Pána prstenů (2007) a Penny na Reakce na arašídy (2008). (Duoscop)
- Finále seriálu sledovalo 18 520 000 diváků, což je dvakrát větší sledovanost než měl pilotní díl Pilot. (Geralt z Rivie)
- Když se Sheldon (Jim Parsons) dohaduje s Amy (Mayim Bialik), tak skupina při prohlídce v různých záběrech mění polohu. (Duoscop)